Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 16, vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

MÁRCIUS 15.: Kelemen Hunor a kolozsvári polgármestert teszi felelőssé a magyarverés ügyében

E-mail Nyomtatás
A kolozsvári polgármester értelmi társszerzőjévé vált a március 15-i agressziónak azzal, hogy semmit sem tett az incidens megelőzésére, hanem engedélyezte az etnikai és faji gyűlölködést gerjesztő szervezet, az Új Jobboldal magyarellenes tüntetését - vélekedett kedden képviselőházi felszólalásában Kelemen Hunor. Emil Boc polgármester korábbi nyilatkozata szerint az engedély elutasításának nem volt törvényes alapja.Kelemen Hunor azonban megemlíti: nem lehet eltekinteni attól, hogy az Új Jobboldal egy szélsőjobboldali alakulat, amely nyilvánosan gerjeszti az etnikai, faji és homofób gyűlölködést. Ennek büntetését több jogszabály is előírja, egyebek között a nemzetbiztonsági törvény, a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő szervezetek és jelképek, valamint az emberiség elleni bűntetteket elkövető személyek kultuszát tiltó 31/2002-es sürgősségi kormányrendelet, valamint a büntető törvénykönyv.

"Még meddig tűrik és meddig bátorítják a román állam felelős tisztségviselői a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek akár emberéletet is követelhetnek?" - tette fel a kérdést az RMDSZ képviselője.

Kelemen Hunor az Új Jobboldaltól való elhatárolódásra kéri fel Kolozsvár polgármesterét, valamint arra, hogy Emil Boc "városa valamennyi polgárát képviselje, és ne csak az eljövendő kampányokban megszerezhető szélsőséges nacionalista szavazatokra gondoljon".

Március 15-én Kolozsváron egy magyar diákot brutálisan bántalmaztak az Új Jobboldal neonáci mozgalom hívei. Az eset fényes nappal történt, a 2-es számú rendőrőrs előtt. A 17 éves fiatalembert azért bántalmazták, mert kokárdát viselt és hóna alatt összehajtogatott magyar zászlóval sietett a város magyarsága szervezte megemlékezésekre. A nyomozóhatóságok két tizenéves fiatalt azonosítottak tettesként, akik ellen szabadlábon folyik az eljárás.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség