Külföld

Jövőre már nyilvános lesz ki és mennyi agrárpénzt kap az EU-tól

E-mail Nyomtatás
Az uniós tagállamoknak jövő áprilisig olyan honlapot kell készíteniük, amelyen szerepelnek azok a gazdálkodók, akik európai uniós agrártámogatásokat kaptak- jelentette be szerdán az Európai Bizottság (EB). A listán emellett szerepelnie kell annak is, hogy a kedvezményezett mennyi pénzt kapott a közös kasszából.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: Szerb külügyminiszter: a függetlenség elismerői "nem számíthatnak jó kapcsolatokra"

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminiszter, Vuk Jeremic szerdán figyelmeztette a Koszovó függetlenségét elismerő országokat, hogy "nem számíthatnak jó kapcsolatokra" Szerbiával. A politikus azután nyilatkozott, hogy Magyarország, Horvátország és Bulgária, vagyis három Szerbiával szomszédos ország közleményt adott ki Koszovó elismeréséről."Minden ország, amely úgy dönt, hogy elismeri a törvénytelenül kikiáltott államot, nemzetközi jogot sért" - mondta Jeremic Athénban, ahol a görög külügyminiszterrel találkozott.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: "Belgrádból vezényelték a mitrovicai zavargásokat "

E-mail Nyomtatás
A szerb kormány határozottan tagadja, hogy a koszovszka mitrovicai zavargásokban szerb rendőrök vettek volna részt. Azt is tagadják, hogy a szerb kormánynak köze lett volna a zavargások megszervezéséhez. Az UNMIK és a KFOR vezetői azonban azt állítják, hogy az észak koszovói városban történt eseményeket Belgrádban szervezték meg, s onnan is irányítottáke. Szerbia nemzetközi vizsgálatot követel, ám az már folyamatban van.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Magyar-horvát-bolgár közös kormánynyilatkozat Koszovó egyidejű elismeréséről

E-mail Nyomtatás
Magyarország, Horvátország és Bulgária szerdán egyidejűleg ismeri el független államként a Szerbiától különvált albán többségű Koszovót. Erről a három ország kormánya szerdán délelőtt közös nyilatkozatot adott ki.A Külügyminisztérium által a Független Hírügynökséghez eljuttatott dokumentum az unió tagállamainak február 18-i közös álláspontjából indul ki. Hangsúlyozza, hogy a koszovói status quó-t már nem lehetett tovább fenntartani, mivel a belgrádi szerb és a pristinai albán hatóságok tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Bővebben...
 

IRAK: Öt éve kezdődött a történelem legdrágább fegyveres konfliktusa

E-mail Nyomtatás
Világszerte háborúellenes demonstrációkat szerveznek a Washington-vezette iraki invázió ötödik évfordulójára, amely csütörtökön lesz. George Bush amerikai elnök szerdán a Pentagonban mond beszédet a világ legdrágább fegyveres konfliktusának védelmében a washingtoni védelmi minisztériumban, a Pentagonban.Úgy tudni, az amerikai elnök el fogja ismerni, hogy a háború nagy árat követelt az Egyesült Államoktól mind életekben mind pénzben.
Bővebben...
 

"Nem lesz nagyobb bojkott a pekingi olimpia ellen"

E-mail Nyomtatás
Abban bíznak a pekingi olimpia kínai szervezői, hogy nem lesz komolyabb bojkott - közölte az AFP a kínai fővárosból. Az augusztus 8-án kezdődő nyári játékok részleges vagy teljes bojkottját a kínai hatóságok tibeti rendteremtése ellen tiltakozó csoportok vetették fel.
Bővebben...
 

EGÉSZSÉG - Az orvoshiány már veszélyeztet a sürgősségi ellátást Japánban

E-mail Nyomtatás
Japán hiába büszkélkedhet mindenkire kiterjedő társadalombiztosítási rendszerrel és élvonalbeli orvosi technikával, az orvoshiány miatt néha már a közlekedési balesetesek ellátása is veszélybe kerül. Japán szakértők szerint a baj oka az egészségügyben tapasztalható egyenlősdi. Az orvosfizetések azonosak, mindenki azonos társadalombiztosítási ellátásban részesül.Az orvoshiány miatt állandó a túlórázás, ez egyre több embert tántorít el az orvosi pályától, a lakosság egyre gyorsabban öregszik, az ország külföldi orvosokat nem fogad be (a szigorú bevándorlási előírások miatt), és a növekvő költségvetési hiány miatt nem emelkednek az orvosi fizetések.
Bővebben...
 

TIBET: A dalai láma tibeti radikálisokkal találkozott

E-mail Nyomtatás
A dalai láma megbeszélést folytatott radikális tibeti menekültekkel szerdán Indiában, egy nappal azután, hogy kilátásba helyezte: visszavonul, ha az erőszak nem mérséklődik hazájában.A függetlenség-párti Tibeti Ifjúsági Kongresszus kérte a 72 éves vezetőt, hogy vizsgálja felül középutas politikáját, amely a béke érdekében megelégszik a Kínán belüli autonómiával. A dalai lámával ellentétben a csoport az augusztusi pekingi olimpiai játékok nemzetközi bojkottjára szólított föl.
Bővebben...
 

Elhalasztják másfélezer brit katona kivonását Irakból

E-mail Nyomtatás
Elhalasztja a londoni védelmi minisztérium -legalább az év végéig- 1500 brit katona kivonását Irakból - közölte a Daily Telegraph brit újság szerdai száma.A lap kormányforrásra hivatkozik, de a forrást nem nevezi meg. Eszerint a halasztási döntést azért hozták Londonban, mert megnőtt a rakétatámadások száma Baszrában. Baszrá mellett van az Irakban állomásozó brit csapatok nagy részének bázisa. A Telegraph szerint a halasztás másik oka, hogy az iraki kormánykatonák állítólag fontosnak tartják a brit támogatást, és a moráljukat rendíthetné meg, ha ezt a támogatást úgymond megvonnák tőlük a kivonulással. Csütörtökön, március 20-án lesz 5 éve, hogy az amerikai-brit koaliciós haderő megindította a támadást Szaddám Huszein Irakja ellen.
 

A vajdasági magyar pártok Magyarországon is kampányolnak a szerbiai választások előtt

E-mail Nyomtatás
A vajdasági magyarok térnyerésre számítanak a május 11-re kiírt szerbiai előrehozott általános választásokon. A Magyar Koalícióba tömörült három vajdasági magyar párt vezetői kedden, budapesti sajtóértekezletükön közölték, hogy reményeik szerint a szerb országos parlamentbe az eddigi 3 helyett 5-6 képviselőt tudnak bejuttatni.Pásztor István, Ágoston András és Páll Sándor értékelése szerint a három magyar párt a vajdasági tartományi parlamentben a mostani 11 helyett 16-18 helyet nyer el. Az ugyancsak május 11-i helyhatósági választásokon pedig a három vajdasági magyar párt a 2004-ben elvesztett községek visszaszerzését szeretné elérni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség