Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Külföld

Lengyel nagykövet: megértőek, támogatóak a magyarok az itt élő lengyelek iránt

E-mail Nyomtatás

Nagyon építő, az országban élő lengyeleket támogató magatartást tapasztal Magyarországon Jerzy Snopek nagykövet, aki erről a Kossuth Rádió május 19-ei péntek reggeli műsorában beszélt.

Bővebben...
 

Légi és tengeri incidensek a Kelet-kínai-tenger térségében

E-mail Nyomtatás

Kínai vadászgépek befogtak egy amerikai felderítő repülőgépet május 17-én a Kelet-kínai tenger felett, a térségben Japán harci gépeket vezényelt egy vitatott hovatartozású szigetcsoporthoz miután csütörtökön négy kínai hajó japán területi vizekre hatolt be.

Bővebben...
 

Öt éve a legnagyobb mértékben nőttek a német termelői árak

E-mail Nyomtatás

A várakozások felett, több mint öt éve a legnagyobb mértékben nőttek a termelői árak áprilisban Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis május 19-én közzétett kimutatása szerint.

Bővebben...
 

A migránsok befogadásának szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta az olasz korrupció ellenes hatóság vezetője

E-mail Nyomtatás

Az olasz szervezett bűnözésnek a migránstáborok iránti "üzleti érdeklődését" hangsúlyozta Raffaele Cantone ügyész, az olasz korrupció ellenes hatóság (Anac) vezetője, aki ezért az Itáliába érkező migránsok befogadási rendszere ellenőrzésének szigorítását szorgalmazta az olasz parlament migrációs bizottsága előtt május 18-án . Raffaele Cantone bejelentette, hogy a szicíliai maffia tartotta kézben a szigeten található Mineo kisvárosában működő migránstábort (Cara).

Bővebben...
 

Az indiai legfelsőbb bíróság előtt a muszlim "instantválások" ügye

E-mail Nyomtatás

Meghallgatások kezdődtek május 18-án az indiai legfelsőbb bíróságon abban az ügyben, melyben az a kérdés, hogy muszlim férfiak jogszerűen mondhatják-e ki házasságukat semmisnek tetszés szerint, akár pillanatok alatt - jelentette a BBC brit közszolgálati rádió és televízió honlapja.

Bővebben...
 

Nem szabad abbahagyni a nyelvjogi harcot!

E-mail Nyomtatás

Mint ismeretes, kihelyezték az első többnyelvű városnévtáblát Kolozsvár egyik bejáratánál. Nyelvjogi küzdelmünk látható eredménye mindenképp örömre ad okot, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy mindez nem jöhetett volna létre a széles körű civil- és politikai összefogás nélkül.

Bővebben...
 

Romániának el kell ismernie Székelyföldet!

E-mail Nyomtatás

Üdvözöljük Semjén Zsoltnak, az RMDSZ kongresszusán tett kijelentését: „Ha az erdélyi magyarok elfogadnák, hogy őket nem illeti meg az autonómia, azt fogadnák el, hogy Európa másodrangú állampolgárai.” Meggyőződésünk, hogy a következő időszak erdélyi magyar politikájának ez kell legyen az alaphangja, és az áhított román-magyar megbékélésnek is ez a kulcsa. Hasonlóan üdvözöljük a Magyarország és Románia közötti viszony javulására tett ígéretet. A Székely Nemzeti Tanács mindig is szükségesnek tartotta Székelyföld autonómiájának megteremtéséhez, a romániai magyar nemzeti közösség jogainak garantálásához a kölcsönös bizalomra épülő, jószomszédi viszonyt.

Bővebben...
 

Átok volt-e a Báthoryak óriási vagyona és hatalma?

E-mail Nyomtatás

Tíz év alatt porladt szét 300 évnyi dicsőség úgy, hogy Európa legvéresebb legendái születtek belőle. Perverz gyilkosok és vérszívók népesítették be az erdélyi fejedelmi családot?

Mi igaz, és mi pusztán legenda az egyik leggazdagabb erdélyi főúri család, a Báthoryak körül keringő történetekből? Csak úgy szórta a történelmi sztorikat Ugron Zsolna író és Várkonyi Gábor történész a vasárnap végetért Kolozsvári Ünnepi Könyvhét egyik legjobb beszélgetésén.

Bővebben...
 

Gyülekezeti összefogás a magyar identitás megőrzése érdekében

E-mail Nyomtatás

A Barsi Református Egyházmegye öt gyülekezete közös összefogással emlékezik meg a reformáció emlékévéről. Az öt gyülekezet már hosszabb ideje közösen szervez alkalmakat, ezzel is erősítve a magyar identitást a szórványtérségben. Az ötösfogat tagjai a pozbai gyülekezet, a hozzátartozó Barsbese és Barsbaracska leányegyházak, valamint az újlóti gyülekezet és testvérgyülekezetként a magyarországi nagyigmándi gyülekezet. Legutóbb múlt vasárnap gyűltek össze Pozba településen, ahol a reformáció emlékéve tiszteletére emléktáblát és kopjafát avattak. Az eseményen mind az öt gyülekezet képviseltette magát. A kopjafát a nagyölvedi Csomor család készítette, a magyarságunk és a reformáció jelképeként a csillagot, a kelyhet, és a tulipánt vésve bele.

Bővebben...
 

Vučić: Még az idén 10 százalékos béremelés a közszférában

E-mail Nyomtatás

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Hódságon bejelentette, hogy még az idei év folyamán 10 százalékkal növelni fogják az állami dolgozók fizetését. „Többé nem kettő, három vagy öt százalékról beszélek, reményeim szerint lesz erőnk ahhoz, hogy az év vége előtt, akár hónapokon belül, tíz százalékkal növeljük az állami dolgozók bérét. Emelni fogjuk továbbá a minimálbér összegét is, és arra számítok, hogy a magánszektorban is fizetésemelés következik, így az ott dolgozók bére megközelíti majd az állami foglalkoztatottakét” – fogalmazott Vučić.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség