Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. október 20, szombat, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Hírek

Reményünk alapja a feltámadás misztériuma

E-mail Nyomtatás

Lázár feltámasztása mintegy előkészítette Jézus feltámadását. (Jn. 11. fejezet). Ez a csodatétel nekünk alkalmat ad arra, hogy helyes fogalmat alakítsunk ki a föltámadás misztériumáról, Jézusnak meg arra, hogy vele kapcsolatban kifejthesse tanítását. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki bennem hisz, még ha meghalt is, élni fog.” (Jn 11,25)

Lázár feltámasztása nagy felfordulást okozott, hiszen Jézus a jelen, az e világi természet rendjét borította fel. Egy negyednapos hullát parancsoló szavaival élővé tett.

Bővebben...
 

A győzelem napja a keresztyén világban

E-mail Nyomtatás

Van egy nap, amelyre minden vasárnapunk emlékeztet. Egy, amelyet a győzelem napjának nevez a keresztyén világ. Nincs még egy olyan ünnep, amely annyira Istennek szentelt lenne és megállásra szólítana minden keresztyént, mint a Húsvét, a feltámadás napja. Igaz, az ünnep magyar elnevezése nem rejti magába a lényeget, csak azt, hogy egy megtartóztatási időszak után ismét jöhet a hús elővétele, a gazdagon terített asztal, a külsőségekben megnyilvánuló járulékos ceremónia, a népies szokások. A tudatban azonban a lényeg nem vész el és ennek következménye a minden téren megnyilvánuló ünneplés, az életnek való örvendezés. Mi is ennek az örömnek az igazi forrása? Az evangélium! A jó hír, az örömhír hirdetése! Kétezer esztendőnek a magvetése, amelyet sokszor tövisek fojtogattak és nyomtak el, de elpusztítani teljesen nem tudták. Aki a magot vetette, az gyomlált, a gazt nem engedte elhatalmasodni! A jó hír afelől, hogy a legnagyobb ellenség: a halál fölött is győzelmet vett az Úr Krisztus és általa minden életellenség legyőzhető.

Bővebben...
 

Az ügynökszervezeteket át kell világítani

E-mail Nyomtatás

Ukrajna a felbomlás előtt áll, lényegében elvesztette területének egy jelentős részét, és polgárháború tombol az országban. Ukrajna tragédiája nem az ukrán vagy az Ukrajna területén élő orosz emberek ellentétének eredménye. Nem valamiféle lappangó gyűlölet tört felszínre, ahol az ukrán nép vissza akar vágni a sztálini népirtásért, vagy éppen az orosz nacionalizmus akarná kiirtani az ukrán népet. Ukrajna pusztulását az amerikai, orosz, izraeli és ki tudja még milyen, és ki tudja melyik titkosszolgálat zsoldjában álló oligarchák, civil szervezetek, nemzetközi NGO-k keltette hisztéria okozta. Ukrajna tragédiáját az ügynökszervezetek okozták.

Bővebben...
 

Csurka István: A keresztényellenesség

E-mail Nyomtatás

Az idei Húsvét a választások előtti vasárnapra esett és a keresztényellenesség tüskéjét következetesen benne hagyták a hírekben az egész Nagyhéten. Nem múlt el nap, hogy a fő hírek közt meg ne emlékeztek volna a New York Times, a világ legnagyobb ultraliberális lapja kezdeményezéséről, amelynek sugallatára és valószínűleg a szervezésében kicsiny csoportok tüntettek XVI. Benedek pápa és az egyház ellen. Az ok: állítólag ír és német papok 30-40 évvel ezelőtt a pedofília rút bűnébe estek, s ezt akkor mind az ír, mind a mai pápa által kormányzott német egyházrész felszámolta ugyan, de eltussolta. Tessék bevallani, tessék elszámolni, követelte a különböző tereken, sajtóértekezleteken összegyűlt legfeljebb kéttucatnyi amerikai társulat. Amelyik elsöprő világnyilvánosságot kapott a magyar híradók állítása szerint. A New York Times felségjelű magyar szerkesztőségek csak ehhez a világjelentőségű nyilvánossághoz csatlakoznak – mondták. Most, éppen Húsvét előtt.

Bővebben...
 

Bangladesi még úgysem ült a magyarok nyakán

E-mail Nyomtatás

Ha ezek jönnek, majd fog. Már szervezik a szép új világot

Sorosékat szabályozni, törvénytiszteletre kényszeríteni?

Hogy képzelik ezt a magyarok?

A világ vezető közgazdászai tiltakoznak.

Közgazdászok? Sintérek. Sőt a sintérszerű közgazdászok fenyegetnek. Őszintén szólva azon is csodálkozunk, hogy meg mernek szólalni. Mit adtak a világnak a világ vezetői közgazdászai? Idézhetnénk Churchill úr ígéretét a „vért verítéket és könnyeket”? Nem, ezek még azt sem. Ezek semmit, hazugságon és mellébeszélésen kívül. A világon semmit. Meg tudták mondani, „ a társadalom mérnökei”, hogy mit tegyen a világ jó előre? Még utólag sem. Pedig állandóan terveztek valamit, jó pénzért, Nobel - díjért.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM MÁRCIUSI SZÁMA!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Kétszáz éve született Arany János

Németh László: Arany János

Aki Arany költészetét élete adataival, levelezésével hasonlítgatja, megdöbben. Az a benyomása, hogy elvarázsolt embert lát; aki, ha enyhül fölötte a varázslat, egy Lopede Vega termékenységével dolgozik, aztán mintegy pálcaütésre elernyed s visszaroskad a tehetetlen elégedetlenségbe. Nincs lehetetlen az akarata számára, csak az akarata bénul el hónapokra, évekre, évtizedekre. Ha felbuzdul, minden a rendelkezésére áll, nincs olyan vállalkozás, melyben készletei kimerülnének; csak épp a felbuzdulás képessége akadozik. „Nem dolgozom, csak ha valami hajt. / Egyébkor lusta mélabú temet, / Mely elefántnak néz szunyognyi bajt.”

Arany János-Kosztolányi Dezső évfordulós visszaemlékezése

Micsoda varázsló. Ott, ahol a rímek egy évszázaddal azelőtt még többnyire úgy kongtak, mint a süket kolompok, s az ütemek úgy döcögtek, mint a dágványban vánszorgó szekerek, a szavak egyszerre táncra lendültek, és a zene magyarázta az értelmet, az értelem a zenét. Nemcsak friss, közvetlen és népies, hanem elmés, játszi és dévaj is, különös és különösködő, néha bohó, sőt bohócos is, egy nemesen fáradt öreg mester, minden barokk bájával. 15 000 szót olvastak össze munkáiban a türelmes tanárok, holott egy gyári munkás egész élete során beéri 800-900 szóval, – de biztosra veszem, hogyha szavainak nemcsak számát tekintenék, hanem alkalmazásukat, árnyalatukat, színezetüket és hangulatukat is, a maguk helyén, akkor ez a szám legalább a háromszorosára rúgna. „Tavaszifecskék, dalkedvesi! Jertek el isten kőműve- si! Rakjatok ott egy fecskefalat: Megpihen a költő az alatt. ” Hallottatok-e ennél andalítóbb zenét?

Bővebben...
 

Märle Tamás: NE BÁNTSD A MAGYART!

E-mail Nyomtatás

Miközben milliók és milliók kelnek útra, hogy új hazát foglaljanak maguknak, Brüsszel pedig ebben a helyzetben azon vitatkozik, hogy hány sebességes legyen Európa, addig az európai liberális média – élen az Indexszel – azzal foglalkozik, hogy valóban kegyetlenkednek-e a magyar rendőrök a bevándorlókkal. Az internetes hírportál munkatársai lementek forgatni a magyar–szerb határra, aztán közzétettek egy öt perces anyagot, amelyben kizárólag kikockázott arcú migránsok beszélnek gumibotos verésről, telefonjaik összetöréséről, kutyaharapásokról, fojtogatásokról. Bizonyíték sehol, ahogy a másik oldalt sem hallgatták meg.

Bővebben...
 

Csurka István: A nép, a hatalom és a szabadság

E-mail Nyomtatás

A márciusi ifjak pesti forradalmára olyan időben emlékezik meg most a nemzet, amikor csak három hét és néhány nap választja el egy sorsfordító döntéstől. Az április 11-i választáson már az első fordulóban nemcsak az dől el, hogy ki lesz az új miniszterelnök, hanem az is, hogy hatalomra kerülhet-e a magyar nép a hazájában. Ezzel szemben a jelenleg még kormányon lévő MSZP–SZDSZ elit, a gyarmatosító burzsoázia csak kormányváltásra akarja korlátozni a választásokon szerezhető meghatalmazást. A hatalom és a kormányzás között óriási különbség feszül. A kormányzás a mai liberális értelmezés szerint a választók többségének akaratából megszerzett, s az Országgyűlés által ellenőrzött végrehajtói hatalmat jelenti, azaz tulajdonképpen csak egy technikát, amellyel az ország ügyeit viszi a kormány és így valósítja meg a választóknak előadott programját. A választóknak előadott programot a modern társadalomban a médiumok közvetítik a választóknak, s a pártok olyan hatékonysággal tudják meggyőzni a választókat, amilyen befolyásuk van a médiumokra és amennyi pénzzel fel tudják tölteni a kampányukat.

Bővebben...
 

Majtényit államfőnek?

E-mail Nyomtatás

Na attól mentsen meg bennünket az Isten!

Eddig úgy képzeltem, hogy a hazaárulás, ami a szerintem létező legnagyobb bűn, ez a minősített gazemberség is alapos felkészülést, munkát, fegyelmezettséget feltételez, sőt intellektuális teljesítmény, tehát, hogy a hazaárulás bűnébe esésnek is van valamiféle kultúrája. Mert olyan ugyan van, hogy a valamikor volt közéleti szerepébe beleszeretett ember mindenfelé elmondott beszédeit tárolja otthon a számítógépén, de már olyan nincsen, hogy amikor őt köztársasági elnökjelöltnek javasolják, akkor elővegye a csontig lerágott, Soros által fizetett tüntetéseken elmekegett egyébként hazug, hazaárulással felérő szövegeit, és a parlamentben elő is adja a megjelent közjogi méltóságok, a népet képviselő országgyűlési képviselők és a széles sajtónyilvánosság előtt.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A jövő nagy kockázata

E-mail Nyomtatás

Nigériában az ENSZ előrejelzése szerint 2100-ban, azaz 83 év múlva 750 millióan élnek. Addigra Európában alig 400 millió ember él majd. A világ legnagyobb emberkibocsátói, India, Nigéria, Pakisztán, Kongó, Etiópia és Tanzánia az elkövetkező évtizedekben milliárdnyi emberrel szaporítják a föld lakosságát. Az ember egyelőre rejtélyes, kollektív születésszabályozó programja – más fajoktól eltérően – nem a bőség idején növeli a születések számát, hanem éppen ellenkezőleg. A jóléti társadalmakban egyre kevesebb, míg a világ legszegényebb részein egyre több gyerek születik.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség