Új Jobboldal: „Autonómiát a Marson kaptok”

E-mail Nyomtatás

A bukaresti magyar nagykövetség előtt tüntetgettek tizenöt-húszan.

Az erdélyi magyar pártok január elején elfogadott közös autonómianyilatkozata és az ehhez nyújtott állítólagos anyaországi támogatás ellen tüntetett az Új Jobboldal (ND) nevű román szervezet a bukaresti magyar nagykövetség épülete előtt.

A magát euroszkeptikus, keresztény és nacionalista mozgalomként meghatározó, szélsőjobboldali ND – bejelentett és a hatóságok által jóváhagyott – megmozdulásán a tüntetők létszáma nem haladta meg a rendfenntartókét.

A demonstráció mintegy 15-20 résztvevője román zászlókkal és „Autonómiát majd a Marson, vagy távolabb kaptok” feliratú táblákkal érkezett, majd némán felsorakozott a külképviselettel szembeni járdán.

Elmondásuk szerint provokációnak tartják, hogy a román állampolgárságú magyarok politikai képviselői autonómia-követelésekkel próbálják „beárnyékolni” a centenáriumát ünneplő Románia örömét, az Erdély és Románia egyesülését kimondó 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat századik évfordulóját. Meggyőződésük, hogy mindez „budapesti politikai tényezők” védnökségével és irányításával történik.

 

(foter.ro)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség