Itthon

Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát

E-mail Nyomtatás

Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután tárgyalt Volodimir Hrojszman ukrán kormányfővel. Ukrajna célja, hogy a nyugati világ része legyen, elfoglalja jól megérdemelt helyét az EU közösségében - mondta a közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, egyértelművé téve az ukrán EU-tagság magyar támogatását. Igaz - jegyezte meg -, ez a kérdés ma nincs napirenden, mert a csatlakozásról szóló tárgyalásokig még néhány lépcsőfokot meg kell mászni.

Bővebben...
 

Realitássá válik a 40 százalékos béremelés

E-mail Nyomtatás

A minimálbér emelése és a járulékcsökkentés együtt eredményezhet 40 százalékos béremelkedést - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 71. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján a nap folyamán megkötött, több évre is intézkedéseket meghatározó bérmegállapodással indokolta kijelentését, mondván, a minimálbér emelése és a járulékcsökkentés együtt eredményezhet 40 százalékos béremelkedést. Ennek feltétele, hogy a teljes foglalkoztatás és a munkaalapú társadalom működjön Magyarországon - tette hozzá. Lázár János közölte, a minimálbér emelése egymillió embert érint 2017-ben és 2018-ban a vállalati szektorban.

Bővebben...
 

Az idén még ezer milliárd forintnyi uniós pályázatot írnak ki

E-mail Nyomtatás

Az európai uniós forrásokra az idén még 1000 milliárd forint értékű pályázatot szeretnének kiírni, jövő márciusra pedig a teljes pályázati forrást hozzáférhetővé kívánják tenni, és 2017-ben lekötni a teljes "kasszát" - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy EU fejlesztési források felhasználásáról rendezett budapesti konferencián.

Bővebben...
 

Magyarországnak vezető szerepe lehet az autóipari újításokban

E-mail Nyomtatás

Magyarországnak vezető szerepe lehet az autóipari újításokban azzal, hogy a ThyssenKrupp hosszú távon elkötelezi magát az ország mellett - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormány és a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. stratégiai partnerségi megállapodásának aláírása után. A miniszter kiemelte, hogy az elektromos kormányrendszerek fejlesztésében a ThyssenKrupp világelső. A német konszern 77 országban 497 leányvállalatot működtet, és élen jár az autóipari digitalizáció és fejlesztések terén.

Bővebben...
 

Magyarországra látogatott az osztrák vezérkarfőnök

E-mail Nyomtatás

Kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra Othmar Commenda vezérezredes, osztrák vezérkarfőnök. A kétoldalú kapcsolatok építésén túl a látogatás célja az, hogy találkozzon a november elején Magyarországra érkezett osztrák műszaki alegység katonáival, megismerje szállás- és munkakörülményeiket, valamint megtekintse eddig végzett munkájukat.

Bővebben...
 

Minden eszközzel segíteni kell a külhoni magyarság szülőföldön való boldogulását

E-mail Nyomtatás

A külhoni magyarság szülőföldön való boldogulását minden eszközzel segíteni kell - emelte ki a nemzetpolitikai államtitkár. Potápi Árpád János a külhoni magyar fiatal vállalkozók helyzetéről készült kutatási beszámolót ismertető konferencián elmondta: ennek egyik eszköze volt a szakképzés megerősítése, amelynek a jövőben is kiemelt figyelmet szentelnek majd. Továbblépésként hirdették meg a külhoni magyar fiatal vállalkozók évét, s a programmal közel 2000 fiatal vállalkozót tudtak elérni, ami a kapcsolatépítést is jelentősen segítette.

Bővebben...
 

Középpontban az ígéretes és fenntartható európai mezőgazdaság

E-mail Nyomtatás

Az európai fehérjestratégiára vonatkozó közös jövőképét határozta meg négy ország – Magyarország, Moldova, Bosznia, Észak-Rajna-Vesztfália – agrárminisztere a 4. Duna Szója Kongresszuson. A budapesti eseményen Nagy István, földművelésügyi miniszterhelyettes képviselte hazánkat. A rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium és a Duna Szója Szövetség közösen szervezte. Magyarország mindig arra törekedett, hogy elérhető árú, jó minőségű és egészséges élelmiszereket állítson elő – hangsúlyozta beszédében Nagy István.

Bővebben...
 

Jövőre 9 százalékos lesz a vállalati nyereségadó

E-mail Nyomtatás

Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Regionális Digitális Konferencián. Hozzátette, erről a szerdai kormányülésen a nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére és a munkaadókkal tartott korábbi egyeztetések alapján döntöttek. Elmondta, a minimálbér emeléssel kapcsolatban azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, hogy "menjen el a falig", amit még a vállalkozók képesek elviselni, olyan magasra próbálja felvinni a magyar minimálbért.

Bővebben...
 

Magyarország támogatja Macedónia EU- és NATO-tagságát

E-mail Nyomtatás

Macedónia a jövőben is számíthat Magyarország támogatására az európai uniós és a NATO-tagság elérésében - közölte Orbán Viktor miniszterelnök, miután az Országházban megbeszélést folytatott Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfővel. Orbán Viktor újságíróknak kifejtette: Macedóniában hamarosan parlamenti választást tartanak, a döntés a macedón nép kezében van, de az biztos, hogy "az a jövőbeni Macedónia, amely az EU és a NATO tagja akar lenni, mindig számíthat Magyarország barátságára".

Bővebben...
 

Magyarország jó szövetséges

E-mail Nyomtatás

Magyarország tapasztalt, elkötelezett, szolidáris, együttműködő és megbízható szövetségese a NATO-nak − mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter november 17-én, a XX. nemzetközi parlamenti NATO-konferencián a Parlamentben.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség