Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár részvétele a MooWa Assembling Kft új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján

E-mail Nyomtatás

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár 2018. január 25-én részt vett a MooWa Assembling Kft. új üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitóján, Tatán.

A számítástechnikai kábelek és csatlakozók összeszerelésével foglalkozó német tulajdonú MooWa Assembling Kft. a Tatai Ipari Parkban épített 3200 négyzetméteres új üzemcsarnokot. A vállalat 2011 óta működik Tatán. Huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkozik. Fő tevékenysége számítástechnikai és telekommunikációs kábelek összeszerelése, melyeket exportpiacra gyárt, és Európa számos országában értékesít.

Dr. Pana Petra a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a német tulajdonosokkal rendelkező MooWa ékes bizonyítéka annak, hogy érdemes Magyarországon befektetni. A 2017 során saját forrásból megvalósított beruházás értéke 620 millió Ft volt, és jelenleg a vállalat 100 millió Ft értékben napenergia hasznosítását magában foglaló beruházást valósít meg. Külön kiemelendő, hogy a bővülő foglalkoztatás mellett a vállalat megkülönböztetett figyelmet fordít arra, hogy családbarát munkahelyeket biztosítson munkavállalóinak.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy Németország a legjelentősebb befektető Magyarországon, a teljes magyarországi külföldi befektetések közel 27 %-a köthető német vállalatokhoz. Németországon belül pedig Bajorországból – ahol vállalat tulajdonosának székhelye található – a tőkebefektetések mintegy harmada származik.

A német vállalatok visszajelzései alapján az eddigi pozitív trend folytatására számítunk, mellyel további, új beruházásokat hoznak Magyarországra, új munkahelyeket teremtenek. Jelenleg körülbelül 3000 német cég van jelen Magyarországon, melyek közel 200 ezer embernek adnak munkát.

 

(KKM)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség