Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Külföld

Épül az Esterházy Jánosra emlékeztető zarándokhely Alsóbodokon

E-mail Nyomtatás

Esterházy János szülőföldjén, Zoboralján négy országból ötven résztvevője volt annak az összejövetelnek, amelyen a mártír politikus halálának 60. évfordulója alkalmából különböző megemlékezésekre készülő szervezetek képviselői találkoztak február 9-én. A Felvidékről, Magyarországról, Lengyelországból, Csehországból és Erdélyből is érkeztek vendégek, köztük több olyan, aki Esterházy János nevét viselő szervezetet képviselt. Az esemény házigazdája Hajtman Béla, az alsóbodoki magán szakközépiskola igazgatója volt.

Bővebben...
 

Dačić: Nincs napirenden az előrehozott választások kérdése

E-mail Nyomtatás

Nincs napirenden az előrehozott parlamenti választások kérdése Szerbiában, jelentette ki Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) elnöke, azokkal a hírekkel kapcsolatban pedig, hogy Tomislav Nikolić indul a közelgő elnökválasztáson, elmondta, „nincs hivatalos megerősítés, de cáfolat sincs”.

Bővebben...
 

Johannis kisebbségekre vonatkozó állításait bírálta Sógor Csaba az EP-ben

E-mail Nyomtatás

A Romániában élő nemzeti kisebbségek helyzetéről maguk a kisebbségek mondjanak ítéletet, ne a román állam első embere, aki megválasztása előtt többször leszögezte, hogy német származásúnak, de román érzelműnek vallja magát – erről beszélt Sógor Csaba az Európai Parlamentben, a testület február elsejei mini-plenáris ülésén.

Bővebben...
 

Románia - Btk.-módosítás- tüntetések

E-mail Nyomtatás

A román kormány rendkívül vitatott intézkedései miatti tiltakozásképpen lemondott tisztségéről Florin Jianu kereskedelmi, üzleti és vállalkozásügyi miniszter – számol be Gyergyai Csaba a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Elegük lett a civileknek: újraindult az utcanévtábla-gyártás Marosvásárhelyen

E-mail Nyomtatás

Megelégelték a marosvásárhelyi városházának a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében tett folyamatos ígérgetéseit a nyelvi jogokért küzdő civilek, akik néhány napja újraindították a kétnyelvű táblák gyártását – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n. A Civil Elkötelezettség Mozgalomból (Cemo) kilépett Károly Ferenc elmondta: hiába különített el az önkormányzat tetemes összeget a költségvetésben, úgy érzik, a hivatal időhúzásra játszik, ezért saját maguk igyekeznek megoldást nyújtani.

Bővebben...
 

Hatvan éve „ragyog” a Napsugár gyermeklap

E-mail Nyomtatás

Erdély-szerte megünnepelték régi, mostani és jövőbeni olvasói a Kolozsváron szerkesztett Napsugár gyermeklap 60. születésnapját. A jubileumi ünnepségsorozat nyitányaként számos iskolában énekelték el déli 12-kor a Napsugár-indulót. A dal szövegét a Kaláka együttes zenéjére írta Szabó Kinga kolozsvári tanítónő, játszóházvezető.

Bővebben...
 

Újfent megbüntették a magyargyűlölő Banciut

E-mail Nyomtatás

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) 5 ezer lejre bírságolta meg s az egyik bukaresti hírtelevízió műsorvezetőjét, aki tavaly októberben a magyarokról tett sértő kijelentéseket. Radu Banciu, a B1 hírtelevízió műsorvezetője tavaly októberben a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában.

Bővebben...
 

Herdics György a katedrán

E-mail Nyomtatás

Dr. Herdics György, PhD. habil., rendkívüli egyetemi tanárral, címzetes apáttal Somorján beszélgetünk kávé mellett. Ő Pozsonyba siet ügyeket intézni, tanítani, én Komáromba készülök az Aranyember-szobor avatására. Olyan sok közös témánk van, hogy a rövid idő alatt csak a legfontosabbakat tudjuk érinteni, a beszélgetést egy következő alkalommal kell elmélyítenünk.

Bővebben...
 

Bibliaolvasó nap a reformáció 500. évfordulója tiszteletére

E-mail Nyomtatás

A reformáció születésének 500. évfordulója alkalmából 2017 a reformáció éve. Az emlékév megnyitó rendezvényére január 31-én került sor, melyhez kapcsolódva a Debreceni Református Kollégium a Kárpát-medence református iskoláiban bibliaolvasó napot hirdetett. A mozgalomba bekapcsolódó iskolák közösen felolvasták a Biblia teljes szövegét.

Bővebben...
 

Nem felhőtlen a szlovák miniszterelnök és a házelnök viszonya

E-mail Nyomtatás

Nem elnöke már a Hálózati Ágazatokat Szabályozó Hivatalnak (ÚRSO) Jozef Holjenčík. Lemondását Robert Fico kormányfő jelentette be. Holjenčíknak ma kellett volna a parlamenti képviselők előtt magyarázatot adnia korábbi lépéseire. Korán reggel azonban bejelentette Andrej Danko házelnöknek, hogy nem áll a képviselők elé, mert a leváltásáról a kormánynak kell döntenie, nem a parlamentnek, Ficóval ellenben találkozott.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség