Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. december 16, vasárnap, Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.

Hírek

Megemlékezés a Hősök terén

E-mail Nyomtatás


Sokan vélik úgy, hogy 1988. június 27-e mérföldkő volt a "rendszerváltás" felé vezető úton. Nem is alaptalan ez a vélemény, hiszen 1956. november 4-e óta ezen a napon fordult elő először, hogy egy előre bejelentett, és hatalmas tömeget utcára vivő ellenzéki megmozdulást mindennemű beavatkozás nélkül hagyott a kommunista rezsim és annak rendőrsége. Az akkori tüntetés a Ceaucescu-diktatúra által elhatározott erdélyi falurombolás ellen emelte fel a szavát. A magyar értelmiség vezetői - élükön Csurka István íróval - hatalmas megmozdulásukkal jelezték: nem hagyják ledózeroltatni erdélyi, székelyföldi testvéreink élőhelyét.

Bővebben...
 

Hová folynak a parkolásból beszedett milliárdok?

E-mail Nyomtatás

Centrum Parkoló Kft. az I., II., VI., VII., VIII., XI., XII., XIII. kerület tulajdonában levő utakon szed parkolási díjat. Tavaly a Centrum több mint 450 ezer fizetési felszólításban összesen 5 milliárd forintnyi bírság kifizetését követelte az autósoktól. A sikertelen felszólítással járó ügyeket eladják a követeléskezelőnek. Az Intrum Justitita Zrt. tavaly és tavalyelőtt 5 milliárd forint értékben, mintegy 150 ezer rendszámhoz tartozó 1 millió darab bírságot vásárolt a parkolási társaságtól.
Bővebben...
 

A liberális oktatáspolitika csődje

E-mail Nyomtatás

A pedagógusok bérének rendezését, illetve a szakma presztízsének visszaállítását várják a tanárok a kormánytól, erről Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszélt lapunknak.
Elnök úr, önök szerint a kormány morálisan leértékeli a pedagógusszakmát. Mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
- Nemcsak leértékeli, hanem szakmailag meg is kérdőjelezi. Ezt két dolog miatt gondoljuk.
Bővebben...
 

Elhallgattatni

E-mail Nyomtatás

A botrányosan megzavart sajtótájékoztató
A rendőrség által botrányosan megzavart sajtótájékoztatóról, Benedek Fülöp újabb zsebszerződésgyanús ügyletéről, Dobrev Klára furcsa földvásárlásáról dr. Budai Gyulát, a MAGOSZ szövetségi igazgatóját kérdeztük.
Bővebben...
 

Gyurcsány hiteltelen

E-mail Nyomtatás

"Nehogy már a malter vágja falhoz a kőművest"


Halálos fenyegetést kapott Komáromi István pécsi MSZP-s, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a párton belül Gyurcsány Ferenc leváltásáért. Komáromi István a szocialista párt alapító tagja, és a párton belül egy alapszervezet titkáraként dolgozik. Ez a pozíció a párthierarchián belül egyáltalán nem mondható magasnak, arra azonban elegendő lehet, hogy megrendítse az MSZP bebetonozott vezetőségét.
Bővebben...
 

Újabb korrupciógyanús ügylet

E-mail Nyomtatás

A Kőröshegyi völgyhíd megépítéséről szóló döntés műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt, az autópályákra költségbecslés nem készült - található az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2007-ben befejezett autópálya-ellenőrzésekről készített összefoglalójában.
A gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséről szóló törvény 2003 és 2007 között 687 kilométer gyorsforgalmi útszakasz megépítését irányozta elő. Ebből összesen 413 kilométert - 60 százalékot - helyeztek forgalomba. A 2007-re tervezett átadások közül egy sem történt meg, az ekkor elkészült autópályák törvénybeli átadási határideje 2006 volt - áll a jelentés elején.
Bővebben...
 

Monok, Ivád, Szerencs

E-mail Nyomtatás

Több fenyegető telefont is kapott a monoki polgármester azután, hogy a település képviselő-testülete megszavazta: csak az kaphat szociális segélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, aki hajlandó havonta legalább 10 nap közmunkát vállalni. A telefonhívások közül kettő volt olyan, amelyben veréssel vagy gyilkossággal fenyegették meg Szepessy Zsolt polgármestert.
Bővebben...
 

A MIÉP IT közleménye

E-mail Nyomtatás


Időnként belenézünk a Kuruc infó cikkeibe, és megdöbbenve tapasztaljuk, hogy az egyik fő perverzitásuk Csurka István elnök úr és a MIÉP mocskolása. Gusztustalan hangnemben írnak többször a MIÉP-tagságról. Ez azért is fura, mert állítólag azonos oldalon állunk. Bár részükről – irományaik ismeretében – eleve megkérdőjelezhető a tisztességes szándék. Mi úgy gondoljuk, hogy a személyes sérelmek fölött áll a haza ügye. Viszont sokaknál ez nincsen így.

Bővebben...
 

Tombol a vihar a pénzpiacokon

E-mail Nyomtatás

Az év elején megroggyant amerikai-kínai gazdasági kapcsolatok egy olyan negatív spirálba kerülhetnek, amit a világ többi része vajmi kevés eséllyel tud megmenteni rövid távon - vélik a Cashline elemzői. Szerintük a kínai és az indiai tőzsdék öszszeomlása nemcsak egy lufi leeresztése volt, és nem beszállási pontot kínálnak, hanem - mint általában a piacok - előrejelzik a reálgazdaság jövőbeli teljesítményét is. szoveg>A tomboló infláció nemcsak az árszínvonal-emelkedést takarja, hanem az amerikai pénzügyi válsággal az a bizalmi tőke (bankok, szabályozó hatóság-bankok és vállalatok, bankok között) is elinflálódott, ami közgazdaságilag nem megfogható, de egy általános krízisben kohéziót és kapaszkodót jelenthetne.
Bővebben...
 

A MIÉP elnöksége

E-mail Nyomtatás
A MIÉP elnöksége kiterjeszti az előre hozott választásokért indított kampányát a budai hegyvidéken álló, a Böszörményi út és az Istenhegyi út találkozásánál lévő Turul szobor fennmaradását követelő aláírásgyűjtéssel.
A Fővárosi Közgyűlés SZDSZ-MSZP többsége ismét a szobor elbontása mellett döntött a bukott Demszky javaslatára. A XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán ezt a magyarságot, a nemzeti érzést, az ősi magyar jelképekhez való ragaszkodást megcsúfoló határozatot fennmaradási engedélykérelemmel óhajtja kivédeni és egy új, a civil áldozatokra való emlékezés jegyében megalkotott köztéri művel akarja kiváltani.
Mindezt helyeseljük.
A Turul szobrot nem hagyjuk.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség