Hírek



Kifehérített gazdaság, pöttyös tízezresek

E-mail Nyomtatás PDF

Titokzatos módon új tízezer forintosok kerültek forgalomba Magyarországon. Dr. Boros Imrénél, az MNB egykori,  1981-88-ig a deviza-
kereskedelmi osztálynak a vezetőjénél érdeklődünk, hogyan lehetséges ez?
- A helyzet az, hogy a bankjegycímletcserék  esetén  rendkívül körültekintő, szoros  szabályokat kell követni. Többek között sorszámokkal és vízjelekkel látják el a pénzjegyeket. Sokszor  volt baj  a magyar bankjegyek biztonságával, mindig is fedeztek fel  hamis bankjegyeket másutt is, de itt is szép számmal. A tízezresen újabb biztonsági szabályokat, vízjeleket meg egyéb biztonsági jelöléseket vezettek be. A mese úgy szól, hogy ezeket az újonnan nyomtatott és új jelekkel ellátott bankókat egy későbbi időpontban, jövő év elejétől akarták forgalomba bocsátani, és itt van az érdekes dolog, valahogy egy sofőr tehet arról, hogy véletlenül  forgalomba kerültek, hát én nem tudom, hogy hány tucat szabályt kellett ehhez megszegni, minden-esetre úgy látom, hogy felelősök nincsenek, mint ahogy sok egyéb esetben sem.
Bővebben...
 

Szilvásy és bandája tűnjön el

E-mail Nyomtatás PDF

- Szilvásy György és bandája. Ezt a kifejezést ön használta, kedves Demeter Ervin. Tűnődtem ezen a mondaton. Nem lenne pontosabb azt mondani, hogy Gyurcsány Ferenc és bandája? Egyébként a lehallgatási botrányról szeretnék önnel beszélni, mint tájékozott országgyűlési képviselővel, korábbi nemzetbiztonsági miniszterrel.
Módosítás: ( 2008. szeptember 26. péntek, 08:32 ) Bővebben...
 

Mélyülő válság

E-mail Nyomtatás PDF

Feltűnően gyanús, hogy a kormány nem veti fel a nyilvánosság előtt a forint erősödésének a kérdését, hanem kerülgeti azt, mint macska a forró kását. Reméljük, hogy a közelgő országgyűlési választásokat megelőző kampányban az ellenzéki pártok országos vitát fognak indítani erről a sorsdöntő problémáról, és a kormány nem tud többé kitérni a válaszadás elől. Külföldi tapasztalataim és a spekuláció tanulmányozása, ami mindig szívügyem volt, az első válasz felé húznak.
Bővebben...
 

Elbocsátások a Malévnél

E-mail Nyomtatás PDF

A Malév cáfolja, hogy anyagi gondokkal küzdene; a légitársaság szóvivője szerint az utóbbi időszak megszorításai csak a magas kerozináraknak köszönhetőek.
Amiket a vezetés középterveiben elhatározott, most pedig megvalósít, azok mind a cég érdekeit szolgálják - mondta Németh Krisztina. A pilóták szakszervezete szerint viszont a Malév a csőd felé közelít, hisz csaknem száz dolgozójáról válik meg a közeljövőben.
Módosítás: ( 2008. szeptember 25. csütörtök, 06:14 ) Bővebben...
 

Október 11-én és 12-én Szárszó Konferenciát rendeznek Püskiék

E-mail Nyomtatás PDF


A Püski család 1989-ben tért viszsza hazájába. A Krisztina körúti könyvesház ma is szellemi központ. A pátriárka korú „könyves ember” munkáját fiai, Püski László és Püski István folytatja. És a munkában részt vesznek az unokák, Püski Attila és Püski Csaba is. Püski István kérdésünkre elmondta: édesapjuk, Püski Sándor teljes szellemi frissességben él családja környezetében.

Október 11-én és 12-én Szárszó Konferenciát rendeznek Püskiék

Püski Istvánnal készített interjút olvassa el a legfrissebb Magyar Fórumból.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség