Itthon

Százezer forintos óradíj a BKV ésszerűsítéséért

E-mail Nyomtatás
Tízmillió forintos pályázatot nyert, de csaknem 300 milliót kasszírozott egy tanácsadó cég a BKV-tól Az újság szerint több tanácsadó óradíja elérte a százezer forintot. Az újságíró felhívja a figyelmet arra is, hogy a Cemi Kft. díjai azért is igazán figyelemre méltóak, mert a BKV csak tavaly tizenegymilliárd forintot tett hozzá adósságához, amely mára eléri a nyolcvanmilliárd forintot.
Bővebben...
 

Fodor Gábor és több más politikus is felfüggeszti tisztségét az SZDSZ Ügyvivői Testületében

E-mail Nyomtatás
Felfüggesztette tisztségét az SZDSZ Ügyvivői Testületében Fodor Gábor, amíg a párt Országos Tanácsa nem dönt az új tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról - mondta el a politikus az RTL Klub Híradójának. Rajta kívül három másik liberális politikus is így döntött. Kóka János, a párt elnöke szerint Fodor Gábor és támogatói szükségtelenül vállalták T. Asztalos Ildikó helyett a politikai felelősséget.Felfüggesztette tisztségét az SZDSZ Ügyvivői Testületében Fodor Gábor, amíg a párt Országos Tanácsa nem dönt az új tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról.
Bővebben...
 

Gönczöl Katalin lett a rendészeti tárca szakállamtitkára

E-mail Nyomtatás
Gönczöl Katalint nevezte ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) büntetőpolitikai szakállamtitkárává. Feladata lesz majd a Büntető Törvénykönyv kodifikációjának szakmai koordinálása és a bűnmegelőzés nemzeti stratégiája megvalósításának irányítása.Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javaslatára pénteki hatállyal Gönczöl Katalint nevezte ki a tárca büntetőpolitikai szakállamtitkárává a kormányfő - tájékoztatta közleményében a minisztérium sajtóosztálya.
Bővebben...
 

Az SZDSZ leporolja eredeti villamosenergia-szabályozási elképzelését

E-mail Nyomtatás
Az SZDSZ kezdeményezi, hogy a villamosenergia-piacon végrehajtandó monopóliumellenes szabályozások megalkotásakor a gazdasági tárca tavalyi javaslatait fogadja el az Országgyűlés. A GKM eredeti terveit a villamosenergia-törvény elfogadásakor jelentősen felpuhította az MSZP és a Fidesz - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a Liberális Gazdasági Kabinet pénteki ülése után. Kóka közölte, hogy egyetértenek a miniszterelnökkel abban, hogy meg kell törni a Magyar Villamos Művek 70 százalékos piaci súlyából fakadó monopóliumát, és le kell választani róla a rendszerirányitó MAVUR Zrt-t, majd a két energetikai céget tőzsdén keresztül privatizálják.
Bővebben...
 

Surányi György helyett Magyarország a közös európai jelöltet támogatja az EBRD posztjára

E-mail Nyomtatás
Mégsem Surányi Györgyöt jelöli a magyar kormány az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökének - mondta a Független Hírügynökségnek a Pénzügyminisztérium szóvivője. Pichler Ferenc közölte azt is, hogy a jelölés visszavonása után Magyarország a közös európai jelöltet Thomas Mirow német pénzügyminiszter-helyettest támogatja a posztra.
Bővebben...
 

Egymilliárdos csalást lepleztek le a nyomozók

E-mail Nyomtatás
Egymilliárd forintos nemzetközi csalást lepleztek le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a napokban - írja a Világgazdaság. Az ügy 2006-ban Olaszországban indult, ahol egy amerikai offshore cég tulajdonában lévő olasz társaság akart megvásárolni egy gyártelepet.
Bővebben...
 

Hitelből kell készülni az olimpiára

E-mail Nyomtatás
Komoly anyagi gondok nehezítik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pekingi felkészülését. A bizottság 100 millió forint hitel felvételére készül, mert az állami támogatásból még egyetlen fillért sem kapott. Molnár Zoltán, a bizottság ügyvezető igazgatója azt mondta, néhány hét múlva kénytelenek lesznek felvenni a hitelt.A MOB a kormányt már tavaly arra kérték, kaphassák meg előbb a költségvetésben az olimpiára elkülönített 432 millió forint egy részét. Egyelőre adminisztrációs gondokra hivatkozva nem kapták meg az összeget, de még az ehhez szükséges szerződéseket sem látták.
Bővebben...
 

A BKV dolgozói is sztrájkra készülnek

E-mail Nyomtatás
Tízezer BKV dolgozó léphet sztrájkba április 7-én, ha a BKV nem vonja vissza járatritkítási terveit. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) tanácsa csütörtökön egyhangúlag döntött az üzemkezdettől délután egy óráig tartó munkabeszüntetésről.
Bővebben...
 

Majális helyett sztrájk?

E-mail Nyomtatás
Május 1-jén majálisozás helyett ismét sztrájkolhatnak a vasutasok. Húsvétig moratóriumot vállalat ugyanis a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás), szerdától másjus elsejéig bezárólag azonban bármikor folytathatják a munkabeszüntetést
Bővebben...
 

SZDSZ: Nyilvános a Jüttner-jelentés, nem tudni lesz-e új elnökválasztás

E-mail Nyomtatás
Nyilvánosságra hozta az SZDSZ a tavalyi elnökválasztással kapcsolatos úgynevezett Jüttner-jelentést, amely azt állapította meg, hogy történtek szabálytalanságok a 2007-es tisztújításon, de nem tudni biztosan, hogy ez befolyásolta-e annak végeredményét. Arról, hogy lesz-e az eset miatt rendkívüli küldöttgyűlés és ha igen, akkor csak új elnökválasztás, vagy teljes tisztújítás lesz-e a pártban, az országos tanács dönt április 5-én.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség