Itthon

Szövetségesei lehetnek Magyarországnak az egykor itt végzett diákok

E-mail Nyomtatás

Magyarország azt szeretné, ha a korábban itt végzett külföldi hallgatók nemcsak vendégei, barátai, hanem szövetségesei is lennének hazánknak - emelte ki Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere a Nemzetközi Alumni Találkozó nyitónapján, Budapesten. Balog Zoltán a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadásában azt mondta, szeretnének egy régi utat újra megnyitni, és újra felvenni azt a fonalat, ami a 90-es éveke elején "megszakadt, leesett, megszűnt". Szeretnék, ha a volt külföldi hallgatók nemcsak barátok, vendégek, hanem szövetségesek is lennének, a magyar ügyekben, saját államaik ügyeiben és az országok közötti az együttműködésben.

Bővebben...
 

Bulgáriának mielőbb a schengeni övezet tagjává kell válnia

E-mail Nyomtatás

Bulgária sikerrel védi az EU külső határát, ezért eddigi teljesítménye alapján megérdemli, hogy mielőbb a schengeni övezet tagjává váljon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután fogadta bolgár kollégáját. A tárcavezető kiemelte: egyetértenek abban, hogy az unió külső határainak védelme elsődleges feladat, ebben Bulgária élen jár, a schengeni övezet sok tagjánál nagyobb erőfeszítéseket tesz, és ezért mindenképpen elismerés illeti.

Bővebben...
 

Közel 4,4 millióra emelkedett a foglalkoztatottak száma

E-mail Nyomtatás

Folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon 2016. július-szeptemberben a KSH gyorstájékoztatója szerint. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 126 ezer fővel, 4 millió 391 ezerre emelkedett, ami újabb foglalkoztatási csúcsot jelent.

Bővebben...
 

Brüsszel még nem talált megoldást a Görögországba és Olaszországba érkezők elleni fellépésre

E-mail Nyomtatás

Bár Brüsszel tett lépéseket az európai határ- és parti őrség létrehozására, de még nem talált megoldást arra, hogy hatékonyan fellépjen a Görögországba és Olaszországba a tenger felől érkező migránsokkal szemben, ezért javasolta az Európai Bizottság az ideiglenes belső határellenőrzések három hónappal történő meghosszabbítását - mondta Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Átfogó program indul a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére

E-mail Nyomtatás

Átfogó programot indít a családok és az iskolai tanulók magyarországi vízi szabadidősportjához kapcsolódva a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Révész Máriusz kormánybiztos a sajtótájékoztatón azt mondta: 14 milliárd forint áll majd rendelkezésre arra, hogy a gyalogosan túrázók, a kerékpárosok, a kajakosok és kenusok, a lovasok és a vitorlázók számára országos szinten javítsák a szabadidős tevékenységek feltételeit. Hozzátette, ilyenre korábban még nem volt példa Magyarországon.

Bővebben...
 

Folytatódik az agrár ösztöndíj program

E-mail Nyomtatás

A Földművelésügyi Minisztérium magyarországi agrár ösztöndíjprogrammal támogatja a jövőben is a világ fejlődő országainak tehetséges diákjait. 2016. október 27-28. között korábbi magyar kormányösztöndíjas külföldi hallgatók „Alumni” (Öregdiák) találkoztak Budapesten. A magyar kormány által szervezett rendezvényen olyan, Magyarországon diplomázott hallgatók vettek részt, akik tanulmányaik elvégzése után visszatértek hazájukba, és ott kamatoztatták megszerzett tudásukat.

Bővebben...
 

Új gyógyszereket fejleszt és gyártóüzemet épít az Egis Zrt. Körmenden

E-mail Nyomtatás

Új gyógyszereket fejleszt és innovatív gyártóüzemet épít 5,5 milliárd forintos beruházással az Egis Gyógyszergyár Zrt. Körmenden, a projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

A kormány minden javaslatot megfontol

E-mail Nyomtatás

A kormány minden javaslatot megfontol az alaptörvény módosításával összefüggésben, mert nemzeti ügyként tekint a kérdésre - közölte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Magyarország biztonsága Európa biztonságát is jelenti

E-mail Nyomtatás

Az 1989-es határnyitás és a határok védelme ma ugyanannak az éremnek a két oldala: akkor Európa szabadságáért cselekedtünk, ma ezt védjük, mert Magyarország biztonsága Európa biztonságát is jelenti - mondta Orbán Viktor a müncheni magyar főkonzulátus 1956-os megemlékezésén, a bajor tartományi gyűlés (Landtag) épületében. A kormányfő beszédében kiemelte: a bajor-magyar barátság különleges, egyedülálló Európában. Ez a barátság hatalmas ívet futott be, a történelem során sokszor vállalkoztunk hol rossz, hol jó dolgokra, de most jó pályán haladunk, mert arra a közös célra vállalkozunk, hogy biztonságos, szabad, békés és virágzó Európát hozhassunk létre - jelentette ki. Hozzátette: ez a cél büszkeségre ad okot, és méltó az 1956-os szabadságharcosok örökségéhez.

Bővebben...
 

Nem engedhetünk teret az anarchiának

E-mail Nyomtatás

Nem engedhetünk teret az anarchiának címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel a német Passauer Neue Presse. A kormányfő az interjúban kijelentette: ha a görögök megvédték volna határukat, most nem lenne migránsválság. Hozzátette: Magyarország az uniós külső határ védelmével betartja a nemzetközi és az EU-s jogot. "Abszurd politikai világ", ahol ezt támadják - jelentette ki. Arra a felvetésre, hogy Angela Merkelhez közeli körök szerint hálával tartozik a kancellárnak, mert sok problémától megkímélte a Magyarországon áthaladó menekültek befogadásával, azt válaszolta, hogy ez nem igaz.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség