Hírek

Ha kell, karhatalmi segítséggel is elbontanák a turulszobrot

E-mail Nyomtatás

Ha kell karhatalmi erővel is érvényt szerez a IX. kerület jegyzője a magyar bíróság törvényes döntésének, és elbontatja a XII. kerületben engedély nélkül állított turulszobrot - írja a Népszava. Oszvári István jegyző a lapnak azt mondta, hogy nem érdekli a jogi csűrés-csavarás, nem fut tiszteletköröket, nem bírságol, hanem végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, miután megismerte az ügy dokumentumait. A szobrot 2005-ben emelték a világháborús áldozatok emlékművére. A kerület engedély nélkül építtette a szobrot, majd a bontásról szóló jogerős bírói döntés ellenére fennmaradási engedélyt kért és kapott az I. kerületi jegyzőtől. Ezután az első kerületi jegyzőt az ügyből kizárták, a bírósági határozat végrehajtásával a IX. kerületi jegyzőt, Oszvári Istvánt bízták meg.
 

Veszélyben a magyar trikolór Kárpátalján?

E-mail Nyomtatás

A Szvoboda ukrán nacionalista szervezet tiltakozása nyomán az ügyészség több kárpátaljai járásban telefonon, vagy levélben az iránt érdeklődött a települések önkormányzatainál, hogy vannak-e a középületeken idegen államok jelképei – számolt be az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című lap. Az ungvári járás önkormányzatainak vezetőit levélben kereste meg az ügyészség. A lap telefonon megkereste Tetyana Votykanics járási ügyészhelyettest, hogy mi alapján küldték ki az ominózus levelet. Tájékoztatása szerint a járási tanács képviselőinek beadványa nyomán.
Bővebben...
 

Álom a Kóka nélküli Európáról

E-mail Nyomtatás

A higgadt, tudományos logika valami ilyesféle, háromfokozatú jövőépítési hozzáállást vár el tőlünk a racionalitás jegyében:  mérjük fel, hol is tartunk most, pontosítsuk, hogy hová akarunk eljutni, végül ezek ismeretében határozzuk meg a cél eléréséhez szükséges teendők sorát. Nos, ez a kiegyensúlyozott politikai manír számunkra tökéletesen használhatatlan. A magyar nemzetet vezető hatalmi elit példátlan felelőtlensége és cinizmusa következtében ugyanis az a társadalmi status quo, amely itt ma van, az a szétesettség, az a romokban levés, az a ködös kiúttalanság, amelynek egyetlen érzékelhető és felismerhető perspektívája a temető, lehetetlenné tesz mindennemű kiindulási kísérletet.
Bővebben...
 

Leisztinger emberei a zuglói vagyonkezelőben

E-mail Nyomtatás

Mint arról korábban beszámoltunk, a Leisztinger Tamás érdekkörébe tartozó szocia-listák, jelentős és általában a pénzek elosztása közelében szerzett pozíciókkal büszkélkedhetnek. A legújabb fejlemény, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába az MSZP delegáltjaiként a Hunguest szállodalánc megszerzésében kulcsszerepet játszó egykori cégvezetők kerültek. Leisztinger a szállodabirodalmát (Hunguest) sajátos körülmények között szerezte a 90-es években. A kárpótlási- jegy-üzletből szállodalánc-tulajdonossá gyarapodott Leisztingert már akkor is sok kritika érte, főleg, hogy vagyonának jelentős része eredetileg állami tulajdon volt.
Bővebben...
 

Túl a schengeni határokon

E-mail Nyomtatás

Kárpátalja megoldást vár
Kövér György jól ismeri a kárpátaljai magyarság helyzetét, körülményeit, hiszen eddigi életének túlnyomó részét a Szovjetunióban, illetve Ukrajnában volt kénytelen eltölteni. Az általános és középiskolát Ungváron végezte, majd a lembergi egyetemen szerzett diplomát légi-geodézia szakon. Bejárta Közép-Ázsiát, Szibériát és Mongóliát, öt évet dolgozott az északi sarkkörön túli Csutokán. Miután a 80-as évek végén visszatért Ungvárra, egyik szervezője és alapítója lett a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének. A 90-es évek elején a KMKSZ jelöltjeként megválasztották Ungvár alpolgármesterének. 2007-ben megkapta a magyar állampolgárságot, de a határ menti Záhony lakójaként továbbra is tevékeny résztvevője a kárpátaljai magyar közéletnek. Tagja a Délalföldi 56-os vitézi rendnek.
Bővebben...
 

A szlovák kormány tartsa be nemzetközi vállalásait

E-mail Nyomtatás

Tízéves a Magyar Koalíció Pártja
Dunaszerdahelyen ünnepelte a Magyar Koalíció Pártja (MKP) fennállásának tizedik évfordulóját. Ennek kapcsán Csáky Pállal, az MKP elnökével beszélgettünk

Bővebben...
 

Megemlékezés a Hősök terén

E-mail Nyomtatás


Sokan vélik úgy, hogy 1988. június 27-e mérföldkő volt a "rendszerváltás" felé vezető úton. Nem is alaptalan ez a vélemény, hiszen 1956. november 4-e óta ezen a napon fordult elő először, hogy egy előre bejelentett, és hatalmas tömeget utcára vivő ellenzéki megmozdulást mindennemű beavatkozás nélkül hagyott a kommunista rezsim és annak rendőrsége. Az akkori tüntetés a Ceaucescu-diktatúra által elhatározott erdélyi falurombolás ellen emelte fel a szavát. A magyar értelmiség vezetői - élükön Csurka István íróval - hatalmas megmozdulásukkal jelezték: nem hagyják ledózeroltatni erdélyi, székelyföldi testvéreink élőhelyét.

Bővebben...
 

Hová folynak a parkolásból beszedett milliárdok?

E-mail Nyomtatás

Centrum Parkoló Kft. az I., II., VI., VII., VIII., XI., XII., XIII. kerület tulajdonában levő utakon szed parkolási díjat. Tavaly a Centrum több mint 450 ezer fizetési felszólításban összesen 5 milliárd forintnyi bírság kifizetését követelte az autósoktól. A sikertelen felszólítással járó ügyeket eladják a követeléskezelőnek. Az Intrum Justitita Zrt. tavaly és tavalyelőtt 5 milliárd forint értékben, mintegy 150 ezer rendszámhoz tartozó 1 millió darab bírságot vásárolt a parkolási társaságtól.
Bővebben...
 

A liberális oktatáspolitika csődje

E-mail Nyomtatás

A pedagógusok bérének rendezését, illetve a szakma presztízsének visszaállítását várják a tanárok a kormánytól, erről Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszélt lapunknak.
Elnök úr, önök szerint a kormány morálisan leértékeli a pedagógusszakmát. Mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
- Nemcsak leértékeli, hanem szakmailag meg is kérdőjelezi. Ezt két dolog miatt gondoljuk.
Bővebben...
 

Elhallgattatni

E-mail Nyomtatás

A botrányosan megzavart sajtótájékoztató
A rendőrség által botrányosan megzavart sajtótájékoztatóról, Benedek Fülöp újabb zsebszerződésgyanús ügyletéről, Dobrev Klára furcsa földvásárlásáról dr. Budai Gyulát, a MAGOSZ szövetségi igazgatóját kérdeztük.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség