Interjú

Zomborban tiltakoztak a befogadó központok ellen

E-mail Nyomtatás

A nyugat-balkáni integráció kulcsfontosságú Európa jövője és a béke szempontjából

Egyre nagyobb problémát jelent a migránsok jelenléte, annak ellenére, hogy Szerbia csak tranzitország, sokan „állomásoznak” főleg Belgrádban, de Délvidék-szerte is – közölte Deli Andor. A délvidéki néppárti képviselő kiemelte: ha figyelembe vesszük a pénzügyi és az infrastrukturális hiányosságokat, valamint az egyes nyugat-európai országok által kifejtett nyomást, akkor megállapíthatjuk, hogy a körülményekhez képest a szerb kormány nincs könnyű helyzetben.

Bővebben...
 

A kormány idén 18 milliárdot hozott Érdre

E-mail Nyomtatás

Szeretnénk, ha lakosaink a városban találnának munkát, vagyis nem csak aludni járnának haza

Modern Városok Program beruházásainak köszönhetően Érd még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években. A Modern Városok Program érdi fejlesztéseire összesen 64 milliárd forintot fordít a magyar kormány, amelyről az elmúlt napokban írtak alá támogatói megállapodást. De mit fejlesztenek ebből az összegből? – tudakoltuk T. Mészáros András polgármestertől.

Bővebben...
 

Silányabb élelmiszereket kapunk

E-mail Nyomtatás

Kampány indul a gyengébb minőségű áruk ellen

A kettős élelmiszer-minőség kapcsán Zsigó Róbert, az agrártárca államtitkára kiemelte: a silányabb termékek forgalmazása az európai közös piac problémája, amelynek mielőbbi megoldásához széles körű összefogásra van szükség. Hozzátette, hogy a fogyasztók érdekét védi a Brüsszelnek elküldött jogszabályi javaslat is, amely szerint a gyártóknak jelölniük kell, ha termékük a többi országétól eltérő minőségben kerül Magyarországra.

Bővebben...
 

Elkészült a nemzeti kastély- és várlánc arculata

E-mail Nyomtatás

Bevezetünk egy kastélykártya programot, amely kedvezményeket biztosít

Egyedileg fejlesztett, európai uniós forrással támogatott attrakciófejlesztés zajlik a többi V4 országban is, azonban ezek nem szerveződnek olyan módon projekt- és fenntartási láncba, mint hazánkban, ahol kiemelten jelentős az állami szerepvállalás az épített örökség megújításában – közölte lapunkkal a Miniszterelnökség Nemzeti Kastélyprogramért és Nemzeti Várprogramért felelős miniszteri biztosa. Dr. Virág Zsolt hozzátette: kormányhatározat született a közgyűjteményekben őrzött, állami tulajdonú kulturális javak felújított kulturális örökségi helyszíneken történő elhelyezését szolgáló műtárgyprogramról is.

Bővebben...
 

Megoldható a bérrendezés

E-mail Nyomtatás

Önkormányzatok nélkül nincs magyar állam

Korai a kormány intézkedéseit bírálni, 5-6 év után már lehet tudni, hogy ezek a próbálkozások mennyire voltak sikeresek. Tehát hiába kongatják a vészharangot, 2019-ben is lesz önkormányzatiság – szögezte le Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, Tab fideszes polgármestere.

Bővebben...
 

Az élhető, kortárs terek szolgálatában

E-mail Nyomtatás

Korábban volt önálló belsőépítészeti képzés. Amikor az Iparművészeti Főiskolán tanultam, volt építész, és belsőépítészeti képzés-tanszék. Jelenleg az Iparművészeti Egyetemen és más felsőfokú intézményekben okleveles építész-tervező művészeket képeznek. Elsősorban az építészetre koncentrál a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az NYME soproni Simonyi Károly Művészeti Kara. Így az építészirodák is foglalkoznak belsőépítészettel. Korábban láttam egy szakmalistát, ahol fel sem tüntették a belsőépítészt.

Bővebben...
 

Világhírű zalai fürdőhely

E-mail Nyomtatás

A városias és a falusi lét jó oldalát is megörököltük

 

Novák Ferenc polgármester felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt az akkor alig 1100 lakosú település Magyarország egyik legkisebb városa volt, mára pedig 84 százalékkal nőtt a lakosság száma. Polgármester urat arról is faggattuk, hogy az elmúlt két évtizedet bebizonyította, hogy a település megérdemelte a városi címet?

Bővebben...
 

Ellenzéki rágalmak

E-mail Nyomtatás

A Soros-hálózat hazugságkampánya

Egy demokráciában teljesen elfogadhatatlan, és vissza kell utasítani azt, hogy az ellenzék megfenyegesse a nemzetbiztonsági szolgálatokat és a fegyveres testületeket – szögezte le Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes alelnöke, s hozzátette: a Jobbik megalázza azzal a nyugdíjasokat, hogy szerintük döntésképtelen tömeget alkotnak, holott ők részt akarnak venni a politika formálásában, mert felelősséggel tartoznak unokáikért, a magyar jövőért.

Bővebben...
 

Meghatározzuk a város táji és építészeti értékeit

E-mail Nyomtatás

Jövőre ünnepli Kecskemét város fennállásának 650. évfordulóját

Büszkeségünk a Katona József Múzeum, hiszen intézményünk nyerte el a Mercedes -üzem bővítéséhez - amely Magyarország jelenlegi legnagyobb zöldmezős beruházása – kapcsolódó feltárási és régészeti munkálatokat – nyilatkozta a Magyar Fórumnak Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere.

Bővebben...
 

Hatékony fellépés a terrorizmus ellen

E-mail Nyomtatás

Többen támogatják a magyar migrációs álláspontot

A nyugati médiában és a nagy nemzetközi szervezetekben – az Európai Unióban, a NATO-ban – változatlanul igen erősen jelen van a számunkra túlzó politikai korrektség. Bizonyos problémákat nem, vagy csak nehézkesen lehet felvetni, bizonyos témák annyira érzékenyek, hogy – hiába várnák el az emberek – sokszor nem lehet nevén nevezni a dolgokat. Tipikusan ez a helyzet a tömeges migrációval is – közölte a Magyar Fórummal Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, s hozzátette: „a NATO-n belül szerencsére megszűnt az illegális migráció tabutéma jellege, és egymás között őszintén eszmét lehet cserélni róla. Ebben Magyarország úttörő szerepet játszott.”

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség