Az orvosi kamara szerint az E-Alapon kívüli forrásból kellene pótolni a kieső vizitdíj-bevételt

E-mail Nyomtatás
Határozottan tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az ellen, hogy a gyermekorvosi támogatásból pótolják a kieső vizitdíj-bevételt. A probléma megoldására az egészségügyi minisztériumnak ez volt az egyik javaslata a szakmai szervezetekkel tartott keddi egyeztetésen. Éger István, a MOK elnöke szerint az egészségügyi miniszternek lobbiznia kellene a kormánynál, hogy az amúgy is szűkös E-Alapon kívüli forrást találjanak a vizitdíj pótlására.Az egészségügyi tárca és a szakmai szervezetek között kedden zajlott egyeztetésen ez a megoldás csak mint lehetőség jelent meg, de már akkor sem támogatták a javaslatot - szögezte le Éger István szerdai sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint azonban a közzétett hírek alapján már eldőlt, hogy a minisztérium a házi gyermekorvosoknak járó támogatásból akarja a pótolni az alapellátásban kieső vizitdíj-bevételt.

Az E-Alap-on belüli átcsoportosításra nem lát reális megoldást Éger István. A keddi egyeztetésen is már azt javasolták, hogy az egészségügyi miniszter lobbizzon a kormánynál, hogy külső költségvetési forrást találjanak a kieső vizitdíj-bevétel kompenzációjára. A forrást a kabinetnek kell megtalálnia, nem a szakmai szervezeteknek - tette hozzá.

Amennyiben minden tiltakozásuk ellenére mégis a gyermekellátásba juttatott 3 milliárd forintból akarnák a vizitdíj-kompenzációt megoldani, az azt jelentené, hogy praxisonként havi 28 ezer forint bevétellel lehetne számolni, ami a vizitdíj-bevételnek mindösszesen egyhatoda.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség