Itthon

A friss tej, a tojás és a baromfihús után újabb élelmiszerek áfája is csökkenhet

E-mail Nyomtatás

A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Nagy István - az egyik fővárosi Príma üzletben - elmondta: a folyamat tavaly kezdődött a sertés tőkehús áfájának csökkentésével 27-ről 5 százalékra, az idén pedig tovább folytatódott a friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra mérséklésével. (A baromfihús és a tojás 27-ről, a friss tej áfája pedig 18 százalékról csökkent 5 százalékra.)

Bővebben...
 

Huszonöt éve történt az első magyarországi szívátültetés

E-mail Nyomtatás

Történelmi napnak nevezte a huszonöt évvel ezelőtti első magyarországi szívátültetést Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. Ez az évforduló reményt ad a szívre váróknak, ugyanakkor elismerés azoknak, akik azon dolgoznak, hogy ilyen jelentős sikereket tudjanak elérni a szívgyógyászatban - mondta a klinikaigazgató az első magyarországi szívátültetés huszonötödik évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

A NAV teljesítette tavalyi költségvetési bevételi tervét

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal teljesítette 2016-os költségvetési bevételi tervét, ezzel az adóhatóság dolgozói is a prémiumfeltételeket - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Közölte azt is, hogy az idén 580 milliárd forinttal javul a hazai vállalkozások helyzete az adóváltozásoknak köszönhetően, ami a tervezett GDP 1,5 százaléka.

Bővebben...
 

Európa kultúrájának alapja a kereszténység

E-mail Nyomtatás

Európa úgy keres kiutat a válságból, hogy közben nem akar tudomást venni kultúrájának keresztény alapjairól, amelyekben egész értékrendje gyökerezik, ezért Becket Tamás útmutatására ma is nagy szükség van - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára Esztergomban, a Becket Szent Tamás-emléknapon tartott előadásában.

Bővebben...
 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Sportért Felelős Államtitkárság és a Magyar Edzők Társasága

E-mail Nyomtatás

A sportállamtitkárság és a Magyar Edzők Társasága (MET) megállapodást írt alá a két szervezet közötti szorosabb szakmai együttműködésről. "Stratégiai együttműködési megállapodás született, amelynek értelmében a Magyar Edzők Társasága a Sporttörvény által meghatározott állami célok elérése érdekében, az államtitkársággal egyeztetett feladatkörökben elősegíti az élsport, az egészséges életmód és a szabadidősport gyakorlása feltételeinek megteremtését" - mondta el Szabó Tünde sportállamtitkár az MTI-nek azt követően, hogy Molnár Zoltánnal, a MET elnökével együtt ellátta kézjegyével a dokumentumot. A csütörtöki aláírási ceremónián részt vett a MET alelnöke, Kemény Dénes mesteredző és a főtitkár Köpf Károly is.

Bővebben...
 

A kormány és a gyógyszerészi kamara folytatja szakmai együttműködését

E-mail Nyomtatás

Az együttműködés keretében az idén megújítják a korábban kötött stratégiai partnerségi megállapodást - közölte Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elmondta, az új stratégiai megállapodás többek között tartalmazni fogja a patikák ügyeleti rendszerének rendbetételét is.

Bővebben...
 

Mintegy 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert 178 vállalkozás

E-mail Nyomtatás

Mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert 178 mikro-, kis- és középvállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályakezdők támogatását célzó gyakornoki programjának keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t.

Bővebben...
 

Minden a határok lezárásán áll vagy bukik

E-mail Nyomtatás

A migrációs válságban minden azon áll vagy bukik, hogy zárjuk-e a határokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök december 16-án Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a december 15-ei csütörtöki csúcsértekezlet előtt a visegrádi országok közös álláspontban szögezték le a három legfontosabb dolgot: meg kell védeni a határokat; akik bejöttek, azokat ki kell vinni; akik pedig be akarnak jönni, azokat az EU-n kívül kell őrizni és különválogatni. Ez az a három pillér, amelyen a V4-ek álláspontja nyugszik - közölte.

Bővebben...
 

Az adó- és járulékszabályok módosítása javítja a gazdaság versenyképességét

E-mail Nyomtatás

A parlament elfogadta azokat az adó- és járulékszabály-módosításokat, amelyek megteremtik a jogszabályi hátterét annak a hatéves bérmegállapodásnak, amelyet november 24-én írt alá a kormány a szociális partnerekkel. A következő években egyszerre lehet jelentős bérintézkedéseket elindítani, ugyanakkor a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően komoly adócsökkentések is bekövetkezhetnek, jelentősen javítva ezzel a gazdaság hatékonyságát és versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Bővebben...
 

Új pályázati lehetőségek nyílnak a kis- és középvállalkozások számára

E-mail Nyomtatás

Három induló pályázaton összesen 54 milliárd forintot nyerhetnek el hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásuk érdekében. A magyar kkv-k nagy részénél részben finanszírozási okokra visszavezethető elmaradás mutatható ki a vállalati folyamatok digitális támogatottságában. A GINOP 3.2.2-8.2.4 vállalati informatikai pályázat („Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása”) 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással és 21,875 milliárd forint kedvezményes kölcsön biztosításával nagy lendületet adhat mintegy 4000 hazai vállalkozásnak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség