Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. október 20, szombat, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Hírek

SZÁNALMAS

E-mail Nyomtatás

Tarlós István szánalmasnak, komolyan nem vehetőnek nevezte azt, hogy egy főpolgármesternek ne legyen politikai felelőssége abban, mi történt húsz évig az általa vezetett városban. „Egyik órában azt hallani, hogy neki semmi felelőssége nincs semmiben, másik órában azt, hogy csak protokolláris szerepe volt, nem is ismert szerződéseket, mindent a BKV csinált, majd a harmadik órában már azt mondja, hogy nála többet aztán senki nem tud a metróról.”

Bővebben...
 

Fojtsátok őket a vérükbe!

E-mail Nyomtatás

Itt valami tévedés van. Az nem lehet, hogy ugyanarról a lapról van szó, amely induló számának bemutatkozó cikkében Pethő Sándor meghirdette: a lap küzd azért, hogy Magyarország magyar ország maradjon, leszögezte: …nem lehet álláspontunkra és magatartásunkra más parancsoló tekintet, mint a fajmagyarság megdönthetetlen felsőbbségének szerves és intézményes megalapozása.

Bővebben...
 

EGYENES BESZÉD

E-mail Nyomtatás

Az OLAF, az európai csalás elleni szervezet megküldte az SZDSZ–MSZP Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai által vezetett kormányainak és a Demszky által vezetett főváros és a 4-es metró esetét dokumentáló bűnügy részletes jelentését. Most, hogy lebukott a teljes balliberális oldal, mindenki szörnyülködik, hogy ekkora arcátlanságot még nem látott a világ. Holott ha úgy vesszük, ez náluk a mindenkor alkalmazott elvi szempont. Elviszem. Pont. Nem dolgoztak ki aprólékos technikákat, a 467 milliárdból fenti elv szerint mindjárt letartóztattak 252 milliárdot. Ebből 167 milliárdot effektíve elloptak, elcsaltak. 59 milliárdot még le sem papíroztak, ezért az OLAF azt javasolta, hogy azt adjuk szépen vissza mi, őhelyettük. Gond, probléma?

Pénz kellett nekik, hát szereztek maguknak

Először csinálják ezt? Nem. A Fekete János által intézett kölcsönökkel nem ugyanez volt a helyzet? Ők felvették, az alkotmányos költséget belőle maguknak eltették, a többit itt-ott eltapsolták, mi meg visszafizetjük. Ha jót akarunk. Ha csak nem a mocskos nyilas, fasiszta fejünkbe befészkelődött összeesküvés-elmélet vezet bennünket, meg az illiberális, antidemokratikus magyarkodási mániánk.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Miért építi le Vona a Jobbikot?

E-mail Nyomtatás

A Jobbik a szétesés szélére lavírozta magát. Pontosabban Vona Gábor pártelnök fordította a pártot balra. A látványos, szinte 180 fokos fordulatot a tagság elvhű része elutasítja. Ezért a pestisracok.hu szerint több mint 50, Szabó Gábor pártigazgató szerint 20 alapszervezet petíciót írt alá, melyben a következők állnak: „Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek nem értünk egyet és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását.”

Bővebben...
 

Csurka István: Korunk problémája

E-mail Nyomtatás

„Látni valamit, aminek még nincs neve – írta Nietzsche az eredetiségről elmélkedve –, amit még nem lehet megnevezni, jóllehet, mindenkinek a szeme előtt van. Általában jellemző az emberekre, hogy számukra valamely dolog neve teszi láthatóvá magát a dolgot.” Ez a 19. század vége táján könnyű kézzel papírra vetett gondolat mai, 21. századi manipulációba és félrevezetettségbe fulladó életünk alaphelyzetévé és meghatározójává vált. A mai tömegember, aki előtt ugyanúgy ott állnak, vagy éppenséggel felmerednek zengőn a jelenségek, mint a régi korok szerény, az időjárást, a munkalehetőséget, a családalapítást vagy szerelmet kereső embere előtt, azt hiszi, mindent lát, miközben nem lát meg semmit. A posztmodern kor vak embere, aki arra büszke, hogy neki már nincs bekötve a szeme, mint ahogy a régebbi korok emberének be volt kötve az Isten, a túlvilág, a hit kendőjével, csak hiszi, hogy lát valamit életéből. Valójában nem lát semmit, csak azt, amit megneveznek számára, kirakatba helyeznek és agyába belenyomnak a médiumok. A múlt és a jövő kérdései soha még ennyire zavarosak nem voltak. A globalizmus információáradata egymást kioltó közlésekből áll. Ezért a valódi szellemi történés ma mély meg nem értettségbe és elutasítottságba fullad.

Bővebben...
 

Kik kampányolnak az olimpia ellen?

E-mail Nyomtatás

Akik igent mondanak válogatás nélkül a közel-keleti és afrikai bevándorlókra, de nemet mondanak határon túli honfitársainkra. Akik mindent lélegeztetőgépekben számolnak, de valójában kórházi napidíjjal és vizitdíjjal akarták fejleszteni az egészségügyet.

Bővebben...
 

Egy aljas terv szolgálatában

E-mail Nyomtatás

Hiába, hogy Ságvárinak a kommunista mozgalomban 32 neve volt, letartóztatásakor a nyomozók pontosan tudták, hogy a Spitzer az igazi. Most a 2010 óta zsinórban szervezett megmozdulások futhatnak bármilyen néven is, tudjuk, mindegyik mögött Soros és az SZDSZ chartá(r)sai bújnak meg. Az köztudott, hogy a liberális alapvetően hajthatatlan, önképe szerint tévedhetetlen és mindent jobban tud. Ez a hamis tudat torzítja-e el vonásait, vagy így született, már megállapíthatatlan. Egy biztos: annyi csúnya, rossz belsejű embert ritkán látni, mint amikor ezek derékig beásva megjelennek a csatornák képernyőjén. A gátlástalan és arrogáns viselkedés, az idegen-imádat mellett a nép utálata és lenézése a politikusaikra, újságíróikra egyaránt jellemző. Ezek azok a tulajdonságok, amikről szél ellenében, falon keresztül is felismerhető a mai liberális.

Egy aljas terv szolgálatában

A Soros- és egyéb idegen pénzen szervezkedők, függetlenül a kormányzás minőségétől, az elért eredményektől már a választások másnapjától folyamatos nyomás alatt tartották a kormányt, mert külföldi kampánytanácsadóik és pszichológusaik szerint nyomás alatt könnyebben követhet el hibákat. A rengeteg pénz és még Goodfriend úr fizikai valójának bevetése sem szavatolta a kormánybuktatás lehetőségét, viszont annak a célnak, hogy egy bizonyos körben felizzított elégedetlenséget a sajtójuk által felszínen tartsanak, megfelelt. Ennek az aljas tervnek a jegyében 2010-től számtalan, ún. „civil mozgalom” ütötte föl a fejét, majd ugyanilyen gyorsasággal eltűnt a süllyesztőben.

Bővebben...
 

Csorja Gergely : Orbán új európai politikát vázolt fel

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor a Lámfalussy-konferencián tartott beszédében meglehetősen széles képet mutatott a világpolitikából. Ezen belül Magyarország és Európa közép- és hosszú távú stratégiai problémáit feszegette. Beszélt a Nyugat paradigmaváltásáról, az unió működésének újragondolásáról, a Kelet és a Nyugat viszonyáról, illetve az újonnan létrejövő több erőközpontra épülő világban a sikeres európai politika esélyeiről.

Bővebben...
 

Csurka István: Túl a virágkorokon

E-mail Nyomtatás

Ilyenkor akármekkora az erőkülönbség, akármekkora a fenyegetés, csak egy válasz jó: azt kell mondani, amit gondolunk. Nem szabad megengednünk, hogy ránk törjön a tudathasadás, azt kell mondani, ami a meggyőződésünk. Ha az, amit provokálnak, hát akkor az. Na és? Én így gondolom. Ez a szabad emberhez méltó válasz, és ez felszabadít.

Mindenekelőtt néhány alapkérdés, tétel, alapelv leszögezése szükséges. Ezek közül is kiemelkedik: ha valaki nem liberális, az még nem bűnös. A liberalizmus nem az emberi társadalom legfejlettebb állapota, az evolúció koronája, hanem csak a nyugati társadalom jelenlegi formációja, amely más, nem nyugati társadalmakra nem terjeszthető ki, és Nyugaton is túl van a virágkorán. Akinek az a meggyőződése, esetleg hite, hogy a saját fajtája jobb tulajdonságokkal, magasabb rendűekkel és az egész emberiségre nézve is hasznosabb jellemvonásokkal, eredményekkel rendelkezik, mint a másik nép, a másik fajta, az lehet, hogy téved, de ha nem árt senkinek, nem lehet rasszista minősítéssel kiszorítani, elítélni. Taníthat iskolában, egyetemen, prédikálhat a templomban. Ez politikai uralom kérdése. A nacionalizmus nagy élményén minden népnek át kell esnie, s azon nemzetek nacionalizmusa, amelyeket idegen imperializmusok elfojtottak, később is feltörhetnek, loboghatnak. Ez nem bűn, hanem úgyszólván természeti jelenség.

Bővebben...
 

Arcélek a Momentum nevű izéből

E-mail Nyomtatás

Nem gondoljuk, hogy nehéz a döntés: már rátekintéses alapon sem. Az olimpia ellen fenekedő fickócska, kis modulációval Concitaként is eladható lenne. A mögötte álló bagázs, hát hogy is mondjuk: szóval azt üzenjük, azt nézzük, kik támogatják a 2024-es rendezvényt. A mű forrása a 888-on található. Idehozzuk Önök elé, hogy lássák, az apa, Mécs Imre, a fiú, Mécs János s a mű, mely ékes bizonyítékul szolgál.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség