Külföld

Az Oroszországba szökött volt ukrán kormányfő tulajdonát képező értéktárgyakat találtak egy kijevi lakásban

E-mail Nyomtatás

Nagy értékű antik festményeket, ikonokat, díszfegyvereket, ritka pénzérméket és egyéb értéktárgyakat talált egy kijevi lakásban az ukrán rendőrség. A hatóságok bizonyosra veszik, hogy a lefoglalt műtárgyak a hatalomváltó Majdan-tüntetések nyomán 2014-ben külföldre menekült Mikola Azarov volt miniszterelnök tulajdonát képezik.

Bővebben...
 

Menesztették az „autonómiázó" temesvári magyar alprefektust

E-mail Nyomtatás

Dacian Ciolos miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára csütörtökön felmentette tisztségéből Marossy Zoltán Temes megyei alprefektust. Egy temesvári portálnak adott szerdai interjúban Marossy többek között az autonómia szükségességéről, és Románia nemzetállami önmeghatározása elhibázott voltáról beszélt – közölte csütörtökön a Hotnews.ro portál.

Bővebben...
 

A zászlók után a Városháza feliratot is el kell távolítani Csíkszeredában

E-mail Nyomtatás

Jogerős döntést hozott a Marosvásárhelyi Ítélőtábla: a Városháza feliratot el kell távolítani Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának épületéről – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n. Ezt a pert – akárcsak a Községháza feliratok ellenieket – a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte.

Bővebben...
 

Közeleg az ítélethirdetés a Batthyáneum-perben

E-mail Nyomtatás

Január 17-re tűzte ki a következő tárgyalást a gyulafehérvári Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatásáról szóló perében a gyulafehérvári táblabíróság a keddi tárgyaláson. Egyben felszólította az egyház által javasolt szakértőt, Buzogány Dezső kolozsvári egyetemi tanárt, hogy akkorra készítse el a perdöntőnek tekintett latin nyelvű dokumentum fordítását.

Bővebben...
 

Maglai Jenő: „Nem dőlünk be a VMSZ látszat-megbékélési törekvéseinek”

E-mail Nyomtatás

Vonja vissza az alkotmánybírói tisztségre való jelölését és mondjon le minden, a Magyar Mozgalomban betöltött és a Magyar Mozgalomhoz köthető tisztségéről dr. Korhecz Tamás – mondta el a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Maglai Jenő, az MM Ügyvivői Testületének tagja.

Bővebben...
 

Maffia határok nélkül

E-mail Nyomtatás

A Pozsonyi Magyar Intézetben került bemutatásra december 1-jén Gustáv Murín, a pozsonyi Comenius Egyetem tudományos munkatársa, természettudós, publicista Maffia határok nélkül címen magyar nyelvre lefordított könyve. A könyvbemutató vendégei Gustáv Murín író, Vályi István újságíró és Vályi Horváth Erika, a könyv fordítója, illetve a kötetet kiadó Twister Média igazgatója, Értékes Christos voltak.

Bővebben...
 

Az MKP elégedett a Szigeti László ügyében hozott elsőfokú ítélettel

E-mail Nyomtatás

A magyar párt bízik egykori oktatási minisztere teljes felmentésében

A pozsonyi járásbíróság felmentette Szigeti László volt MKP-s oktatásügyi minisztert, a párt elnökségi tagját az ellene támogatási csalás vádjával indult büntetőperben. Az elsőfokú ítélet az ügyész fellebbezése miatt ugyan nem jogerős, ám az MKP megelégedéssel nyugtázta a döntést.

Bővebben...
 

November végi erősorrend: Ficoék az élen, erősödik az MKP

E-mail Nyomtatás

A Focus ügynökség által készített legfrissebb közvélemény-kutatás szerint továbbra is a Smer-SD a legnépszerűbb párt Szlovákiában: ha most tartanák a választásokat, a polgárok több mint 23 százaléka adná voksát Robert Fico pártjára. Az egy hónappal ezelőtt mérthez képest fél százalékkal erősödött az MKP támogatottsága, ám még így is a bejutási küszöb alatt áll.

Bővebben...
 

Békét csak egymás elfogadásával és összefogással lelhetünk

E-mail Nyomtatás

Rövidesen megérkezik Felvidékre a Betlehemi Békeláng

November végén érkezett meg Európába a betlehemi Születés Templomának öröklángjáról meggyújtott békeláng. Az európai központi lángátadó ünnepséget Bécsben december 10-én tartják, ezt követően kezdi meg útját más európai országokba. Szlovákia magyarlakta területeire a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) cserkészeinek közvetítésével érkezik meg immáron huszonöt éve, ők juttatják el közel száz helyszínre a Felvidéken.

Bővebben...
 

Senki sem tartotta fenn az előterjesztést,

E-mail Nyomtatás

így nem lett világörökség a csíksomlyói búcsú

December 1-jén délelőtt döntött az UNESCO Etiópiában ülésező közgyűlése – nem vált a világörökség részévé a csíksomlyói búcsú. Négy év telt el azóta, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök, akkori kulturális és örökségvédelmi miniszter kezdeményezte és felterjesztette a székely emberek legnagyobb vallási és kulturális ünnepét a világörökségi listára. A 2012 óta eltelt időszakban többször és többen próbálták megakadályozni ezt, 2016 decemberében pedig ez végképp sikerült – a csíksomlyói búcsú nem örvendhet nemzetközi elismertségnek és védettségnek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség