Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Külföld

MÁRCIUS 15.: Kelemen Hunor a kolozsvári polgármestert teszi felelőssé a magyarverés ügyében

E-mail Nyomtatás
A kolozsvári polgármester értelmi társszerzőjévé vált a március 15-i agressziónak azzal, hogy semmit sem tett az incidens megelőzésére, hanem engedélyezte az etnikai és faji gyűlölködést gerjesztő szervezet, az Új Jobboldal magyarellenes tüntetését - vélekedett kedden képviselőházi felszólalásában Kelemen Hunor. Emil Boc polgármester korábbi nyilatkozata szerint az engedély elutasításának nem volt törvényes alapja.Kelemen Hunor azonban megemlíti: nem lehet eltekinteni attól, hogy az Új Jobboldal egy szélsőjobboldali alakulat, amely nyilvánosan gerjeszti az etnikai, faji és homofób gyűlölködést. Ennek büntetését több jogszabály is előírja, egyebek között a nemzetbiztonsági törvény, a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő szervezetek és jelképek, valamint az emberiség elleni bűntetteket elkövető személyek kultuszát tiltó 31/2002-es sürgősségi kormányrendelet, valamint a büntető törvénykönyv.
Bővebben...
 

Meghalt a koszovói zavargásokban megsebesült egyik békefenntartó

E-mail Nyomtatás
Belehalt sérüléseibe egy ukrán békefenntartó, aki a hétfői Koszovszka Mitrovica-i zavargásokban sebesült meg - közölte a koszovói rendőrség kedden. Hétfőn több mint 150-en sebesültek meg az etnikailag megosztott településen, amikor a tartomány függetlensége ellen tiltakozó szerbek az ENSZ rendőreire támadtak.
Bővebben...
 

Nyilvános internetes naplót indított az izraeli belbiztonsági szolgálat négy ügynöke

E-mail Nyomtatás
Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét négy ügynöke internetes naplót indított, amelyben elmesélik, hogy hogyan szervezték be őket, milyen munkát végeznek és válaszolnak az olvasók kéréseire is. A vállalkozás célja, hogy minél több olvasót csábítson Sin Bét oldalára és kedvet csináljon ahhoz, hogy ott munkát vállaljanak.Mind a négy ügynök név nélkül nyilatkozott, annyi azonban kiderült róluk, hogy egyikük nő. Cset ügynök azt mondja, azért csatlakozott a szolgálathoz, mert jobb életkörülményeket ígértek neki, mint amit korábbi munkahelye biztosított számára. A nő elmeséli, hogy munkájának bizonyos részeit még a férjével sem oszthatja meg.
Bővebben...
 

TIBET: Kínának bizonyítékai vannak a Dalai láma ellen

E-mail Nyomtatás
Kínának bizonyítéka van arra, hogy a Dalai láma áll a tibeti felkelés mögött - mondta az ázsiai ország elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Ven Csia-pao arra szólította fel a száműzött tibeti vezetőt, hogy adják fel a terület függetlenedési törekvéseit."Rengeteg bizonyítékunk van arra, hogy ezeket az incidenseket a 'Dalai banda' szervezte, tervezte, találta ki és kezdeményezte" - mondta kínai államfő, aki azonban részleteket nem közölt. Ven Csia-pao az 1989-es Nobel-békedíjas vallási vezetőt "képmutatónak" nevezte. "Nemcsak azt kell nézni, hogy mit mond, hanem azt is, hogy hogyan cselekszik" - vélekedett a pekingi elnök. Szerinte a Dalai láma a béke emberének mutatja magát, de a halálos áldozatokat követelő tüntetések ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Ven szerint a megmozdulások célja az, hogy az augusztusi pekingi olimpia előtt rossz színben tüntessék fel Kínát.
Bővebben...
 

Mélyülő hitelválság - hétfőn zuhantak a világ tőzsdéi

E-mail Nyomtatás
Hatalmas veszteségeket könyveltek el a világ tőzsdéi az amerikai hitelválság legújabb fejezete miatt. A hétvégén csődbe ment az egyik nagy amerikai befektetési bank. Bár a Bear Stearns nevű céget egy riválisa és az amerikai jegybank közösen megmentették, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője és a gazdasági élet más szereplői szerint is a nemzetközi pénzügyi rendszer összeomlással fenyeget és ezt meg kell akadályozni. Az amerikai elnök nyugalomra intett.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség