Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 18, csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Külföld

Turulmadár a hetven évvel ezelőtt kegyetlen sorscsapással sújtott lévártiak emlékére

E-mail Nyomtatás

Mitologikus madarunkat ábrázoló szobrot avattak Lévárton június 18-án a községből kitelepítettek emlékére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csáky Pál, EP-képviselő, dr. Vitányi István magyarországi parlamenti képviselő és Menyhárt József, az MKP elnöke, aki a szoboravató ünnepség egyik szónoka volt. Az ünnepségre hazalátogatott a falu neves szülöttje, Miklós László korábbi környezetvédelmi miniszter is.

Bővebben...
 

Hungarikum lett Torockó épített öröksége

E-mail Nyomtatás

Március 21-től kiemelkedő nemzeti érték, június 20-ától hungarikum Torockó épített öröksége. Ezentúl hivatalosan is közös értéke a magyarságnak, amely népszerűsítését Magyarország Kormánya is vállalja – hangsúlyozta a Hungarikum Bizottság kecskeméti ülését követően Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

Bővebben...
 

Nem tárgyalják a román szenátusban március 15-ét

E-mail Nyomtatás

Levették a szenátus június 20-ai ülésének napirendjéről azt a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es szenátor. Mint mondta, a szociáldemokrata frakció részéről érkezett a javaslat, amely előtt értetlenül állnak, annál is inkább, hogy előző nap ellenszavazat nélkül fogadta el a szakbizottság a tervezetet.

Bővebben...
 

Memorandum Biharországért

E-mail Nyomtatás

A Bihar Megyei Munkáltatók Fóruma egy Memorandum Biharért című dokumentum elfogadását kezdeményezte, amelynek aláírására a romániai megyében létező és működő főbb politikai-gazdasági érdekképviseletek, valamint társadalmi szervezetek és felsőoktatási intézmények reprezentánsait kérték fel.

Bővebben...
 

A magyarság történelmének egyik legfontosabb eseménye a honfoglalás”

E-mail Nyomtatás

Honfoglalási emlékünnepség Tiszacsomán

A kárpátaljai magyarság egyik legjelentősebb emlékhelye Tiszacsoma, ahol több mint 1000 éves, egyértelműen a magyar eleinkhez kötődő temetőt és települést tártak fel a régészek. A temető helyén kialakított emlékparkban 22. alkalommal szervezett honfoglalási emlékünnepséget június 18-án a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Tiszacsomai Alapszervezete.

Bővebben...
 

A Rákóczi-főiskola közleménye

E-mail Nyomtatás

Az utóbbi években számos módosításon esett át az ukrán állampolgárságra, illetve személyazonosság igazolására vonatkozó hatályos törvény (Закон України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус), amelyet 2012. november 20-án fogadott el az Ukrán Legfelső Tanács. A közelmúltban többek között a személyazonosságot igazoló okiratok kiadásának rendjén változtattak a törvényhozók.

Bővebben...
 

Semjén: Kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-ösztöndíjasok

E-mail Nyomtatás

A külhoni magyarság kulturális, nyelvi identitásának megerősítésében, a magyar nyelvű oktatás kiterjesztésében és a honosítás területén egyaránt kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai - értékelt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes június 21-én Budapesten, a két program idei zárókonferenciáján.

Bővebben...
 

Korrupció gyanújával letartóztatták a valjevói közigazgatás vezetőjét

E-mail Nyomtatás

Kenőpénz kifizetése és elfogadása miatt letartóztattak hat személyt, köztük a valjevói városi közigazgatás vezetőjét. A Blic belgrádi napilap jelentése szerint elfogásuk június 20-án este történt. A gyanú szerint visszaéltek hivatali pozíciójukkal és a közbeszerzési eljárásokkal, továbbá hivatalos iratokat hamisítottak.

Bővebben...
 

Cserényben Szent Lászlót Zsigmondról mintázták

E-mail Nyomtatás

Szent László kultusza még életében kialakult, majd III. Béla király idején erősödni kezdett, az Anjouk és Zsigmond uralkodása alatt teljesedett ki. Mivel uralkodóként az országot védelmező lovagkirály mivolta vált fontossá, szentként is ezt az erényét domborították ki. Szent Lászlót ennek köszönhetően általában vértben, harci karddal – mint fontos fegyverével –, címeres pajzzsal és koronás fővel ábrázolták. A képeken a világi uralom jelképe, a jogar is meg szokott jelenni. Így ábrázolták őt a ma a Besztercebányai járáshoz tartozó Cserényben is.

Bővebben...
 

Alakul az MKP jelöltlistája az idei megyei választásokra

E-mail Nyomtatás

Finiséhez közelednek a Magyar Közösség Pártja járási konferenciái, melyeken a megyei választásokon induló jelöltekről is szavaznak. A jelöltekre komoly kihívás vár, hiszen négy évvel ezelőtt az MKP nagyon jó eredményt ért el a megyei választásokon, melyek révén ma 41 megyei képviselőjük és három megyei alelnökük van.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség