Itthon

Minél hamarabb el kell kezdeni az EU-csatlakozási tárgyalásokat Albániával

E-mail Nyomtatás

Albánia a nyugat-balkáni, sőt az egész délkelet-európai térség biztonsága szempontjából meghatározó NATO-tagország, valamint az európai energiaellátás egyik fő ütőere, az Azerbajdzsánból érkező gázvezeték Albánia területén fog áthaladni, ezért Magyarország határozottan támogatja európai integrációs törekvéseit - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva tiranai tárgyalásai után. Budapest üdvözli, hogy az Európai Bizottság javasolta a csatlakozási tárgyalások megindítását Albániával - tette hozzá.

Bővebben...
 

Egyre valószínűbb az EU-török megállapodás felbontása

E-mail Nyomtatás

Növekszik a valószínűsége annak, hogy felbontják az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodást - hangoztatta Bakondi György az M1 aktuális csatornán.A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint komoly a veszélye annak, hogy az egyezséget érvénytelenítik, ha pedig így alakul, a balkáni migrációs útvonal által érintett országoknak újabb bevándorlási hullámot kell megállítaniuk.

Bővebben...
 

Brüsszel nem vonja vissza a kényszerbetelepítésről szóló döntéseit

E-mail Nyomtatás

Az uniós belügyi tanácsülés újra egyértelművé tette, hogy az Európai Bizottság továbbra sem vonja vissza a kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. Ez azt jelenti, hogy elhúzódó vitára kell számítanunk - nyilatkozta Dömötör Csaba az MTI-nek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: az októberi népszavazás eredménye egyértelmű, "a szavazók 98 százaléka nemet mondott a Brüsszel által erőltetett kvótacsomagra".

Bővebben...
 

Az Európai Bizottság lezárta a kötelezettségszegési eljárást

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság lezárta azt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban, a közbeszerzések ügyében indított – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 70. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Brüsszel két éve indított eljárást, a mostani döntés pedig azt jelenti, a bizottság nem vitatja Magyarországnak azt a jogát, hogy megállapodjon Oroszországgal az erőműépítésről és a hitelfelvételről - mondta.

Bővebben...
 

Az erős politikai képviselet erős közösségeken alapul

E-mail Nyomtatás

Erős politikai érdekképviselet csak erős közösségekre épülhet - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Szabadkán, ahol egész napos vajdasági látogatását zárta. Balog Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a határon túli közösségek, így a délvidéki magyarok élni és gyarapodni akarnak, és ehhez elengedhetetlen a szerb politikával való együttműködés. A vajdasági magyarság legerősebb politikai szervezete a Vajdasági Magyar Szövetség, amely már második mandátumban koalíciós partnere a kormányzó Szerb Haladó Pártnak.

Bővebben...
 

Megtartotta éves ülését a Kormány és a Szuverén Máltai Lovagrend delegációja

E-mail Nyomtatás

Magyarország és a Szuverén Máltai Lovagrend 2010-ben megállapodást kötött, mely a kormányzat és a rend együttműködésének szabályozását foglalja magában. Ennek értelmében, a felek évente áttekintik az aktuális feladatokat és egyeztetik a közszolgálati tevékenység ellátásához szükséges intézkedéseket. Az idei találkozóra november 18-án az Országházban került sor, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Ugron Imre nagykövet vezetésével.

Bővebben...
 

A pedagógusok eddig is és ezután is számíthatnak a kormányra - Reagálás a PDSZ nyilatkozatára

E-mail Nyomtatás

Sajnálattal látjuk, hogy Mendrey László ismét hergelni próbálja a pedagógusokat, miközben nem volt hajlandó részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában, ahol már számos a pedagógusok munkáját segítő intézkedésről született döntés. A pedagógusok eddig is és ezután is számíthatnak a kormányra; a kormány számukra indított elsőként életpályaprogramot, amelynek keretében 2013 és 2017 között átlagosan 50%-kal emelkedik a pedagógusok bére. Ez 175 ezer pedagógust és a felsőfokú bölcsődei nevelőket is érinti.

Bővebben...
 

A kormány 15 százalékos minimálbéremelést javasol jövőre

E-mail Nyomtatás

A garantált bérminimum 25 százalékkal nőhet jövőre, 2018-ban a minimálbér további 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal emelkedhet - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követően. Hozzátette, a kormány azt is javasolja, hogy 2019-től 4 éven keresztül újabb 2-2 százalékponttal csökkenjen a munkáltatók járulékterhe, ha a reálbérek emelkedése eléri az évi 6 százalékot.

Bővebben...
 

A kormány továbbra is harcol a magyar emberek biztonságáért

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány továbbra is harcol a magyar emberek biztonságáért - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter hozzátette, az alkotmánymódosításról tartott szavazás a parlamentben azt mutatta meg, hogy az ellenzékre nem lehet számítani az ország megvédéséért folytatott harcban.

Megjegyezte, a kötelező betelepítési kvóta elleni harc még nem ért véget, és ebben nagy segítséget jelentett volna az alaptörvény módosítása. "A mai parlamenti szavazás ezt a nagyon fontos eszközt vette el az ország megvédéséért folytatott küzdelemből" - fűzte hozzá Szijjártó Péter.

Bővebben...
 

Teljesen megváltozhat a magyar-amerikai politikai együttműködés

E-mail Nyomtatás

A magyar-amerikai politikai együttműködés teljes megváltozására számít Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy a republikánus Donald Trump győzött az amerikai elnökválasztáson. A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kifejtette: Magyarország gazdasági, biztonsági kapcsolatai eddig is erősek voltak az Egyesült Államokkal, a politikai együttműködés azonban állandóan zátonyra futott a demokrata párti washingtoni kormányzattal, az ugyanis egy "valóságtól elrugaszkodott liberális művilágban élte az életét", amelyet másokra - köztük Magyarországra - is rá akart kényszeríteni. Egy demokrata párti ideologikus gondolkodásmódot követett, demokráciát akart exportálni a világban úgy, ahogyan ő érti a demokráciát, és támogatta a világban zajló bevándorlási folyamatot - mondta.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség