Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

KOSZOVÓ: Szerb külügyminiszter: a függetlenség elismerői "nem számíthatnak jó kapcsolatokra"

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminiszter, Vuk Jeremic szerdán figyelmeztette a Koszovó függetlenségét elismerő országokat, hogy "nem számíthatnak jó kapcsolatokra" Szerbiával. A politikus azután nyilatkozott, hogy Magyarország, Horvátország és Bulgária, vagyis három Szerbiával szomszédos ország közleményt adott ki Koszovó elismeréséről."Minden ország, amely úgy dönt, hogy elismeri a törvénytelenül kikiáltott államot, nemzetközi jogot sért" - mondta Jeremic Athénban, ahol a görög külügyminiszterrel találkozott.

Jeremic megjegyezte, hogy Belgrád még mindig keresi a kompromisszumos megoldást az ügyben, egyszersmind kijelentette: Szerbia "minden törvényes, politikai és diplomáciai" eszközzel azért harcol, hogy megállítsa Koszovó elismerését. Szerbia 29 olyan országból visszahívta nagykövetét, ahol elismerték a többségében albánok lakta új államot.

Magyarország, Bulgária és Horvátország már kiadta Koszovó elismeréséről szóló közleményét, amelyet szerdán közép-európai idő szerint egykor jelentenek be hivatalosan is.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség