Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. október 20, szombat, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Hírek

Pofon után jobban lehet hisztizni

E-mail Nyomtatás

Hogy a macedóniai civilek és a CEU-sok között lehet-e párhuzam, azt Önökre bízzuk...

CEU-s kitűzőjük miatt támadtak meg három fiatalt Pesten - szól a hír.

Bővebben...
 

Csurka István: Kitört a béke

E-mail Nyomtatás

Amikor 1945 áprilisában, több mint egy hónapi menekülés után egy vak muraközi ló vonóerejével, a felmálházott szekerünkön, amelyen a legnagyobb érték a hatalmas, teli zsírosbödön volt, amelyet még bihari tájakon töltöttünk meg, megérkeztünk a bajorországi Lichting nevű községbe, amely mindössze tízvalahány házból állt, másnap reggel az elöljárótól apám megkapta számunkra a kenyér- és burgonyajegyeket, amelyekre még május nyolcadika után is kaptuk a krumplit és a kenyeret. A történet további része most nem ide tartozik, apámat elvitték amerikai fogságba, ahonnan ötven kiló súlyveszteséggel, kiéhezve, a halál elől szökött meg, s később hazajöttünk.

Bővebben...
 

Szolgalelkek

E-mail Nyomtatás

Hát az mekkora tett volt magyar ellenzéki pártok európai képviselőitől, az Európai Uniót arra kérni, hogy ne adjon egy fillért se a nacionalista, fasiszta magyaroknak. Feltéve, hogy ezt a törvénytelenséget, mármint a magyarok pénzének visszatartását egyenesben mégsem lehetne lejátszani, arra az esetre azt ajánlották, hogy mandinerből, koholt vádak alapján zárják ki az EU-ból Magyarországot, a Fideszt pedig a Néppártból. Ott kezdődik, hogy aki a spekulánst és simlis egyetemét, a CEU-t a magyar törvények betartására akarja kényszeríteni, az antiszemita. Ám hiába jelentkezett be Sorosnál hazaárulás céljából szinte a kinn lévő teljes ellenzék, mégis a szép arcú belga, a Guy lett ennek a liberális hadműveletnek a vezérszónoka. Hogy Soros ötlete volt a Hitlerájt vádként bevetni, elképzelhető, mert feltehetően Sorosnak több fogalma van a Hitlerájról, (ha igaz, dolgozott is nekik), mint Verhofstadtnak Márairól. Mégis a balga belga, Márai könyvek égetésével és más kizárólag a nácizmus és bolsevizmus kiváltságai közé tartozó elképzelt tettekkel heccelte hosszú perceken át és gyalázta az összes magyart, aki csak jelen volt ott a helyszínen és idehaza a képernyők előtt. Mivel szám szerint 256 olyan képviselő van az EP-ben, akik mind Soros tenyeréből esznek, nincs kizárva, hogy Verhofstadt közéjük tartozik. Ezen az ágon is.

Bővebben...
 

Nyerges otthagyta Simicskát

E-mail Nyomtatás

Nyerges Zsolt nemcsak közeli üzlettársa, hanem jó barátja is Simicska Lajosnak. A két milliárdos viszont az elmúlt időben egyre távolodik egymástól: Nyerges otthagyta Simicska cégeinek vezetését, most pedig a Közgép egyik leányvállalatát vásárolta ki.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM ÁRPILISI SZÁMA

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

KÉTSZÁZ ÉVE SZÜLETETT ARANY JÁNOS

Móricz Zsigmond: Arany János írói bátorsága

Férfiat énekelek, ki sokat s nagy messze rikoltott. Sőt tett is valamit, (kártyára kivált.) Így kezdődik Arany János legelső költői műve, «Az elveszett alkotmány». Szatírikus hősköltemény hét énekben. Százötven nyomtatott oldalon. Az eposz kiment a divatból. A regény állott a helyére. Még száz évvel ezelőtt eseményt nem szoktak az írók máskép elmondani, csak versben. Azóta megtanultak prózában írni s nekünk már nem kell a szótagokat felfűzni zsinórra, mint a gyöngyöt, ahogy például Vörösmarty tette, akinek a hexameterei valóban úgy hatnak ma ránk, mintha a magyar nyelv összes rövid és hosszú szótagjai leltározva volnának. Ha ma valaki a Zalán futását meg akarná írni, nagyon komoly történelmi kutatással kellene kezdenie a dolgot s restaurálni, vagy megteremteni annak az ezer év előtti kornak a nyelvét, vagy egy nyelvet, amely illúziót ad. Ma reális szemmel néz az író s életet akar teremteni, bár ma is megvan a létjogosultsága annak, hogy a maga teremtette stílusban közölje a világképet.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Az egyetemi rendszer bukása

E-mail Nyomtatás

A Soros György nevéhez köthető CEU melletti szimpátiamegnyilvánulások felvetnek egy komoly, tulajdonképpen évtizedek óta halogatott kérdést. Milyen helyet foglal el a felsőoktatás a tudástranszferben?

A kérdés alapját az adja, hogy az internet széles körű elterjedésével a tudás egyre nagyobb hányada érhető el világhálón. Tudományágtól és szakterülettől függetlenül.

Míg a 70-es, 80-as években bizonyos tudások, bizonyos könyvek, bizonyos tudásbázisok csak a professzor személyén keresztül voltak elérhetők, addig ma egyre nagyobb tudáshányad hozzáférhető némi kereséssel, valamint egyre több intézmény jelenik meg a világhálón értékelhető tudást adva. Az online kurzus segítségével nemcsak az előadások nézhetők meg helyszínfüggetlenül, de teljes tananyag, oktató és gyakorló programok is elérhetővé válnak.

Bővebben...
 

Az integráció kudarca

E-mail Nyomtatás

A Németországban élő nagy számú török közösségből majd másfél millióan rendelkeznek választójoggal. Míg Törökországban a vasárnapi népszavazáson az igenek a leadott szavazatok 51,34-át tették ki, addig a német földön élő törökök 63%-a szavazott Erdogan mellett, Belgiumban a 75%-a és az Ausztriában élők 73,2 százaléka. Az Erdogan török államfő jogkörét szélesítő alkotmánymódosítás rendkívül magas támogatottsága annak tulajdonítható, hogy bárhova vesse a sorsuk a törököket, ők törökök akarnak maradni. És ezt akarja a török állam is, mert a mecsetek Németországban a törökországi állami, egyházi intézményrendszertől függően működnek.

Bővebben...
 

Csurka István : Ezek már esélyek

E-mail Nyomtatás

Baljós eseménnyel szállt rá a kampánycsend a magyarságra. Szmolenszknél lezuhant a lengyel elnök különgépe és rajta kívül odaveszett a kormány, a katonai vezetés és a katyni áldozatok kései hozzátartozóinak száz tagja. A katyni gyászünnepre igyekeztek, a nagy lengyel tragédiák egyikének emlékhelyére. Bennünket, magyarokat azért rázott meg ez a végzetszerűség, mert a világon a mi sorsunkba van legközvetlenebbül bevésve az a tragédia, ami a lengyelekébe. Nincs még a világon két nemzet, amelyik a régebbi és a modern kori történelemben olyan, többnyire tragikus pontossággal lépett volna egy ütemre, vagy egymást húzva, kisegítve, támogatva. Ezeket felsorolni most az 1940-es befogadástól az 1956-os együtt mozduláson át az 1989–90-es változásokig iskolás dolog volna – mondhatnánk kissé fellengzősen, ha nem éppenséggel az volna a helyzet, hogy ezeknek magyar–lengyel együtt zengéseknek a nyomát is ki nem hazudta volna egy bűnös, hazug, gazember iskolapolitika a magyar oktatásból. Hiller és hasonszőrű bandája gondoskodni akart róla, hogy a magyar lélekből szoruljon ki a lengyel vonzalom és ne örüljünk annak, hogy odaát már felszámolták a kommunizmust. De a lélekből mégsem tudta kiolvasztani. Hőkölten, döbbenten néztünk Katyn felé: hát nincs vége? Hát akkor a húszezerhez most szed még újabb százat Katyn szelleme? Nincs a kezünkben bizonyíték, de a gyanakvás ezen a tájon soha nem alaptalan és tépi a lelket, mint vihar a fát.

Bővebben...
 

GERINCTELENEK

E-mail Nyomtatás

A balliberális „értelmiség” egyes domináns altípusait mérhetetlen nagyképűség és kioktató arrogancia jellemzi. Csak azt nem lehet megfejteni, hogy mire ez a nagy mellény. Valójában piszkos kezű megalkuvók. Az eddig magát rendíthetetlen antifasisztának hazudó balliberális médiaelit egy része már annak a mocskos szájú, vérbunkó Simicska Lajosnak dolgozik, akit korábban lesajnált. Letolvajozott. Kiröhögött. Kigúnyolt. Most pedig együtt tolják a Jobbikot, ahogy az erejükből telik. Az antifák a Duna-parti cipőkbe köpőkkel bútoroztak össze, a holokamuzókkal választási szövetségről tárgyalnak, a zsidókat listázókkal és az izraeli zászlóégetőkkel egyeztetnek, tulajdonképpen tesznek ők a holokauszt áldozataira. György Péter, Eörsi, Heller, Hiller, Magyar vagy Haraszti stb. gerincflexibilitását és elvi szakítószilárdságát tapasztalva ki hiszi el egy szavukat is.

Bővebben...
 

Passió János evangéliuma szerint

E-mail Nyomtatás

Szeretet és engedelmesség; a keresztény tanítás alapkövei. „Az igazi szeretet életét adja barátaiért.” Bach János-passiója Jézus elfogásával kezdődik. Ő maga kiáll az őt foglyul ejtő katonák elé, de tanítványainak szabad elvonulást kér. Ebből a szeretetből éppen olyan gyönyörű zsoltár virágzik ki, mint az engedelmességből. Ez a két zsoltár útmutató hitvallás.

„Miként mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”. Nehéz, de meg kell próbálni. Jézus szavaival lefegyverezte Pétert, hogy mennyei Atyjának engedelmes szolgálója legyen. A szeretet és engedelmesség után a harmadik keresztény habitus a bűnbánat. Péter, akire Krisztus az egyházat építette, halandó ember. Ez teszi szenté, a halandósága. Háromszor árulja el Krisztust. A bűnbánat áriáját (ugyanúgy, mint a Máté-passió megfelelő helyén) lehetetlen nem összeszorult szívvel hallgatni. Mindnyájan cserbenhagytuk Jézust, csak nem vettük észre. De a keresztény bűnbocsánat sosem késő.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség