Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 16, vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Külföld

Több százezer euróból újítják fel az oklándi unitárius templomot

E-mail Nyomtatás

A templomtorony helyreállításával augusztusban elkezdődött az oklándi unitárius istenháza teljes felújítása, amire uniós pályázaton 400 ezer eurót nyert az egyházközség. A munkálatok kezdetén még abban reménykedtek, hogy a torony tetején lévő gömbben feljegyzéseket találnak az egyházközség történetéről, azonban csalódásukra az utóbbi évek alatt mind a gömb egy része, mind az esetlegesen benne lévő iratok megsemmisültek.

Bővebben...
 

Kalmár Ferenc: Csak egyéni jogokkal megfékezni az asszimilációt és fenntartani egy közösséget nem lehetséges

E-mail Nyomtatás

A Szövetség a Közös Célokért Társulás meghívására szeptember 27-én Rozsnyóra látogatott Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa. A lakossági fórumon három fő téma került előtérbe.

Bővebben...
 

A szlovák kormánykoalíció megegyezett a jövő évi pénzek elosztásában

E-mail Nyomtatás

Magasabb minimálbér, a 13. és 14. fizetés bevezetése, az éjszakai és a hétvégi munkavégzésért járó bérpótlék és a beteggondozási járulék emelése – szerepelnek a kormány jövő évi költségvetés-tervezetében megfogalmazott új szociális csomagban, amelyet a Koalíciós Tanács ülését követően mutattak be a koalíciós pártok vezetői.

Bővebben...
 

Érsekújváron ülésezett a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága

E-mail Nyomtatás

A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága kétnapos kihelyezett ülést tart a Felvidéken. Szeptember 27-én szerdán Érsekújvár városában tanácskoztak, csütörtökön pedig Dunaszerdahelyen tartanak kibővített ülést. Az első nap fejleményeiről Pánczél Károly bizottsági elnök és Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke, Nyitra megye MKP-s elnökjelöltje tartottak sajtótájékoztatót, melyet Kocur László, az MKP pártigazgatója vezetett.

Bővebben...
 

Magyar zarándoklat a Szent Márton-év alkalmából a pozsonyi dómtemplomba

E-mail Nyomtatás

A november 12-ig tartó, tavaly novemberben a Felvidéken meghirdetett Szent Márton-év alkalmából – Tours-i Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulója kapcsán – csallóközi, mátyusföldi, valamint pozsonyi zarándokok lelki vezetőikkel a koronázó dómtemplomba zarándokoltak szeptember 23-án ünnepi szentmisére, melynek keretében a dóm védőszentjéhez imádkoztak.

Bővebben...
 

Megújul Becsei Vesszős György freskója Zselízen

E-mail Nyomtatás

Pár éve kezdetét vette a zselízi Szent Jakab-plébániatemplom fokozatos felújítása. Előbb a tetőszerkezet csinosodott meg, aztán a templom körüli terület, ahol szobrot kapott az innen származó Fischer-Colbrie Ágoston; majd átépítették a templom fűtésrendszerét, illetve más munkálatokra is sor került.

Bővebben...
 

Szakmai szemmel az ukrán nyelv oktatásáról

E-mail Nyomtatás

Naponta sulykolja a kormányzat az ukrán és a külföldi sajtón keresztül, hogy a nemzeti kisebbségeket azért kell megtanítani az államnyelvre, hogy egyenlő hozzáférést biztosítsanak számukra az ukrán nyelvű felsőoktatáshoz. Sokan nemes szándékot látnak e kormányzati törekvés mögött, s nem értik, miért tiltakozik ellene a kárpátaljai magyarság. Kevés szó esik azonban arról, hogy az államnyelv oktatása gyanánt mit kínált eddig a mindenkori ukrán állam a kisebbségeinek, s mit hozhat számukra ez a mostani, alig több mint tíz éven belül immár a harmadik „oktatási reform”.

Bővebben...
 

Meggyilkoltak egy önkormányzati képviselőt Cserkassziban

E-mail Nyomtatás

Ismeretlenek egy Kalasnyikov gépkarabélyból leadott sorozattal csütörtökön este 23 óra tájban lelőtték Mihajlo Binuszovot, a Cserkasszi Városi Tanács képviselőjét – közölte a Pro Vsze helyi kiadvány nyomán az Ukrajinszka Pravda. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Bővebben...
 

Emlékmenet a reformációért

E-mail Nyomtatás

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szerveződött az az emlékmenet, amelyet szeptember 23-án tartottak a Beregszászi járásban, és összességében nyolc községet érintett.

Bővebben...
 

Égjenek újból az őrtüzek!

E-mail Nyomtatás

A székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy

Közeledik október utolsó vasárnapja, a nap, amelyen pár éve Székelyföld lakóit és a nagyvilágban élő székelységet egyetlen közös gondolat fog össze: Székelyföld területi autonómiájának a gondolata. A Székely Nemzeti Tanács 2003-as újraalakulásának, a Székelyek Nagy Menetelésének, Székelyföld határkivilágításának az emléke arra ösztönözte az elmúlt évben a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságát, hogy határozatba rögzítse: Legyen október utolsó vasárnapja, Székelyföld Autonómiájának Napja.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség