Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 27, szombat, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Külföld

Több százezer euróból újítják fel az oklándi unitárius templomot

E-mail Nyomtatás

A templomtorony helyreállításával augusztusban elkezdődött az oklándi unitárius istenháza teljes felújítása, amire uniós pályázaton 400 ezer eurót nyert az egyházközség. A munkálatok kezdetén még abban reménykedtek, hogy a torony tetején lévő gömbben feljegyzéseket találnak az egyházközség történetéről, azonban csalódásukra az utóbbi évek alatt mind a gömb egy része, mind az esetlegesen benne lévő iratok megsemmisültek.

Bővebben...
 

Kalmár Ferenc: Csak egyéni jogokkal megfékezni az asszimilációt és fenntartani egy közösséget nem lehetséges

E-mail Nyomtatás

A Szövetség a Közös Célokért Társulás meghívására szeptember 27-én Rozsnyóra látogatott Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. A lakossági fórumon három fő téma került előtérbe.

Bővebben...
 

A szlovák kormánykoalíció megegyezett a jövő évi pénzek elosztásában

E-mail Nyomtatás

Magasabb minimálbér, a 13. és 14. fizetés bevezetése, az éjszakai és a hétvégi munkavégzésért járó bérpótlék és a beteggondozási járulék emelése – szerepelnek a kormány jövő évi költségvetés-tervezetében megfogalmazott új szociális csomagban, amelyet a Koalíciós Tanács ülését követően mutattak be a koalíciós pártok vezetői.

Bővebben...
 

Érsekújváron ülésezett a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága

E-mail Nyomtatás

A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága kétnapos kihelyezett ülést tart a Felvidéken. Szeptember 27-én szerdán Érsekújvár városában tanácskoztak, csütörtökön pedig Dunaszerdahelyen tartanak kibővített ülést. Az első nap fejleményeiről Pánczél Károly bizottsági elnök és Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke, Nyitra megye MKP-s elnökjelöltje tartottak sajtótájékoztatót, melyet Kocur László, az MKP pártigazgatója vezetett.

Bővebben...
 

Magyar zarándoklat a Szent Márton-év alkalmából a pozsonyi dómtemplomba

E-mail Nyomtatás

A november 12-ig tartó, tavaly novemberben a Felvidéken meghirdetett Szent Márton-év alkalmából – Tours-i Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulója kapcsán – csallóközi, mátyusföldi, valamint pozsonyi zarándokok lelki vezetőikkel a koronázó dómtemplomba zarándokoltak szeptember 23-án ünnepi szentmisére, melynek keretében a dóm védőszentjéhez imádkoztak.

Bővebben...
 

Megújul Becsei Vesszős György freskója Zselízen

E-mail Nyomtatás

Pár éve kezdetét vette a zselízi Szent Jakab-plébániatemplom fokozatos felújítása. Előbb a tetőszerkezet csinosodott meg, aztán a templom körüli terület, ahol szobrot kapott az innen származó Fischer-Colbrie Ágoston; majd átépítették a templom fűtésrendszerét, illetve más munkálatokra is sor került.

Bővebben...
 

Szakmai szemmel az ukrán nyelv oktatásáról

E-mail Nyomtatás

Naponta sulykolja a kormányzat az ukrán és a külföldi sajtón keresztül, hogy a nemzeti kisebbségeket azért kell megtanítani az államnyelvre, hogy egyenlő hozzáférést biztosítsanak számukra az ukrán nyelvű felsőoktatáshoz. Sokan nemes szándékot látnak e kormányzati törekvés mögött, s nem értik, miért tiltakozik ellene a kárpátaljai magyarság. Kevés szó esik azonban arról, hogy az államnyelv oktatása gyanánt mit kínált eddig a mindenkori ukrán állam a kisebbségeinek, s mit hozhat számukra ez a mostani, alig több mint tíz éven belül immár a harmadik „oktatási reform”.

Bővebben...
 

Meggyilkoltak egy önkormányzati képviselőt Cserkassziban

E-mail Nyomtatás

Ismeretlenek egy Kalasnyikov gépkarabélyból leadott sorozattal csütörtökön este 23 óra tájban lelőtték Mihajlo Binuszovot, a Cserkasszi Városi Tanács képviselőjét – közölte a Pro Vsze helyi kiadvány nyomán az Ukrajinszka Pravda. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Bővebben...
 

Emlékmenet a reformációért

E-mail Nyomtatás

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szerveződött az az emlékmenet, amelyet szeptember 23-án tartottak a Beregszászi járásban, és összességében nyolc községet érintett.

Bővebben...
 

Égjenek újból az őrtüzek!

E-mail Nyomtatás

A székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy

Közeledik október utolsó vasárnapja, a nap, amelyen pár éve Székelyföld lakóit és a nagyvilágban élő székelységet egyetlen közös gondolat fog össze: Székelyföld területi autonómiájának a gondolata. A Székely Nemzeti Tanács 2003-as újraalakulásának, a Székelyek Nagy Menetelésének, Székelyföld határkivilágításának az emléke arra ösztönözte az elmúlt évben a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságát, hogy határozatba rögzítse: Legyen október utolsó vasárnapja, Székelyföld Autonómiájának Napja.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség