Külföld

Jogerős a Tamási Zsolt elleni kényszerintézkedés

E-mail Nyomtatás

A Maros megyei törvényszék jogerősen elutasította a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának a fellebbezését, és ezzel érvényben tartotta az ügyészség Tamási Zsolt ellen elrendelt kényszerintézkedéseit – közölte a romániai bíróságok portálján a törvényszék.

Bővebben...
 

Hivatalos cáfolat: Az evangélikus egyháznak semmi köze a zombori ajándéklopáshoz

E-mail Nyomtatás

Az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház tiltakozik a médiában megjelent híresztelések ellen, miszerint a gyerekek karácsonyi csomagjait „evangélikus lelkész, az evangélikus egyházhoz tartozó személy” lopta el. Hangsúlyozzák, egyházuknak semmi köze az eseményekhez, az elkövető pedig soha nem tartozott hozzájuk.

Bővebben...
 

A migránsok a hideg ellenére sem akarnak a szerbiai befogadóközpontokba menni

E-mail Nyomtatás

A hétvégén várható rendkívül hideg idő ellenére sem akarnak a befogadóközpontokba vonulni azok a Szerbiában tartózkodó migránsok, akik hetek vagy akár hónapok óta a különböző parkokban és elhagyatott házakban, raktárakban húzzák meg magukat.

Bővebben...
 

„Ha az a bűnöm, hogy magyarnak születtem, hát vigyenek!”

E-mail Nyomtatás

A lakosságcsere-egyezmény margójára

A második világháborút követően a csehszlovák elnök, Edvard Beneš deportálás és asszimiláció útján akart megszabadulni – az etnikai viszonyoknak nem megfelelően meghúzott határok következtében Csehszlovákiában rekedt – felvidéki magyaroktól. Az elnök 1945 és 1948 között több százezer magyart nyilvánított háborús bűnösnek, majd jogaiktól megfosztva egy részüket munkatáborokba száműzte, többségüket pedig kiűzte az országból.

Bővebben...
 

December havi magyar mise Nagyszombatban

E-mail Nyomtatás

Az idei polgári esztendőben utolsó alkalommal, Luca napján, december 13-án került megrendezésre a szokásos havi magyar mise elsősorban a nagyszombati és környéki magyarok részére a magyarok templomaként is ismert Szent Ilona-templomban. Mint minden hónapban, így ez alkalommal is több vidékről érkeztek erősíteni a közösséget. Így a sorrendben 35. alkalmon éppen három tucatnyian sereglettek össze az adventi időszak derekán.

Bővebben...
 

Feszültség a kormánykoalícióban: Danko és Maďarič folytatja a szópárbajt

E-mail Nyomtatás

Andrej Danko (SNS) házelnök és Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális miniszter között továbbra is dúl a háború. A parlament elnöke egy felhívással reagált Maďarič kijelentésére, aki szerint nincs teljesen rendjén, hogy a házelnök és kormánypárti SNS elnöke az ellenzéki SaS első emberével, Richard Sulíkkal az előrehozott választások témájáról tárgyalgat. Danko szerint Maďaričnak nem kellene szétvernie a koalíciót.

Bővebben...
 

A holland kormányfő biztosítékokat akar az EU-Ukrajna társulási szerződéshez

E-mail Nyomtatás

Biztosítékokra van szükség, hogy az Ukrajnával létrejött európai uniós társulási szerződés nem vezet végül az ország EU-tagságához, sem pedig az ukrán állampolgárok szabad munkavállalásához – jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő az uniós tagországok vezetőinek brüsszeli találkozója előtt.

Bővebben...
 

Heves viták az oktatási törvény tervezete körül

E-mail Nyomtatás

Kijevben még nem mondtak le a nemzeti kisebbségek anyanyelvén folyó oktatás korlátozására irányuló elképzelésekről – derült ki azon a tanácskozáson, amelyet a Legfelső Tanács Tudományos és Oktatási Bizottságának az új oktatási törvény előkészítésére létrehozott munkacsoportja szervezett múlt pénteken a jogszabály 7. cikkelyéhez benyújtott, a kisebbségi nyelvhasználatot hátrányosan érintő módosító indítványról.

Bővebben...
 

Elvesztette a katolikus egyház a nagyváradi pénzügyi palotát

E-mail Nyomtatás

A román legfelsőbb bíróság megváltoztatta a pitesti-i táblabíróság elsőfokú ítéletét, és jogerős ítéletben fosztotta meg a római katolikus egyházat a számára visszaszolgáltatott nagyváradi pénzügyi palotától – közölte december 16-án a Bihon.ro portál.

Bővebben...
 

Megrótta Kovács Péteréket a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács

E-mail Nyomtatás

Rontják a romániai igazságszolgáltatás hitelét Kovács Péter RMDSZ-ügyvezető elnök és Kovács Sándor római katolikus főesperes kijelentései, amelyeket 2016. november 12-én, a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumért tartott tiltakozó megmozdulásokon tettek a DNA-val kapcsolatban – állapította meg a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) plénuma.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség