Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 18, csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Betiltotta a rendőrség Egerben a keddre tervezett demonstrációt

E-mail Nyomtatás
Betiltott az egri rendőrkapitány egy keddre tervezett demonstrációt. A Heves megyei önkormányzat rendkívüli közgyűlésével egy időben tervezett tüntetés az indoklás szerint "súlyosan veszélyezteti a népképviseleti szervek zavartalan működését", a rendőrség ezért nem engedélyezi - közölte a Független Hírügynökséggel Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője hétfőn.A demonstrációt az egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke, Szíki Károly írásban jelentette be. Eszerint kedden reggel 7 órától délután 2-ig 150-200 ember tüntetett volna a megyeháza előtt.

A megyei önkormányzat keddi, rendkívüli közgyűlésén az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetése a téma, pontosabban az ezt a jogot elnyert Hospinvest Zrt-vel kötendő szerződést tárgyalják a képviselők. A korábbi két ülésen is a kórház ügye volt napirenden. A legutóbbi, február 29-i közgyűlésen, amelyen kihirdették a Hospinvestet, mint pályázati nyertest, a demonstrálók egy élő kismalacot tettek a közgyűlés elnökének asztalára, mondván, disznó döntés született.

A rendőrkapitány a demonstációt megtiltó határozatában utalt arra, hogy a korábbi közgyűléseket rendkívül nehezítették és veszélyeztették az akkori demonstrációk. Ezen kívül felhívta a szervezők figyelmét, hogy ha a tiltás ellenére mégis megtartják a demonstrációt, a rendőrség feloszlatja és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség