Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 2, csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Itthon

Biztosított Magyarország energiaellátása a rendkívüli hidegben is

E-mail Nyomtatás

Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást - mondta Aradszki András sajtótájékoztatón. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kifejtette: a rendkívüli hideg miatt az energiaigény nő, a napi földgázfogyasztás duplája az éves átlagosnak. Jelenleg körülbelül napi 87 millió köbméter gázt fogyaszt az ország, ebben benne van a lakosság és az ipari fogyasztók is.

Bővebben...
 

A kormány célja a magyarok biztonságának megerősítése

E-mail Nyomtatás

Az idegenrendészeti őrizet visszaállításával is az a kormány célja, hogy a magyar emberek biztonságát a lehető legnagyobb mértékben megerősítse - erről beszélt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Budapesten újságíróknak.

Bővebben...
 

A gyed extra bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban

E-mail Nyomtatás

A gyed extra három évvel ezelőtti bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján. Novák Katalin közölte, a gyed extra bevezetésének évében, 2014-ben 47 ezren, 2015-ben 59 ezren, tavaly pedig már 70 ezren igényelték ezt a támogatási lehetőséget.

Bővebben...
 

Több mint 60 milliárd forintos nagyvállalati beruházás-sorozat indul el kormánytámogatással

E-mail Nyomtatás

A gazdaságpolitika legfontosabb feladata a növekedés támogatása, így érhetjük el, hogy Magyarország az életszínvonal tekintetében is előre lépjen – hangsúlyozta Varga Mihály a Nagyvállalati Beruházási Támogatás elért eredményeit bemutató sajtótájékoztatón. A kormány támogatásával több mint hatvan milliárd forintnyi fejlesztés indul el közel 1200 új munkahelyet teremtve.

Bővebben...
 

A hit szabadságáért ma is meg kell harcolni, még Európában is

E-mail Nyomtatás

Balog Zoltán szerint a hit szabadságáért ma is és Európában is meg kell harcolni - az emberi erőforrások minisztere az erdélyi Torda unitárius templomában beszélt erről azon az ünnepi istentiszteleten, amelyet a vallásszabadság 449 évvel ezelőtti kihirdetése alkalmából tartottak. A miniszter kijelentette: ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. A hitükért évente megölt tízezrek több mint fele keresztény. Megjegyezte, még a németországi menekültszállásokon is üldözik a befogadott más hitűek a menedéket kereső keresztényeket. Így utóbbiak még egy keresztény országban is azoktól szenvednek, akik elől el kellett menekülniük.

Bővebben...
 

Vissza kell állítani az idegenrendészeti őrizetet

E-mail Nyomtatás

A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 75. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János kifejtette: a benyújtott menekültkérelem elbírálásáig senki nem mozoghat szabadon Magyarország területén, s elutasítás esetén a jogerős elbírálásig sem hagyhatja el a határt.

Bővebben...
 

Stabilabbá vált a termelők helyzete az agrártámogatásoknak köszönhetően

E-mail Nyomtatás

Az agrártámogatások komoly szerepet játszanak abban, hogy a magyar mezőgazdaság jövedelmezősége az elmúlt években érdemben javult, így stabilabbá vált a termelők helyzete is – mondta Czerván György egy szakmai konferencián, Kecskeméten.

Bővebben...
 

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most, döntő részben a versenyszférában bővült a foglalkoztatás 2010 óta - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára január 5-én Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Súlyosbodhat 2017-ben a migrációs helyzet

E-mail Nyomtatás

Az idén is jelentős kérdés marad a tömeges illegális migráció, sőt 2017-ben súlyosbodhat is a helyzet - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migráció nyomán kialakult biztonsági helyzet továbbra is veszélyes az unióban, illetve a tranzitországokban, továbbá az Iszlám Állam elleni, a végéhez közeledő harc miatt fokozódhat az európai terrorveszély.

Bővebben...
 

Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni az EU-nak

E-mail Nyomtatás

Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni Brüsszelnek, különösen akkor, amikor látható, hogy a történelmi kihívásokra a tagállamok adnak használható válaszokat - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 5-ém az MTI-vel.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség