Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Interjú

Nyugat-Balkán és a migráció

E-mail Nyomtatás

Érdekünk a szomszédos régió stabilitása és EU-s csatlakozása

A nyugat-balkáni országok a ’90-es évek óta nagyon hosszú utat tettek meg a fejlődés terén, és egyértelműen bizonyítják, hogy elkötelezettek az uniós csatlakozás mellett. Legutóbb a migrációs válság idején tettek tanúbizonyságot elkötelezettségükről, és akár a saját kárukra is, de lezárták nyugat-balkáni migrációs útvonalat. Ezért sem kérdéses, miért fontos Magyarország számára a Nyugat-Balkán integrációjának napirenden tartása – fejtette ki a Magyar Fórumnak Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Folytatódik az élelmiszerek áfacsökkentése

E-mail Nyomtatás

A gazdasági növekedés, a bérek növekedése, a munkahelyek növekvő száma mind az adócsökkentések eredményeképpen valósulhattak meg

Az adócsökkentések nagy nyertese az agrárium is, hiszen az élelmiszer-gazdaság és a mezőgazdaság egyaránt több lehetőséghez jut, az áfacsökkentéssel, visszaszorul a feketegazdaság – közölte a Magyar Fórummal dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Idén mely élelmiszerek áfáját csökkenti a kormány?

– A kormány határozott adócsökkentési politikát folytat, amiből az agrártárca is kiveszi a részét. Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése évek óta tart. Az a cél, hogy a legfontosabb élelmiszereket a lehető legkisebb áfa terhelje, ezért 2018-ban folytatódik ezek áfájának csökkentése. A Földművelésügyi Minisztérium programja alapján a kormány több lépcsőben jelentős áfacsökkentéseket hajtott végre. Az adócsökkentések első állomása az élő- és félsertések áfájának mérséklése volt, ami érezhetően kitisztította a piacot, emellett 5 százalékos, kedvezményes kulccsal adózik a sertés és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is. Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének áfakulcsa.

Bővebben...
 

Baloldali és nemzeti

E-mail Nyomtatás

Kötelezően egyetlen migránst sem az országba

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke: attól még nem baloldali valaki, hogy azt hangoztatja, vagy ha piros inget vesz fel, hanem ha segít a dolgozó embereken. Rajtunk kívül az összes magát baloldalinak mondó párt valójában liberális és a nemzetközi pénzügyi tőke kiszolgálójává vált.

Milyen programmal vágnak neki az áprilisi országgyűlési választásnak?

– A Munkáspárt 28 éve a dolgozó, egyszerű emberek, a nép pártja. Ez az arculatunk bevált, ezért programfüzetünk első oldalára ráírtuk: „ha ön milliárdos, szupergazdag, ne olvassa tovább! Ez a program nem önnek szól!” Nem a milliárdosoknak akarunk kedvezni, hanem azoknak, akik a munkájukból élnek meg. Elismerjük, hogy az elmúlt években sok mindenki kapott a kormánytól, gondolok a rezsicsökkentésre, a gyermektámogatások rendszerére, de senki sem annyit, amennyit szeretne. Félünk attól, hogy megváltozik a világgazdasági helyzet, az EU-s pénzek is megcsappanhatnak, s nem lesz mit elosztani. Ha bármelyik kormány adni akar az embereknek, akkor ahhoz a pénzt itthon kell megtalálni. Például a hazai gazdasági fejlesztésben, de ez nem megy egyik napról a másikra. Ezért azoktól kell elvenni, akiknek bőven van; legyen egyszeri 45%-os vagyonadó. Akinek van 100 milliárdja, befizet 45-öt, és máris lesz az államnak pénze.

Bővebben...
 

Folyamatos útkeresés

E-mail Nyomtatás

Arra törekszem, hogy a vizuális kultúra nagyobb jelentőséget, elismertséget kapjon

Mészáros Marianna grafikusművész, művészeti pedagógus Kecskeméten született.

1985: Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, matematika–rajz szak; 1998: Magyar Iparművészeti Egyetem, környezetkultúra–textil szakos középiskolai tanár.

A kecskeméti alkotó műveiben elsősorban a művészettörténet iránti vonzódását próbálja kifejezni. Utazásai során építészeti élményanyagot, motívumokat gyűjt, melyekből dekoratív, összefogott kompozíciójú grafikákat, rézkarcokat, festményeket alkot. 1997-ben falinaptárt, 1998-ban és 2010-ben pedig képeslapsorozatot adtak ki a kecskeméti épületeket feldolgozó műveiből. 1987-től kiállító művész. A Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület tagja. Az Art Brigád Bt. alapítója, amelynek tagjai művészi ajándékokat, főleg rézkarcokat készítenek különböző témákról, amelyek számukra fontosak; Kecskemétről, Magyarországról, s persze más témákban is találunk a munkák között olyat, amelyet jó szívvel ajándékozhatunk szeretteinknek.

Bővebben...
 

Nincs helye a mellébeszélésnek

E-mail Nyomtatás

Azok érdekében is dolgozom, akik ma még nem ismerték fel a bevándorlás veszélyeit

A polgármestereknek és a képviselőknek nem Brüsszel, hanem a magyarok érdekét kell képviselniük – mondta lapunknak Szita Károly, aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökeként a települési vezetők összefogását és közös fellépését tűzte zászlajára. Kaposvár polgármestere egyértelművé tette: a magyar falvak és városok nem akarnak helyi párhuzamos társadalmakat, ehelyett kiszámítható és biztonságos jövőt szeretnének, s meg akarják tartani Magyarországot magyar országnak.

Bővebben...
 

Csökkentjük a kórházak adósságát

E-mail Nyomtatás

Sem a DK-t, sem a Jobbikot nem érdekli az egészségügy

Azon dolgozunk, hogy megerősödjön a védőnői hálózat és az anyagi megbecsülésük. Egy területi védőnői szolgálat díjazása 2010–2018 között 257 ezer forintról 358 ezer forintra nőtt, ezen belül egy védőnő átlagos fizetése 153 322 forintról mostanra 257 128 forintra nőtt, ami 43 százalékos emelkedést jelent. November 1-jétől 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesülnek a védőnők és a 2018-as költségvetésben kétmilliárd forint áll rendelkezésre a védőnői bérpótlék fedezetére – tudtuk meg a Fidesz szóvivőjétől.

Bővebben...
 

Közönségkedvenc

E-mail Nyomtatás

Másokat több évtizednyi munka után tüntetnek ki, Kenyeres Oszkár és a Hazajáró hat év alatt olyan megbecsülést szerzett, hogy elnyerték a Prima Primissima közönségdíját.

– Mi a titok?

– A Hazajáró titka talán az, hogy hiánypótló, hisz olyan tájakat járunk be, olyan magyar közösségeket mutatunk be, ahol az előtt még nem járt kamera. Mindezt direkte szubjektíven tesszük, sokszor alulról építkezve és a tájak lelkiségét kibontva.

– Többen járnak a Hazajáró miatt határon túlra?

–Igen, nagyon sok olyan visszajelzést kapunk, hogy a filmjeink megtekintése indított útnak embereket, sőt utazási irodák is beépítették programjukba a Hazajáró által bemutatott vidékeket.

Bővebben...
 

Alaptalan támadások

E-mail Nyomtatás

Ne azok kritizáljanak, akik az államadósság mértékét 80% fölé vitték

Kovács Árpád szerint saját erőből, uniós források nélkül nagyjából 2,5 százalékkal képes bővülni a magyar gazdaság, s ezt kell felvinni legalább 3,5 százalékra. A Költségvetési Tanács elnöke kiemelte: „azt pedig ismételten le kell szögezni, hogy a 2010 előtt felhalmozott, 80%-ot jóval meghaladó GDP arányos államadósság kamatterhe éveken át messze meghaladta az uniós alapokból, felzárkózást segítő források mértékét, s csak fokozatosan csökkent a jelenlegi, mérsékeltebb szintre.”

Bővebben...
 

Európa jövője nem Brüsszelben dől el

E-mail Nyomtatás

Látványos kudarc az unió bevándorláspolitikája

A tavaszi parlamenti választások fő tétje: győzhetnek-e Soros és Brüsszel szövetségesei, és akkor Magyarország bevándorlóország lesz-e, lebontják-e a kerítést, beengednek-e mindenkit, elárasztva muzulmánokkal hazánkat és Európát, hogy kevert etnikumú, kevert vallású, idegen kultúrájú térség jöjjön létre. Vagy továbbra is biztonságban, keresztényként, magyarként és európaiként élhetnek a magyar családok – emelte ki a Magyar Fórumnak adott interjújában Németh Szilárd. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy egyre több nép helyesli a magyar álláspontot.

Bővebben...
 

Újabb magyar műholdat állítanak pályára

E-mail Nyomtatás

A fejlesztésben 14 fős hallgatói kemény mag vett részt

Mit tudhat egy 20 dekányi műhold, és mi lesz a küldetése? Mennyi időbe telt a fejlesztés? Hogyan folyik a tesztelés? Többek közt ezekkel a kérdésekkel kerestük föl Dudás Levente egyetemi tanársegédet, a SMOG-1 projekt műszaki vezetőjét. Megtudtuk, hogy a Masat–1, az első magyar műhold oktatási vonalon történő folytatásaként a BME-n villamos- és gépészmérnök hallgatók közreműködésével, egyetemi oktatók szakmai irányítása mellett 2014-ben belekezdtek egy 5 centiméteres, kocka alakú műhold fejlesztésébe.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség