Itthon

A Lenovo-szerverek gyártása 250 új munkahelyet teremt Sárváron

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság eredményei, fejlődési lehetőségei és a kormány támogató gazdaságpolitikája együtt teremtette meg azt a stabil alapot, amelyre a hazai és külföldi vállalkozások saját sikereiket is építhetik – hangsúlyozta Varga Mihály Sárváron, a Lenovo Hungary és a Flex Hungary közös beruházásában megvalósult kapacitásbővítő fejlesztésének átadásakor. Az informatikai szervereket előállító gyártósor telepítésével 250 új munkahely jött létre a Vas megyei településen.

Bővebben...
 

Több mint kétezer önkormányzat nyert a tüzelőanyag-pályázaton

E-mail Nyomtatás

2289 önkormányzat nyert a Belügyminisztérium által meghirdetett szociálistüzelőanyag-pályázaton, a nyerteseknek február 15-éig kell kiszállítaniuk a tüzelőanyagot - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor felidézte: a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához a minisztérium idén is hárommilliárd forintos támogatást biztosít.

Bővebben...
 

Egy jobb világ közeledik az új elnökkel

E-mail Nyomtatás

Egy jobb világ közeledtét várja a magyar kormány az Egyesült Államok új elnökének megválasztásával - értékelte Donald Trump megválasztását Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 69. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Bővebben...
 

Konferencia- és tornatermet adott át Balog Zoltán Kömlődön

E-mail Nyomtatás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Steinbach József református püspök átadta Kömlődön a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények konferencia- és tornatermét, amely 25 millió forintos pályázati támogatással valósult meg. "Az egyházaknak nyújtott támogatás olyan befektetés, mely visszahat az egész országra és a közösségre" - mondta köszöntőjében a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy a település református közössége tíz év alatt egy visszakapott romos iskolából indulva fogyatékosokat foglalkoztató és gondozó központot hozott létre.

Bővebben...
 

Az új polgári perrendtartásról tartott előadást Völner Pál

E-mail Nyomtatás

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megnyitóbeszédet mondott a 28. Közép-Európai Közjegyzői Kollokviumon 2016. november 11-én. A szakmai rendezvény központi témája az új polgári perrendtartás volt.

Bővebben...
 

Szobrot állítottak Szent Mártonnak Munkácson

E-mail Nyomtatás

Szent Márton szobrot avattak Munkácson, a Katolikus Székesegyház kertjében. Az eseményen beszédet mondott a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

Bővebben...
 

A hazai élelmiszerlánc-biztonság eredményei elismertek Európában

E-mail Nyomtatás

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és Magyarország intézményei, szakemberei között meglévő tudományos együttműködés további erősítése, a gyakorlati tapasztalatok átadása és a jövőbeni közös munka újabb lehetőségei is szóba került a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert, Bognár Lajos helyettes államtitkár és az EFSA főigazgatója, Bernhard Url közötti tárgyaláson.

Bővebben...
 

A béremelést és a beruházásokat is támogatni kell

E-mail Nyomtatás

A béremelés a következő évek egyik legfontosabb kérdése - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 68. Kormányinfón (november 3-án), amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János értékelése szerint bérnyomás van a gazdaságban, a vállalkozók pedig járulékcsökkentést kérnek. A kormány érdeke, hogy az ezzel kapcsolatos döntések kiszámíthatók és stabilak legyenek - mondta. A béremelést és a beruházásokat is támogatni kell - hangoztatta, s jelezte azt is, hogy a minimálbérről szóló szokásos konzultáció részeként várják az ágazati javaslatokat. A miniszter kérdésre elmondta, hogy az eredmény már 2017-ben hatással lesz a munkaerőpiacra.

Bővebben...
 

Nem várható a migrációs nyomás csökkenése

E-mail Nyomtatás

Nem látunk olyan okot, amely a közeljövőben a migrációs mozgás csökkenését eredményezné - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György megjegyezte: az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) igazgatótanácsának október közepén tartott varsói ülésén született, Magyarország által meg nem szavazott döntés alapján az 1500 fős uniós határ- és parti őrségben alig ötszázan teljesítenek tényleges határőrizeti szolgálatot.

Bővebben...
 

4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre az IT Services Hungary Kft.

E-mail Nyomtatás

Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón. A külgazdasági és külügyminisztérium kiemelte: a kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a beruházást, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség