Itthon

Az év végégig megérkezik az Erzsébet-utalvány a nyugdíjasokhoz

E-mail Nyomtatás

A kormány elfogadta a miniszterelnök javaslatát: 10 ezer forint értékű papíralapú Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, illetve egyes más ellátásokban részesülők az év végéig, amelyen hideg és meleg élelmet vásárolhatnak majd. Az Erzsébet-utalványra 2 millió 700 ezer ember jogosult. A jogosultak teljes köre a 404/2016. (XII. 8.) kormányrendeletben olvasható.

Bővebben...
 

Erős tagállamokra épülhet az erős Európai Unió

E-mail Nyomtatás

Erős Európai Uniót csak erős tagállamokra alapozva lehet megteremteni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti meghallgatásán. Szijjártó Péter nyitóbeszédében öt olyan, az európai integrációt fenyegető kihívást sorolt fel, amely szerinte egyenként is veszélyt jelent a közösségre, és egyikben sem történt érdemi előrelépés az elmúlt időszakban. Ezek közül a legsúlyosabb a bevándorlási válság, amelyet az abból fakadó terrorfenyegetettség követ - mondta Szijjártó Péter, aki ezután az ukrajnai háborút, az energiaellátást érintő bizonytalanságokat, valamint Nagy-Britannia uniós kilépését említette.

Bővebben...
 

Szükséges volna a NATO bevonása a migrációs helyzet kezelésébe

E-mail Nyomtatás

Helyes az az álláspont, hogy az illegális migráció jelentette biztonsági kihívásra katonai válaszokat kell adni, vagyis szükséges volna a NATO bevonása - jelentette ki a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György azt mondta, hogy ez nem feltétlenül fegyveres beavatkozást jelent, hanem például a szövetség felderítő, logisztikai, képzési és haditengerészeti képességeinek használatát.

Bővebben...
 

Beigazolódott, hogy a munka a kivezető út a szegénységből

E-mail Nyomtatás

A legjobb szegénységpolitika, ha munkát adunk az embereknek, és ezt a kormány következetesen végigviszi - mondta Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián. Rétvári Bence hangsúlyozta, a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2011-től folyamatosan javultak a foglalkoztatási mutatók, a jelenlegi 72,4 százalékos foglalkoztatási ráta 2,6 százalékkal magasabb a korábbi évek átlagánál. Az Emmi által szervezett, Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat részeként megtartott rendezvényen az államtitkár a foglalkoztatási adatokhoz hozzátette: 138 ezerrel dolgoztak többen tavaly, mint egy évvel korában, úgy, hogy a közfoglalkoztatottak köre 11 ezer emberrel csökkent.

Bővebben...
 

A lengyelországi Szczecinben felavatták a Pesti srác szobrát

E-mail Nyomtatás

Az észak-lengyelországi kikötővárosban, Szczecinben felavatták péntek délután az október 23-án, Csepelen felállított Pesti srác szobrának ikerpárját. Az ünnepségen - amelyen részt vett Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese - felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő levelét. A Juha Richárd szobrászművész által készített, Budapest XXI. kerülete által Szczecin városának adományozott emlékmű arra emlékeztet, hogy "hatvan éve Szczecin polgárai örökbe fogadták a magyar forradalom utcáin harcoló pesti srácokat" - áll a magyar kormányfő Gyurcsík Iván varsói magyar nagykövet által felolvasott levelében.

Bővebben...
 

Befejeződött a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár felújítása

E-mail Nyomtatás

Befejeződött a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár felújítása, a 180 millió forint kormányzati támogatással megvalósult beruházást december 9-én adták át a Csongrád megyei községben.

Bővebben...
 

Együttműködési megállapodást kötött a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátussal

E-mail Nyomtatás

Együttműködési megállapodást kötött közfeladat ellátásáról a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátussal. A megállapodást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita, magyarországi és közép-európai exarcha írta alá.

Bővebben...
 

Diaszpóratanács – elfogadták a zárónyilatkozatot, létrejöhet a diaszpóraközpont

E-mail Nyomtatás

Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központ jöhet létre, külön hangsúly kerül az oktatás fejlesztésére – többek között ezt tartalmazza a Magyar Diaszpóra Tanács zárónyilatkozata, amelyet a testület budapesti ülésén fogadtak el a résztvevők. Az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint a felek üdvözlik a Magyar diaszpórapolitika – Stratégiai irányok című dokumentum elkészítését. Az anyag a diaszpóra kapcsán a nemzetpolitikai stratégiai dokumentumban megfogalmazott célok teljesülése érdekében megvalósult intézkedéseket foglalja össze. A működő nemzetközi gyakorlatokkal összehasonlítva értékeli a magyar diaszpórapolitika eddigi eredményeit, valamint meghatározza annak fejlesztési irányait.

Bővebben...
 

A kormány megvédi a rezsicsökkentést

E-mail Nyomtatás

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat. A hatósági árszabályozás kivezetése az európai energiarendszerből a rezsicsökkentés megszüntetését jelentené - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Szerinte az energiaszektorban a verseny nem az árak csökkenéséhez vezet, hanem "mindenfajta háttéralkuk" miatt inkább az emelkedésükhöz. Ha Közép-Európában nincs árszabályozás, akkor a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a nehéz helyzetben lévőknek jóval magasabb energiaárat kell fizetniük - hívta fel a figyelmet.

Bővebben...
 

A kormány hatékonyan támogatja a hazai vállalkozásokat

E-mail Nyomtatás

Versenyelőnyt jelent a magyar gazdaság számára a kutatásfejlesztés, a bátrabb vállalkozói szellem erősítése, valamint a mindezeket segítő gazdaságpolitika – hangsúlyozta Varga Mihály a sikeres hazai cégeket díjazó ünnepségen. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: az uniós források elsősorban a kis- és középvállalkozások fejlesztését szolgálják, de folytatódik a nagyvállalatok beruházásait támogató kormányzati program is.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség