Itthon

Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai

E-mail Nyomtatás

A honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást pénteken írta alá Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke.

Bővebben...
 

Magyarország támogatja Macedónia euroatlanti integrációját

E-mail Nyomtatás

Magyarország támogatja Macedónia európai uniós és NATO-csatlakozását, ugyanis Macedónia stabilitása nemcsak a Nyugat-Balkán, hanem egész Közép-Európa biztonsága szempontjából nagy jelentőséggel bír - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szkopjei útjáról adott telefonos nyilatkozatában. Egy újabb bevándorlási hullám esetén Macedónia a legdélebbi ország, amelyre számítani lehet a bevándorlók megállításában - tette hozzá. Szijjártó Péter megjegyezte, nem lehet tudni, az EU és Törökország megállapodása a migránsok megállításáról meddig fog kitartani, ám ha "váratlan események történnek, és egy újabb bevándorlási hullám érkezik a Nyugat-Balkánra, akkor Macedóniára számíthatunk elsőként".

Bővebben...
 

A csok-os lakás önrészét vissza lehetne igényelni az szja-ból

E-mail Nyomtatás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a jövő év elején két javaslatot tesz a kormánynak, ezek arról szólnak, hogy a teljes csok-ot önrészként is figyelembe lehessen venni, továbbá, hogy a lakásvásárlás önrészét vissza lehessen igényelni az szja-ból, egy átlaglakás értékéig - jelentette ki Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának december 1-jei csütörtöki ülésén.

Bővebben...
 

A biztonságos élelmiszer-ellátás kulcskérdés

E-mail Nyomtatás

Egészséges, jó minőségű, biztonságos, GMO-mentes élelmiszereket kell termelnie a magyar gazdaságnak, miközben kíméljük a környezetet, óvjuk természeti értékeinket azért, hogy az utánunk jövő generáció is élvezhesse kincseit – fogalmazott a földművelésügyi miniszter a környezettudatos növénytermelésről és kertészeti termelésről rendezett szakmai fórumon.

Fazekas Sándor kifejtette: az új termelési és feldolgozási technológiák eredményeit is alkalmazó, GMO-mentes, egészséges élelmiszerek hazánkban is és a világpiacon is keresettek, a magyar gazdaságnak ezt az igényt kell követnie.

Bővebben...
 

Sikerrel zárult a „Helyből jobb!” konferenciasorozat

E-mail Nyomtatás

Öt év alatt megháromszorozódott a helyi termelők száma Magyarországon, míg 2010 elején a helyi termelők száma nem érte el az 5000 főt, 2015 végétől már közel 15.000-en dolgoztak e területen, egyre többen vágnak tehát bele a kistermelőként végezhető élelmiszer előállításba és értékesítésbe - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert a „Helyből jobb” konferenciasorozat záró rendezvényén.

Bővebben...
 

Soha nem látott összegű gazdasági támogatás a külhoni fejlesztésekre

E-mail Nyomtatás

Soha nem látott összegű gazdasági támogatást biztosít a magyar kormány külhoni gazdasági fejlesztésekre, ahogy jelentősen bővültek más nemzetpolitikai támogatások is - közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XV. plenáris ülése után sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben...
 

Emléktábla őrzi Horváth Barna emlékét szegedi házánál

E-mail Nyomtatás

„Az a szenvedély, az a szív, amely az emberi mozzanatot keresi a jogban és a jog mögött, követendő példa kell, hogy legyen minden jogász számára” – méltatta Horváth Barna jogtudóst Trócsányi László igazságügyi miniszter szegedi lakóházánál, ahol emléktáblát avattak százhuszadik születésnapja alkalmából.

Bővebben...
 

Megéri dolgozni

E-mail Nyomtatás

A kormány számára a bérmegállapodásnak az az értelme, hogy "azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 2017-2018-as bérmegállapodás aláírásakor. A kormányfő hangsúlyozta: a béremelés lehetőségét nem egy nemzetközi konjunktúra tette lehetővé, "nem az IMF adta", és nem a jó szerencsének köszönhetjük. Ezért a béremelési lehetőségért az elmúlt években millió és millió magyar ember dolgozott meg, emögött teljesítmény van - szögezte le, hozzátéve, hogy a bérmegállapodás "nem egy látomásra épülő megállapodás", hanem a mögöttünk hagyott években elvégzett kemény munkára épülő megállapodás, "amiért megdolgoztunk".

Bővebben...
 

Orbán Viktor telefonon beszélt Donald Trumppal

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, aki meghívta őt Washingtonba. Erről a miniszterelnök a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban beszélt, amelyben részletesen értékelte a csütörtökön aláírt bérmegállapodást is, hangsúlyozva: annak legfontosabb üzenete az, hogy Magyarországon megéri dolgozni.

Bővebben...
 

Egyre többen veszik igénybe az otthonteremtési kedvezményt

E-mail Nyomtatás

Egyre többen veszik igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a csok-támogatottak jelentős része szeretne még gyermeket vállalni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség