Itthon

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

E-mail Nyomtatás

Bán Ferenc építőművész, Kalász Márton költő, műfordító, Koltai Lajos operatőr, Mécs Károly színművész és Varga Imre szobrászművész lépett a Nemzet Művészei közé, a díjat csütörtökön a Pesti Vigadóban adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke. Varga Imre helyett fia, Varga Mátyás szobrász, festőművész vette át az elismerést.

Bővebben...
 

Magyarország erősödik, egyre több lakás épül

E-mail Nyomtatás

Egyre többen veszik igénybe a kormány otthonteremtési kedvezményeit, és ez már a lakásépítések számában is megmutatkozik - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Bővebben...
 

Az idén 69 milliárd forintból 568 kilométer út újult meg

E-mail Nyomtatás

Lezárult az idei komplex útfelújítási program, amelyben 69 milliárd forint értékű költségvetési forrásból 568 kilométer közúthálózat újult meg - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Tasó László kiemelte: a program jövőre is folytatódik, 2017-ben a kormány a tervek szerint 100 milliárd forintot ad a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek további 850 kilométernyi közút korszerűsítésére.

Bővebben...
 

2017-ben 6,6 milliárd forintra emelkedik a szünidei gyermekétkeztetés kerete

E-mail Nyomtatás

Jövőre 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, az összeg mintegy két és félszer annyi, mint 2010 előtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta, hogy a 2010-es kormányváltás előtt 2,6 milliárd forint volt ez a keret, tavaly már 4,5 milliárd forint, idén pedig 5,3 milliárd forint.

Bővebben...
 

Afrika - a lehetőségek tárháza

E-mail Nyomtatás

Magyarország érdeke az afrikai fejlődésben rejlő kölcsönös előnyök kiaknázása, ezért a Magyar Kormány továbbra is szorgalmazza az Európai Unió és Tunézia között meglévő stratégiai partnerség fejlesztését – mondta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a tunéziai külügyminiszterrel, Khemaies Jhinaouival folytatott tárgyaláson.

Bővebben...
 

Cél a versenyképesség megteremtése

E-mail Nyomtatás

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára nyitotta meg a Profi Gazdálkodók Napja című rendezvényt Kecskeméten. A fórum keretében az érdeklődők gazdaságuk fejlesztési lehetőségeiről, valamint a mezőgazdaság jövőjéről hallgathattak meg előadásokat.

Bővebben...
 

Kiemelt szecsuáni érdeklődés Magyarország iránt

E-mail Nyomtatás

Szecsuán, Kína harmadik legnépesebb tartománya erőteljesen érdeklődik a magyar agrártermékek és agrártechnológiák iránt. Ezt jelzi az a tény is, hogy idén Magyarország az EU üzleti technológiai együttműködési fórumának díszvendége, a 16. Nyugat-Kínai Nemzetközi Vásár magyar standján 23 magyar cég mutatkozott be.

Bővebben...
 

Nincs jogi alapja Renzi fenyegetésének

E-mail Nyomtatás

Jelenleg semmilyen jogi, politikai alapja nincs annak, amivel az illegális bevándorlás ügyében az olasz miniszterelnök fenyegeti a közép-európai országokat, köztük Magyarországot - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 67. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Matteo Renzi kedden arról beszélt, hogy ha Közép-Európa nemet mond a migránsokra, Olaszország "megvétózza" az EU-költségvetést. Lázár János erre azt mondta: a kormány álláspontja szerint Magyarország a határvédelemmel kiveszi a részét a migránsválság kezeléséből. Azt is jelezte egyúttal, hogy ma lehetetlen összekötni a bevándorlók kezelését a kohéziós alapok sorsával.

Bővebben...
 

A módosítás nemzeti ügy, nem köthető össze pártpolitikai vitákkal

E-mail Nyomtatás

A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. "Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel" - fogalmazott a kormányfő, aki ezért jelezte: nem tudják elfogadni a Jobbik kérését. Az ellenzéki párt korábban a letelepedési kötvény megszüntetését támasztotta az alkotmánymódosítás támogatásának feltételéül.

Bővebben...
 

Magyarországnak elkötelezett vállalatokra van szüksége

E-mail Nyomtatás

Magyarországnak elkötelezett emberekre és vállalatokra van szüksége, amelyek mögött ott áll a jól működő gazdaság és a kormány - jelentette ki a miniszterelnök a herendi Jáger Parkban. A Jáger csoporthoz tartozó Csatári Plast Kft. egymilliomodik mérőóra-szekrényének átadása alkalmából tartott ünnepségen Orbán Viktor kiemelte, "a magyar gazdaság éppen a Csatári Plasthoz hasonló nemzeti vállalkozások segítségével juthat ki véglegesen az erdőből, ahová a gazdasági válság alatt került".

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség