MIÉP október 23-ai megemlékezésén, a budapesti Hősök terén.

E-mail Nyomtatás


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.A rendszer megbukott - ezzel vont párhuzamot az 52 évvel ezelőtti és a mostani események között hallgatósága előtt Csurka István elnök a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) október 23-ai megemlékezésén, a budapesti Hősök terén.

 

Az 1956-os forradalom "a szovjet rendszer haldoklásának kezdte volt", míg a mostani, "pénzügyi válságnak mondott bankcsőd sorozattal" szerinte "a piszkos, liberális, neoliberális, minden-nemzet-ellenes, keresztényellenes rendszer" indult meg a végromlás felé.
A politikus a hét eleji alapkamat-emelésre utalva kijelentette, a magyar állam elvesztette a hitelét, csődben van, míg a jövőről szólva azt taglalta, hogy az új szisztéma, "amit most akarnak ránk borítani", a válságvilág lesz, amelyben a jelenleg hatalmon lévőknek - pozíciójuk megtartása érdekében - nem lesz érdekük a helyzet megoldása.

"Ne álljatok szóba senkivel, aki nem a harcra szólít fel benneteket" - bíztatta hallgatóságát az olcsó, a magyarság ellenségeivel való megbékélést, összefogást hirdetők elutasítására buzdítva.

Az ünnepséget megnyitó Győri Béla MIÉP-szóvivő kijelentette, "nagyon meg lesznek verve, és bele lesznek verve a földbe" azok, akik előidézték a jelenlegi helyzetet; szavai szerint ugyanis "a Magyar Köztársaság a klinikai halál állapotában van".

A nemzetiszínű, árpádsávos és MIÉP-zászlókkal emlékező tömegben látható egyetlen különlegesség egy körülbelül két és félméteres, pengéjénél fogva a magasba emelt, látszólag fából készült "véres kard" volt.

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség