Nyilvános internetes naplót indított az izraeli belbiztonsági szolgálat négy ügynöke

E-mail Nyomtatás
Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét négy ügynöke internetes naplót indított, amelyben elmesélik, hogy hogyan szervezték be őket, milyen munkát végeznek és válaszolnak az olvasók kéréseire is. A vállalkozás célja, hogy minél több olvasót csábítson Sin Bét oldalára és kedvet csináljon ahhoz, hogy ott munkát vállaljanak.Mind a négy ügynök név nélkül nyilatkozott, annyi azonban kiderült róluk, hogy egyikük nő. Cset ügynök azt mondja, azért csatlakozott a szolgálathoz, mert jobb életkörülményeket ígértek neki, mint amit korábbi munkahelye biztosított számára. A nő elmeséli, hogy munkájának bizonyos részeit még a férjével sem oszthatja meg.

Aleph ügynök megpróbál eloszlatni néhány mítoszt. "Nem dolgozunk a pincében, nincs egész nap fülhallgató a fülünkben, nem kapunk kék villogót autóinkhoz és ugyanúgy ülünk a dugóban, mint bárki más" - írja.

Az internetes blogok célja, akárcsak a Sin Bét két éve indított toborzóhonlapjának, hogy minél több embert vonzzon a belbiztonsági szolgálathoz. A Sín Bet egy a BBC-nek nyilatkozó hivatalnoka szerint meg akarják mutatni az embereknek, hogy az ügynökség nemcsak terrorelhárítással foglalkozik a palesztin területeken. A hivatalnok szerint nagy örömmel fogadták, hogy az emberek kíváncsiak az ügynökök munkájára, a fizetésre, de még arra is, hogy mit esznek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség