Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 13, csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.

Hírek

CSURKA ISTVÁN FELSZÓLALÁSA

E-mail Nyomtatás

LAKITELEK-1987

Nem hiszem, hogy akármelyikőnk is pontosan meg tudná határozni, miért gyűltünk most itt össze. Összeverődésünkben sok a kimondhatatlan, a szorongásos lelki indíték, még beszélni is alig tudunk róla. Mintha valami nagy veszély fenyegetne bennünket személy szerint is, és együttesen is mint magyarokat, és ennek a nagy vésznek az előrevetülő árnyéka rántana össze valami akolmelegbe. Mi ez a nagy veszély? Sejtelmünk sokkal tragikusabb végzésekről értesít bennünket, mint ami ma gazdasági és intézményi válság képében a mindennapiság szintjén jelen van az újságjainkban és a büfébeszélgetéseinkben. Az, amit a zsigereinkben érzünk, nem gazdasági, vagy nemcsak gazdasági és nemcsak politikai, hanem sokkal több annál: egy nagy, mindent felégető nemzeti katasztrófát érzünk közeledni, amely még azokat a maradványokat is megsemmisíti, amelyekben most tengetjük vagy rejtegetjük nemzeti létünket.

Bővebben...
 

Soros –alamizsna, vagy a nemzet függetlensége

E-mail Nyomtatás

„Ezt a tarkabarka csőcseléket ültetni a Fidesz helyére, ami a mai ellenzék, nem érdemes” – állapítja meg Radnóti András, a Momentum alapembere. Azt talán nem volna olcsó publicisztikai fogás megkérdezni, hogy vajon mit szól ehhez mondjuk a Heller–Haraszti–Konrád trojka, vagy Simicska Lajos párttulajdonos és Kálmán Olga, a Jobbik rendkívüli és meghatalmazott érdekvédője. A Momentumot „az összefogás primitív logikai futamát fuvolázók” a tenyerükön hordozták. Azért tekintjük említésre méltónak Radnóti megállapítását, mert az ember eleddig abban a hitben élt, hogy az ellenzéki pártok és értelmiségi holdudvaruk nem választhatók el kategorikusan egymástól, valamiféle korreláció felfedezhető a kettő között. Ha valaki szabad akaratából az ellenzék eddig úton-útfélen hangoztatott kötelező egybekelését beteges agyszüleménynek minősíti és eltartja magától, annak oka lehet.

Bővebben...
 

SZREGYA ÚTMUTATÓJA A FORRADALOMHOZ

E-mail Nyomtatás

Szregya, a CANVAS vezetője már megjelent Magyarországon! Ez a szervezet képzéseket tart világszerte a „demokratikus” változásokért küzdő aktivistáknak Ukrajnától Egyiptomig. Itt járt a Szregyáékhoz hasonló tevékenységet végző ICNC (International Center on Nonviolent Conflict), két képviselője is. A Párbeszéd pártalapítványa szervezte a látogatásokat.

Bővebben...
 

Misetics Bálint a babaarcú kiképző

E-mail Nyomtatás

A kunbábonyi titkos kiképzőközpont előadója.

Tankönyvfélét is szerkesztett, olyat melyben a legfőbb tananyag arról szól:

1. Hogyan provokálhatók ki a rendőrségi beavatkozások?

2. Miként kell viselkedni intézményfoglalás alkalmával?

Miseticsék működésének célja a szándékoltan konfliktusos helyzet létrehozása.

Bővebben...
 

Magyarország a megerőszakolt német nőkkel szolidáris!

E-mail Nyomtatás

Frau Merkel, Herr Schulz! A migránsokkal, menekültekkel önvére folyásáig szolidáris Nyugat megró minket, amiért mi, a V4-ek országai nem gyakorlunk velük hasonló, önvérfolyató szolidaritást. Szolidaritást mi is gyakorlunk, csak éppen más módon. Mi, a V4-ek országai s köztük élen járva Magyarország, amikor a menekültek és migránsok ellenőrizetlen beözönlése helyett az ellenőrzöttet választottuk, akkor az európai nemzetekkel, népekkel, állampolgárokkal vállalt szolidaritásunk mellett tettünk tanúbizonyságot.

Bővebben...
 

Märle Tamás : HATALMI HARC FOLYIK EURÓPÁBAN

E-mail Nyomtatás

Az amerikai politika Donald Trump hatalomra kerülése óta szándékosan nem folyik bele annyira Európa ügyeibe, mint azt az Egyesült Államok tette a korábbi elnökök idején, ráadásul Trump Észak-Koreával és hazai gondjaival van elfoglalva. Az Egyesült Királyság szintúgy hátat fordított a kontinensnek, a Brexit és a bevándorlók – legyenek azok kelet-közép-európaiak, ázsiaiak vagy afrikaiak, épp elég gondot okoznak Theresa Maynek. Az Európai Unión belül jelenleg két hatalmi tömb létezik: a francia-német irányítás alatt álló mag-Európa, illetve a Budapest–Varsó tengely. Előbbi az amerikaiak és angolok nélkül nyeregben érzi magát, a Macron–Merkel duó jól láthatóan egymásra talált, és úgy gondolják, hogy közösen megszerezhetik a hegemóniát az öreg kontinens felett. Rendszeresen tárgyalnak közösen, azt gondolják, hogy megoldhatják az ukrán konfliktust, és Putyin majd betartja az általuk előírt elveket, továbbá új irányt szabnának az európai bevándorláspolitikának. Úgy állnak elő a migrációt illetően újabb és újabb terveikkel, mintha nem mondta volna már el azokat Orbán Viktor legalább két éve.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM AUGUSZTUSI SZÁMA!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Csurka István: Néhány gondolat

Kimmel István: Erdélyi Helikon II.

Somogyi Ferenc: Mindenki és másság

Csapó Endre: Volt egyszer egy Európa

Kiss István Béla: Valódi és látszattörésvonalak a közelmúltban és ma

Dr. Tápay Miklós: Történelmi visszapillantás 1956-ra és esélyeire

Vass Krisztián: Rátz Kálmán, aki József Attilát is inspirálta

Körömi Ferenc és Tarjáni Imre versei

Dr. Kiss Lajos: Rapszodikus napló

Dr. Diószegi György Antal: II. András és seregének zarándoklata a Szentföldön

Dr. Sebestény Sándor: Csiky Sándor életpályája

 

Csáky Károly: Szent István kultusza a Felvidéken

 

Csorja Gergely : Magyarország felkerült a világpolitika térképére

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás lehetősége óta először került fel Magyarország a világpolitikai térképre tényezőként. Orbán politikai cselekvése egy teljesen új és tegyük hozzá, sikeres irányba vitte a magyar külpolitikát. Magyarország külpolitikai eredményei közül kiemelkedik a V4-ek egységbe szervezése és a környező országokkal történő jó viszony kiépítése. Egy Peter Kažimír szlovák pénzügyminiszterrel készült interjút kísérő képen a miniszter irodájában Nagy-Magyarország térkép látható. A kép megjelentetése persze lehet véletlen, és az is igaz, hogy az átlagszlovák számára vagy ellenszenves, vagy közömbös ez a számunkra oly fontos jelkép, de mégis, ez a kép most szimbolikus, mondhatnók, üzenet értékű.

Bővebben...
 

Egy nemzetközi méregkeverő

E-mail Nyomtatás

Nem eltekintve korunk számos kártékony vezetőjétől és szervezetétől (Valutaalap, Világbank), alig van még egy kortársunk, aki Soros Györgynél nagyobb felelősséggel tartozna Kelet-Európa és a volt Szovjetunió népeinek szándékos és kilátástalan nyomorba taszításáért a bolsevizmus 1989-es összeomlása óta. Honi ügynökszervezetei e tényt azzal igyekeznek meghamisítani, hogy az ő eltartójuk, a Sugar Daddy, ahogy egy CEU mellett tüntető libuska plakátján is hirdette, jótékony, csupaszív ember számtalan alapítványt hozott létre Kelet-Európában és a volt Szovjetunióban. A volt Jugoszláviában „békekoncerteket” szponzorált, fiatal kelet-európaiak számára ösztöndíjakat finanszírozott az oxfordi egyetemen.  A mára hál’Istennek ellenzékbe szorult liberálbolsevikok és az ostoba és/vagy jellemtelen Soros után futó Simicska-csicskák éppen ezzel a körmönfont, hamisítatlan soros trükkel szeretnék a Fidesz politikusait zavarba hozni. Kezdve Lendvai Ildikótól Gyurcsány Ferencen át a teljes lebukott SZDSZ-es Kis János féle brigád Bolgár Györgyig bezárólag, szegény öreg, ártalmatlan zsidóként szeretnék láttatni, aki ellen az antiszemita Fidesz plakátkampányt folytat.

Bővebben...
 

Csurka István :Útban van a magyar

E-mail Nyomtatás

1992-ben megírt tanulmányomban többek között az MDF vezette koalíciós kormány nomenklatúra burzsoáziával való kiegyezést szorgalmazó politikájának következtében előálló veszélyre utaltam. Az „akkori középosztályt”, a nomenklatúra burzsoáziát nem tartottam magyar szelleműnek, hiszen a burzsoá létéhez szükséges anyagiakat a pártállamban szerezte, minden szállal a régi pártállamhoz kötődött. Azt mondtam, hogy ha ezzel az egyezséggel ezt a nomenklatúra burzsoáziát megerősítjük, akkor soha többet nem lesz lehetőségünk arra, hogy a mindnyájunk által kívánatos magyar középosztály kialakuljon. Mert azok a folyamatok, amelyek addig lezajlottak a magyar társadalomban, éppen a magyar szellemű középosztály szerveződése ellen hatottak. A magyar társadalom nagy terhelésnek volt kitéve, a szerveződő középosztály óriási küzdelmet folytatott létéért, s nem tudta a maga számára megszerezni azokat a pozíciókat, amelyekkel a következő korszakban élhetne. Ezen túl egy jelenségre hívtam fel a figyelmet, amelyről úgy gondoltam, illeszkedik az akkori Izrael politikájához. Hogy meglátásomban antiszemitizmus lett volna, azt a leghatározottabban visszautasítottam.  Megjegyzem, azt ők is tudták. Másról volt szó. Az uralom megtartásáról.  A mindenkori liberális politika lényege: minél kevesebb, minél gyengébb és minél gyávább magyar nép. Mert ők magát a hazát akarják eladni. Részben már sikerült. Minél kevesebb a hazában a magyar, annál biztonságosabb a megszállók élete. A magyar legfeljebb koldusként közelítsen a lakóparkjaikhoz. A magyar kultúra útban van.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség