Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Interjú

Új korszak kezdődik a magyar sportban

E-mail Nyomtatás

Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság május 2-i közgyűlésén megválasztották a szervezet új elnökét és elnökségét. A legrangosabb magyar sportszervezetet a következőkben az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívó, Kulcsár Krisztián vezeti majd. Sportrovatunk vendége a MOB újdonsült elnöke, aki megosztotta velünk kandidálásának okát, valamint elnöki terveit, céljait is.

Bővebben...
 

Balos csalás Pécsett

E-mail Nyomtatás

A külső cég valódi pénzmozgás nélkül kapta meg a pécsiek buszait

Ha a szocialista egykori első alpolgármester, Tóth Bertalan tudott a buszok kiszervezéséről, akkor ő maga is részese a bűncselekménynek, ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan vezető – közölte a Magyar Fórummal Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

A fővárosban a 4-es metró, Szegeden a Szeviép, Pécsett pedig a buszok vonatkozásában csalásról lehet beszélni – amint legutóbbi sajtótájékoztatóján kiemelte. Az utóbbira mi a bizonyítéka?

– Nem vádlóként tartottam sajtótájékoztatót, hanem összefoglaltam az elmúlt hat év eseményeit, hiszen már jogerős bírósági ítéleteket mondtak ki. Az, hogy a pécsi buszok kiszervezése színlelt szerződéssel történt, tehát lopás volt, azt nem én jelentettem ki. Kimondta a Nemzeti Adó és Vámhivatal, és a Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítélete.

Bővebben...
 

Az ellenzék csak hazánk feljelentésére képes

E-mail Nyomtatás

Brüsszel nem változtat elhibázott bevándorláspolitikáján, sőt tovább erőlteti

Március 7-én lépett életbe a megerősített jogi határzár és a közelmúltban történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra. Stockholmban egy visszautasított migráns ölt meg négy embert, Egyiptomban szintén iszlamista terrortámadások történtek és már a Frontex is arra figyelmeztet, hogy a migránsok között terroristák érkeznek Európába. A megerősített jogi határzár célja éppen az, hogy a migrációval járó biztonsági kockázatot csökkentsük, és senki ne léphessen be az ország és Európa területére ellenőrizetlenül – szögezte le Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

A kormány mindent megtesz Európa védelme érdekében, és éppen az EU intézményei bírálják, mondván, nem tartják be az uniós szabályokat.

– Magyarország betartja a külső határok védelmét előíró uniós szabályokat, a cél, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az országba és így az Európai Unióba. A schengeni külső határvédelem uniós elvárás, meg kell akadályoznunk, hogy bárki illegálisan átlépje a zöldhatárt. Szigorodott az ellenőrzés az átkelőkön is, a tagállamok és a harmadik országok polgárai is csak ellenőrzést követően léphetnek át a határon.

Bővebben...
 

Kihívóan közösségellenesek, erőszakosak

E-mail Nyomtatás

Direkt ki akarják provokálni a rendőri brutalitást

A szándékos és már erőszakos megnyilvánulások elleni intézkedések elmaradása bátorítóan hat a rendbontókra. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen magatartások „eredményezik” a Rendőrség Szolgálati Szabályzatában a szükségesség és arányosság követelményeinek is megfelelő legenyhébb kényszerintézkedés foganatosítását – vetette fel a kérdést Dr. Völgyesi Miklós jogász (képen) , a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírója.

Bővebben...
 

Felújítják a történelmi fellegvárakat

E-mail Nyomtatás

A turisztikai szempontból vonzó látnivalók kialakításán dolgoznak

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztéseinek egyik alapvető célja – a műemlékvédelmi szempontú helyreállításon túl – olyan versenyképes, multifunkcionális kulturális-turisztikai attrakció létrehozása, mely a térség meghatározó turisztikai vonzerejévé válhat, előmozdítva annak gazdasági fellendülését – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos.

Bővebben...
 

Képviselni kell a magyar kisipart is

E-mail Nyomtatás

A már megkezdett adózási könnyítést tovább lehetne finomítani

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) idén a kisiparosokat érintő kedvező adózási szabályok ismertetésére, a feketegazdaság elleni eredményesebb fellépésre, a vállalkozások digitalizációjára, a munkaerő-utánpótlásra helyezi a hangsúlyt. Ezért fogadták el a közelmúltban a 2017 legyen a mikro- és kisvállalkozások éve című akciótervet. Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke többek között arról nyilatkozott, hogy a kkv szektor tagjai számára milyen pályázatokat kéne kiírni, hogyan kéne megerősíteni a szolgáltatókat, s miként kapcsolódhatnak be a szakképzésbe.

Vegyük sorra a pontokat. A kormány azt hangoztatja, hogy kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását. Januártól nyolc újabb program indult a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül, összességében 416 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás és további több mint 200 milliárd forint egyéb pénzügyi eszköz áll rendelkezésre. Várhatóan hamarosan elindul a tőkeprogram is. Mit kéne még tenni a kormánynak?

A rendszerváltás óta a mikro-, kis- és középvállalkozók nem kaptak olyan megkülönböztetett figyelmet, mint külföldön, például Németországban. Tehát még tovább kéne javítani a szektor állapotán. Elkülönítve kellene a mikro- és kisvállalkozásoknak ezekből a forrásokból biztosítani. Mégpedig úgy, hogy a pályázatokat annak tudatában írják ki, hogy a legkisebb vállalkozásoknak a legtöbb esetben nem több tízmillió forintra van szükségük, hanem 3-10 millióra, ha csak ekkora mértékben szeretnének beruházni. Tehát lejjebb kéne vinni azokat az értékeket, amelyek pályázhatók. Amikor az alsó határ 30-50 milliónál kezdődik a pályázatoknál, ezeket a kisvállalkozók képtelenek lehívni.

Bővebben...
 

Egymilliárd forint külhoni családi vállalkozások segítésére

E-mail Nyomtatás
A magyar intézményrendszer és vállalkozások megerősödjenek a Kárpát-medencében

Beszámoltunk már arról, hogy 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. A pályázatokról, a képzésekről a Nemzetpolitikai Államtitkárság a határon túl rendez fórumokat. A programot népszerűsítették már Szabadkán, Komáromomban, Beregszászon, Nagyváradon és Csíkszeredán. A gazdasági támogatások célja, hogy aki a szülőföldjén akar maradni, az meg tudja ezt tenni, legyen munkája, tudjon boldogulni, gyermeket vállalni, és a gyerekek tudjanak magyar nyelvű oktatási intézményekbe járni – nyilatkozta lapunknak Dr. Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2012-ben indultak el a tematikus évek, először az óvodák, majd a kisiskolák, és a külhoni magyar felsősök éve következett. 2015-ben a külhoni magyar szakképzés, a tavaly pedig a külhoni magyar fiatal vállalkozók köré szerveződtek a programok. Az egymilliárd forintos keretből mennyit szánnak pályázati célra és szakmai képzésre?

–A korábbi tematikus évekhez hasonlóan az idei tematikus program keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság szakmai és anyagi támogatást nyújt a külhoni magyar vállalkozóknak. A programban meghirdetett 1 milliárd forint nagy része vissza nem térítendő támogatás formájában kerül kiutalásra kisebbik részét pedig szakmai rendezvényeink lebonyolítására tartjuk fenn. Pontos összeget még nem tudok mondani.

Bővebben...
 

Nem dolgozom megrendelésre. Azt „árulom”, amim van

E-mail Nyomtatás

Olyan ember nincs, aki ne hinne valamibe. Az ateistának, még a fanatikus embernek is van hite. Vallási értelemben, mindenképpen, hiszen egy fontos pillér az ember erkölcsi életében. Elég, ha a tízparancsolatra gondolunk. Figyelmeztető, visszatartó, de ugyanakkor iránymutató elvek. A példabeszédek úgy szintén. János evangéliuma, Pál apostol levelei.

Bővebben...
 

Egészségesebb ételek az iskolákban

E-mail Nyomtatás

Megtízszerezték az iskolatejprogramra fordított összeget

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára: több mint 1800 iskolában 438 ezer gyerek kap hetente négyszer tejet, amit magyar beszállítóktól, elsősorban kis- és középvállalkozóktól szereznek be. Így mindenki csak nyerhet a programmal.

2010-ben milyen megfontolások alapján döntött a kormány az iskolatejprogramról?

– Hét éve a megalakuló kormány prioritásként kezelte az iskolatejprogram népszerűségének növelését. Emellett a programban való részvételt elősegítő új szabályozási elemeket vezetett be. Lehetővé vált, hogy a feldolgozók közvetlenül is igényelhessék a támogatást, és a program keretében kiosztható termékek köre is jelentősen bővült. A sajátos nevelési igényű óvodások egységesen 100%-os kormányzati kiegészítő támogatásban részesülhetnek. A feldolgozóknak kötelezővé vált, hogy a tejtermékfogyasztást népszerűsítő promóciós programot is végrehajtsanak az iskolatejprogram keretében.

Bővebben...
 

A szálak Demszkyhez és a szocialistákhoz vezetnek

E-mail Nyomtatás

Hozzájuk köthető Magyarország legnagyobb korrupciós botránya

A meghallgatáson kiderült, hogy Becker László, hajdani metróbiztos jelölte ki azokat a cégeket, amelyekkel kapcsolatban felvetődött, hogy közbeszerzés nélkül kötötték meg a szerződéseket, amelyeknek az összértéke elérhette az egymilliárd forintot. Ő, aki el sem jött a meghallgatásra, már nincs a fővárossal munkaviszonyban, hanem az OLAF – jelentésében is szereplő kivitelező cég, a Swietelsky alkalmazottja – nyilatkozta megkeresésünkre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség