Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. november 17, szombat, Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Hírek

Béketárgyalásokat kezdenek az oroszok Grúziával

E-mail Nyomtatás

Dmitrij Medvegyev orosz elnök kedden beleegyezését adta egy hat pontból álló béketárgyalási alaphoz Grúziával. Az irányelvekről a Moszkvában tartózkodó Nicolas Sarkozy francia elnökkel (az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Franciaország vezetőjével) tárgyalt az orosz vezető.
Bővebben...
 

Ha én elhatározom, akkor végigmegyek

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Széles Gáborral.

– Elnök úr, ebben a szobában fogadta annak idején Nyikolaj Rizskovot, a Szovjetunió majdnem utolsó miniszterelnökét?
 – Nem, akkor még a Műszertechnikának nem itt volt a központja, hanem Kőbányán, a Szállás utcában. A Szállás utcai Műszertechnika központot, ami korábban egy leromlott építőipari vállalat volt, sikerült megvennünk ’85 táján az államtól. Nagy dolog volt, hogy egyáltalán tudtunk venni egy épületet, egy olyat, ahol 200-300 embernek megfelelő körülményeket biztosítottunk.
Bővebben...
 

Az Európai Unió megbüntetheti Magyarországot

E-mail Nyomtatás

A jó gyümölcstermés ellenére is terményeik eladásával küszködnek a gazdák. Magyarországon kevés az értékesítő szövetkezet, a termelők többsége maga keres lehetőséget a gyümölcs eladására, ami kiszolgáltatott helyzetet eredményez. A gazdák között mintha mégis elkezdődött volna az összefogás. A meggy és a dinnye után az alma borulhat az utcára, ha nem jutnak megegyezésre a nagy felvásárlókkal. Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) igazgatóját kérdeztük a kialakult helyzetről.
Bővebben...
 

Vadkapitalizmus

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Szűrös Mátyással
 Egy ország sorsa erejétől, teljesítményétől függ. A neoliberálisok rendkívüli módon összekuszálták a helyzetet. Itt most nemcsak arról van szó, hogy nehéz a gazdasági helyzet, hanem nemzetietlen politika folyik, nemcsak külpolitikailag, hanem a belpolitikában is. Sok tekintetben emberidegen politika. Most a népszavazás után talán a nép számára is világos, hogy amilyen egy országnak a kormánya, amilyenek a miniszterek, a miniszterelnök, olyan az ország helyzete. Vagyis népiesen szólva: fejétől bűzlik a hal.
Bővebben...
 

Tíz százalékkal emelkedhet a fővárosi parkolódíj

E-mail Nyomtatás

Tíz százalékkal nőhet a parkolódíj Budapesten. Ezzel együtt azoknak a zónáknak a területe is növekszik majd, ahol parkolójegyet kell venni - értesült az egyik kereskedelmi televízió. Információik szerint január elsejétől kell mélyebben a zsebbe nyúlni. Januártól 10 százalékkal kell többet fizetni Budapesten a parkolásért az RTL Híradó információi szerint.
Bővebben...
 

Egy kislányt akartak hamis tanúzásra bírni Gaskó ellen

E-mail Nyomtatás

Egy 11 éves kislány hamis vallomása alapján ugyanazok keverték volna pedofil botrányba Gaskó Istvánt, akiknek megért volna másfél millió forintot az is, ha a Hír Televízió két riporterét leültetik. A sorozatos vasúti sztrájkokat szervező szakszervezet elnökét a számítógépére csempészett fotókkal akarták lejáratni. Helmeczy Lászlót közben kihallgatta az ügyészség, ám az ügyvéd tagadta ezt.

Baráth Miklós ezt még áprilisban mondta el a Hír Televízió kollégájának. Azt is elmesélte, hogy a Tóth Viktor által a hírTV riporterei és Gaskó István lejáratására szervezett négyfős banda egyik nyírbátori tagja azzal dicsekedett, hogy bárhonnan, bármikor fel tud tenni pedofil képeket bármilyen számítógépre.
Bővebben...
 

Az FTC PE a kamarához fordult Helmeczy ügyében

E-mail Nyomtatás

Bejelentetést tett az FTC Pártolói Egyesület az Ügyvédi Kamaránál dr. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke ügyében, mint közleményükben írják, a magyar futball hírnevének védelme érdekében. Az egyesület a hírTV által nyilvánosságra hozott hangszalagokon, valamint Helmeczy saját felvételein hallható dolgok miatt úgy érzi, az MLSZ jogi alelnökének viselkedése nem méltó egy jogállam ügyvédjéhez. A dr. Helmeczy László által, a „haverikutya-gate”-tel kapcsolatban elmondottak és a napvilágra került hangfelvételek alapján az FTC Pártolói Egyesület úgy érzi, szükség van erre a lépésre, így írásos bejelentést tett a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságánál.
Bővebben...
 

Koncepciót kell váltani

E-mail Nyomtatás

Az egykori Csehszlovákia, később Szlovákia ma-gyarságának régi vezetőjét, úgy is mondhatnám, veteránját, Duray Miklóst kérdezzük:
- Kedves Miklós, milyen volt a Magyar Koalíció Pártjának dunaszerdahelyi ünnepsége?
- Méltóságteljes és tartalmas. Méltóságteljes volt, mert jól megrendeztük. És a tartalmát az adta, hogy felfigyelt rá az egész európai néppárti közvélemény, tehát a keresztény konzervatív európai pártok mind figyelemmel voltak irántunk. Angela Merkeltől az európai parlament elnökéig.
- Kik voltak jelen a találkozón?
Bővebben...
 

Könyv ajánló

E-mail Nyomtatás
 

A PDSZ felháborodott, hogy kihagyták az egyeztetésből

E-mail Nyomtatás


Eltérően ítélik meg pedagógus szakszervezetek az ágazati egyeztetés folyamatát: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az egyeztetésbe csak a reprezentatívnak minősülő érdekvédő szervezeteket kell bevonni, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont az Alkotmánybírósághoz fordult a taglétszámból meghatározott reprezentativitás kiszámításának vélt alkotmányellenessége miatt, s azt hangoztatja: a rendszerváltás óta még soha nem vonták kétségbe, hogy a a PDSZ-nek helye van az érdekegyeztetés folyamatában.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség