Itthon

Liget Budapest - Bemutatták az OMRRK terveit

E-mail Nyomtatás

A világ legkorszerűbb múzeumi raktárai jönnek létre 2018-ra a Szabolcs utcában épülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban (OMRRK), a Liget Budapest projekt keretében - közölték az építtetők a beruházás helyszíni sajtóbemutatóján. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a csaknem 20 milliárd forintos állami beruházás a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum több mint 350 ezer műtárgyának elhelyezését biztosítja a 30 ezer négyzetméteres épületkomplexumban, ahol 15 ezer négyzetméteres raktárkapacitás és 310 munkahely jön létre.

Bővebben...
 

40 hónapja bővül a kiskereskedelem

E-mail Nyomtatás

Idén októberben 2,6, az év első tíz hónapjában 4.8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, így már negyven hónapja tart a bővülése. A következő években tovább gyorsulhat a háztartások fogyasztásának dinamikája, amelyet az alacsony infláció és a családokat támogató legújabb kormányzati intézkedések is támogatnak.

Bővebben...
 

2017 a lázadás éve lesz

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor szerint 2017 a lázadás éve lesz: a középosztály és a nemzetek lázadásáé, amit körbefon a politikai korrektség, az elszigetelés és a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. A kormányfő a december 15-én megjelent beszélgetésben azt mondta: Brüsszelben a lényeges pozíciókat a "globalista-liberális, status quót képviselő erők" tartják kézben és az "ő fejükben egy általuk megszervezett és uralt Európai Egyesült Államok a cél".

Bővebben...
 

Kiválóan megoldotta a honvédség a határvédelmi feladatokat

E-mail Nyomtatás

Kiválóan megoldotta a magyar honvédség a rendőrséggel karöltve a mindkét szervezet számára rendkívüli próbatételt jelentő határvédelmi feladatokat - jelentette ki a honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen. Simicskó István a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen azt mondta, ahhoz, hogy a magyar családok békében és biztonságban készülhessenek a karácsonyra a migrációs válsághelyzet, a népvándorlás közepette, szükség van a katonák áldozatvállalására és felelősségteljes szolgálatára.

Bővebben...
 

Fölszállott a páva - A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes lett a közönségdíjas

E-mail Nyomtatás

A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a közönségdíjat a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjében, amelyet a Duna televízió élőben közvetített. A táncegyüttesek kategóriájában a felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttes, szóló és párostánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Erdélyi Luca vehette át az egy-egy millió forintos nyereményt Gáspár Bencétől, az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok főosztályának vezetőjétől.

Bővebben...
 

Sosem kaptuk és nem is adtuk ingyen a szabadságunkat

E-mail Nyomtatás

"Mi, magyarok sosem kaptuk és sosem adtuk ingyen a szabadságunkat", éppen ezért olyan értékes számunkra - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára december 16-án Budapesten, a Gulág Emlékbizottság rendezvényén. Rétvári Bence az Olofsson Placid bencés szerzetes közelgő 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségsorozat megnyitóján kiemelte: a magyarok szabadsága többször volt veszélyben, mint más nemzeteké, ezért lehettek olyan sokan, akik őrizték és küzdöttek érte, amikor megvolt, illetve amikor elvették.

Bővebben...
 

A turizmusban is az adócsökkentés révén emelkedhetnek a bérek

E-mail Nyomtatás

A hat év alatt megvalósuló, akár 15,5 százalékpontot is elérő adócsökkenéstől várható, hogy nőnek a bérek és csökken a munkaerőhiány a turizmusban és a vendéglátásban is, de a képzés és a munkaerő mobilitásának javítása ugyancsak a helyzet kezelését szolgálná - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára december 16-án Hévízen.

Bővebben...
 

Közép-Európa a reneszánszát éli

E-mail Nyomtatás

Közép-Európa a reneszánszát éli, folyamatosan és dinamikusan fejlődik és erősödik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Krakkóban. A Jagelló Egyetemen rendezett Közép-Európa - egy térség sorsa a történelem sodrában című, Waclaw Felczak lengyel történészprofesszor születésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencia emlékülésén a kormányfő felszólalásában kiemelte: a magyarok és a lengyelek megértették, hogy a kezükbe kell venniük a sorsukat, és a történelemtől esélyt kaptak, hogy egymással összefogva Európa és a világ legsikeresebb térségévé tegyék Közép-Európát. Ezen dolgozik a V4, ennél "kisebb célt nem érdemes kitűznünk" - vélekedett.

Bővebben...
 

Nem fogadjuk el a kötelező szétosztást

E-mail Nyomtatás

Sarokba akarja szorítani Magyarországot Brüsszel a bevándorlás ügyében, azonban a kormány szövetségesekkel, vagy támogatók hiányában is kitart a korábbi álláspontja mellett - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 73. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a migránspárti erők áttörésre készülnek az Európai Tanács jövő pénteki ülésén, s két új fogalom is megjelent az uniós dokumentumokban, a kötelező szétosztás és a kötelező szolidaritás. Értékelése szerint Németország és mások a következő hetekben ki akarják kényszeríteni ezekről a döntést. A tárcavezető hangsúlyozta: a kormánynak sem lehetősége, sem szándéka nincs, hogy jóváhagyja a kötelező szétosztást, a kabinet kezét köti a népszavazás eredménye, a parlament és az Alkotmánybíróság döntései, továbbá 2500 önkormányzat határozata. Magyarország azt is kéri, hogy a szolidaritásba számítsák bele a 150 milliárd forintos határvédelmi költséget - erősítette meg.

Bővebben...
 

A versenyképességhez fontos a gazdaság digitális átalakítása

E-mail Nyomtatás

A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be - emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: a Digitális Jólét Program a magyar gazdaság és oktatás digitális átalakítását egyaránt kiemelten kezeli.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség