Hírek



Nemzeti újjászületés Szárszó szellemében

E-mail Nyomtatás PDF

Csurka István előadása

Zsilinszky Endre, aki később, 1925-ben, amikor vitézzé avatták, Bajcsy-Zsilinszkyre bővítette édesanyja családnevével a saját nevét, minden bizonnyal azért, hogy szlávos hangzású neve törzsökös magyar csengést kapjon,  1919-ben, a román megszállás idején írta Nemzeti újjászületés és sajtó című korszakalkotó művét, amelyet aztán a torlódó események, a saját politikai és újságírói munkásságának elágazása és nemkülönben a kis füzetben tárgyalt kérdés kényessége fokozatosan feledésre, majd teljes elföldelésre ítélt.
Bővebben...
 

Az MDF-piac

E-mail Nyomtatás PDF

Határozottan közlöm, nem vállalok politikai szerepet - üzente a 2006-os választások előtt Csányi Sándor a gyenge pénzügyi helyzetben lévő MDF-nek. Aztán Schmuck Andorral (vagy Leisztingerrel?) kötöttek üzletet, és az így szerzett pénzből óriási sajtókampányt produkált a Poli-tical Capital Dávid Ibolya alá. Éppen 5%-kal bekerültek a parlamentbe.
2 évre rá gyökeresen megváltozott a helyzet.
Bővebben...
 

A MIÉP elnökségének állásfoglalása

E-mail Nyomtatás PDF


A magyar társadalmat a jelenlegi kormány szándékosan félrevezeti. Nem tárja fel előtte, hogy mit jelent az az 5 milliárd eurós overnight, azaz egynapos kölcsön, amit az EU bizottsága nyújt neki - naponként megújítva. Nem tárják fel és a szolgálatkész sajtójuk sem teszi meg ezt, hogy ez nem más, mint egy a klinikai halál állapotába jutott állam újraélesztése. A magyar állam csődje már évek óta érlelődik, de visszafordíthatatlan ténnyé most vált, amikor kénytelenek voltak elismerni, hogy az „állampapírpiac befagyott.” A magyar állam szívverése megállt.

Módosítás: ( 2008. október 21. kedd, 07:30 ) Bővebben...
 

Duplakoporsóban

E-mail Nyomtatás PDF

Nem éltem még, de feltételezem, hogy a világháború éveiben az átlagpolgár elsősorban is arról igyekezett tájékozódni a napisajtót lapozgatva, hogy mi történt tegnap óta a frontokon, ki nyert, ki vesztett csatát, embert, történelmet. Hetek óta valahogy én is így vagyok: újságot olvasva, híreket hallgatva mindenekelőtt arról próbálok tájékozódni, hogy melyik kőstabilnak vélt bank, biztosító vagy mammutcég dőlt össze drámai gyorsasággal az elmúlt huszonnégy órában. És mindig akad is egy-egy.
Bővebben...
 

Országos tűzoltósztrájk fenyeget

E-mail Nyomtatás PDF

A sztrájkba lépést fontolgatják a tűzoltók, miután  kiderült: a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését. Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének ügyvivője nyilatkozott a Magyar Fórumnak.
- Miért maradtak ki a költségvetésből a tűzoltók?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség