Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. augusztus 8, szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

In memoriam Csurka IstvánCsurka István Történelemhamisítás - Az első válság (I. rész)

E-mail Nyomtatás PDF

Pünkösdkor, 2011 kiteljesedő keresztény ünnepén azt hiszem megállapítható, hogy a magyar társadalom elérkezett a kétharmados választási győzelem új állapotának – nem rendjének, mert a válság lényege, hogy ez még nem új rend, és különösen nem rendszer, hanem csak egy új rendszer felé való törekvés – első válságához. Ezt a válságot nem kielégítő egyszerűen a kormány, a Fidesz válságaként leírni, mert éppen az a lényege, hogy az egész társadalom válsága. Benne van a kormány, azokkal együtt, akik a választási győzelmet kivívták és ma is kitartanak akkori döntésük mellett, de benne vannak a régi hatalombirtokosok, megszűnt és még létező pártjaikkal és intézményeikkel, és a mindent elvesztés félelmével a fejük fölött és benne van a passzív nép vagy tömeg is. De benne van a dolgozni és létezni alig kívánó falu, a helyét és szerepét kereső város, valamint az elherdált főváros is. A válság abban áll, hogy senki sem tudja, hogy mi történik vagy, hogy történik-e valami. A régi áll fenn, más töltéssel, más színben, más zászlókkal, vagy valami újszerű dolog, aminek még nincs jellege. És ereje. A bizonytalanság válsága áll fenn. A magyarság nem tudja mi a tét. Ez a válság lényege.

Módosítás: ( 2011. augusztus 23. kedd, 14:10 ) Bővebben...
 

Csurka István: Történelemhamisítás - Bohóc charta

E-mail Nyomtatás PDF

Lassan számoznunk kell a chartákat. Az első, a Nr.1-es, a Horn Gyula ittasságával és proletárjainak emlék-vasökleivel feldúsított volt a legnagyobb, a Lipótváros gazdag aczégyörgységében piknikké lohadó és a Hollán Ernő utcai Gyurcsány-Gyurcsánynés harmadik már egészen Aprócskára sikeredett. Ám, ha az SZDSZ főemberek által mindig szorgalmasan látogatott melegbüszkeség-tüntetéseket is chartás indítékúnak fogadjuk el, márpedig miért ne, amikor azok voltak kábítószerestül, akkor bizony már magasabb értékű számjegyeket kell írnunk. Kétszámjegyű charta sor rondítja tehát beteg rendszerváltásunkat.

A magyarországi charta még nincs fenomenológiailag, azaz jelentéstanilag és fogalmilag meghatározva. Nehéz is, mert ha elfogadjuk, hogy „két magyar három párt”, akkor egy charta ügyvivő már maga is legalább háromféle mozgolódást szervez, és egy chartának annyi ügyvivője van, ahány bakancsa.

A legújabb charta, bohóc-charta lesz, legalábbis így van bejelentve. Még nem látjuk, hogy ez a bohóctüntetés kibővítése, magasabb szellemi régiókba emelése lesz-e az eddigi charták politikai laposságainak, egyhangú nemzetellenességének, hiszen minden jó bohóc filozófus. Még nem tudjuk, hogy jó bohócok állnak-e össze, leffegő tappancsaikkal, sipkájukkal, s hogy melyik mennyi hasfalrepesztő ötletet, „van mást” ráncigál elő bohóc nadrágjából, vagy pedig csak a Lukács–Marx- iskola bohócnak álcázott filozófusai bújnak elő és fetrengenek meg a saját fűrészporukban. A jelek arra mutatnak, hogy így lesz.

Módosítás: ( 2011. augusztus 23. kedd, 14:29 ) Bővebben...
 

Csurka István: Történelemhamisítás - Melegháború

E-mail Nyomtatás PDF

Miközben Orbán Viktor a fejlett országok jubileumi gyűlésén új világrend közös felépítéséért harcol, s vonja magára a nem is mindig jóindulatú figyelmet, s a munka alapú társadalomra való átállást sürgeti, egyszóval óriási jelentőségű támadást indít minden régi, minden pénzügyi diktatúrában, kiszorításban, IMF-rombolásban fogant dolog ellen, addig idehaza kormányának bágyadt kultúrpolitikája egymás után teszi a felesleges gesztusokat a – lejárt lemeznek.

A lejárt lemezt most éppen Alföldi Róbertnak hívják. Az utóbbi napok híreinek egyik főszereplője ismét botrányt kavart, mert ez életének lényege, s az ő legfőbb adottsága. Egy ember, akinek minden megjelenése, akár a színpadon, akár a flaszteron, maga az „előbújás”, szakszóval coming out. Hanghordozása, nőiessége, s mindezek eredőjeként állandósult nyeglesége annak az emberi létformának – a népnyelv másként nevezi ezt, talán pontosabban – a megjelenítőjévé teszi, ami mára Európa egyik veszélyes betegségévé vált és fronttá szerveződött. Alföldi a meleg-kultusz vezérképviselője.

Módosítás: ( 2011. augusztus 23. kedd, 14:30 ) Bővebben...
 

Csurka István: Történelemhamisítás - Szerzett joggal a kormány ellen

E-mail Nyomtatás PDF

Állapítsuk meg, hogy sokféle szerzett jog létezett a magyar történelem során. Szerzett jog volt például báró Hatvani Deutsch Lajosnak és családjának a bárói cím használatához és az ebből eredő előnyök élvezéséhez való joga, amit I. Ferenc József császár és király adományozott nekik. A „Cukorbáró”, ahogy Hatvani Lajost irodalmi körökben nevezték, gazdag ember volt. Családjáé volt a hatvani cukorgyár s ez a hatalmas vagyon tette lehetővé irodalmi és politikai ambíciói kiélését, a Nyugat finanszírozását, Ady Endre mecénásakénti tündöklését és részvételét a bűnös, rothadt Károlyi-kormányban, amely végül a kommunista, bolsevik, zsidó 133 naphoz vezetett.

De szerzett jog volt végeredményben az egész magyar nemesség joga az adót nem fizetéshez, a földbirtokához és a föld jobbágyokkal – szerzett jog nélküliekkel – való műveltetéséhez. Erről a szerzett jogról a reformnemzedék nemessége 1848-ban lemondott és felszabadította a jobbágyságot.

Módosítás: ( 2011. augusztus 23. kedd, 14:30 ) Bővebben...
 

Csurka István: Történelemhamisítás - Botrány a csúcson

E-mail Nyomtatás PDF

Még le sem járt az Oszama bin Laden természetes halála utáni sokadik évben szimulált terrortámadásban történt megölésének átlátszó világbotránya, amely Obama elnök és egész rendszerének lelepleződéséhez és bukásához is elvezethet, már itt is van az újabb nem-gáláns kaland, amelyet személyesen maga a világhatalom egyik birtokosa, az IMF vezérigazgatója, Strauss-Kahn úr követett el. Ez a hatvankét éves zsidó férfi az egyik New York-i luxusszállodában az áldozat elmondása szerint leteperte a személyzet egyik nyilván csinos hölgytagját és közösülésre akarta kényszeríteni. Csak azután, hogy ez megtörtént volna, szándékozott elindulni Berlinbe, Angela Merkellel tárgyalni a világ pénzügyi helyzetéről. Angela Merkel, azt hiszem igazán hálás lehet a New York-i rendőrségnek, hogy a „vérnősző barmot” leszedték a gépről és letartóztatták. Az amerikai törvények szerint, amit tett, azért sok év jár, tilos. Sőt a német hatóságok sem veszik jó néven, mégis ki tudja, milyen veszélyeknek lett volna kitéve a kancellár asszony, ha Strauss-Kahn úrra a tárgyalóasztalnál jön rá ez a felborzolódás, és nem tud különbséget tenni szobalány és kancellár asszony, New York és Berlin, gyarmat és jogállam, másság és azonosság, kultúra és őserdő között, és mindkét nőben csak a saját kielégülésére alkalmas edényt – nem kóser testet – érzékeli. Mert téved, aki úgy gondolja, hogy az efféle gátlástalanságok, amelyek a világ urainak egyes képviselőit eltöltik, életkorfüggőek. Csak a gyakoriság más, akár filmrendezőről, akár elnökről van szó. Kétségtelenül több a fiatal edény,- a Lewinszky, az önként vállalkozó, vagy tizennégy éves szűzleány, most a jó, érett harmincas takarítónő, társnő, – mint a munkával elborított idősebb, de ez végül is nem lehet feltétel. Mert itt egy olyan, elsősorban hatalmi helyzetben feltörő gerjedésről van szó, amely feltételezi a gerjedő ember „én vagyok a világ ura” öntudatát. Egy hatalmi jelenségről van szó. A világ urainak egy olyan önmegvalósításáról beszélhetünk, amelyet az általuk birtokolt, irányított tömegkultúra is fenntart, terjeszt. Ezt nem lehet csupán az áldozat korához, csinosságához kötve, mert ez világuralmi betegség. Ezek a Strauss-Kahnok, Clintonok, Daniel Cohn-Benditek, – aki egyenesen óvodásokkal simogattatta magát – nem csak az elébe kerülő edények gyönyörre alkalmasságából nyerik leteperési energiájukat, hanem a világuralmuk, kiválasztottságuk azonnali visszaigazoltatásának vágyából, megköveteléséből is. Ez a világuralomra jutott semmi emberek betegsége. Nemcsak szexuális túlgerjedtség,  hanem hatalmi téboly is.

Módosítás: ( 2011. június 19. vasárnap, 07:22 ) Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség