Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. augusztus 24, csütörtök, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Hírek

Az ellenzéki melegpopsi, mint alapvetés

E-mail Nyomtatás

Nem akarunk kötözködni, de nem értjük mi Vona meleg popsijával a baja épp az MSZP-snek, mikor nem olyan rég még a személyzeti miniszter bizonyos, Szetei úr coming outját ünnepelte Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára szervezésében. Már most jelezzük, hogy bennünket az ellenzékben lévő liberálbolsevikok és kriptonácik ferdültsége, mint egy jövendő politikai képződmény jellemző vonása hidegen hagy, sőt ott forduljon fel minden pecsovics, amennyiben két szerető, meleg férfiszív tiszta búzája közé ocsút akar hinteni.

Bővebben...
 

Bartus László: Szarok vagytok, Soros-bérencek

E-mail Nyomtatás

A címadó négy szót Bartus László újságíró, író, lapkiadó, szociológus, tanár, az Amerikai Magyar Népszava tulajdonosa és publicistája, oknyomozó újságíró, tényfeltáró újságcikkek szerzője írta le. Nincs szerencsénk ismerni a szerzőt, ezért felőle a Wikipédiánál érdeklődtünk, s e szerint nevezett szerző balliberális, akinek munkásságát Soros-díjjal, Tolerancia-díjjal és egy citybankos díjjal ismerték el, méltán, mert papírra vetett szavaiból is kitűnik, hogy nemcsak toleráns, hanem szintetizáló elme is. Stilisztikai bravúrként értékelhető rejtett alany használata ellenére olyan jól ragadja meg az írása tárgyául szolgáló szereplők lényegét, hogy kétségünk sem támad afelől, Bartus az ellenzékről szól. Jól kifejezi az ellenzéki együttműködés szereplőinek minőségét. A lényeget adó legkisebb közös többszörös megtalálása csak az igazán nagyok sajátja: Szarok vagytok, Soros-bérencek. Későbbiekben e négyszavas szikár tényállítás mellé olyan hangulatfestő modulokat rak fel palettájára, mint: mert nincs bennetek semmi tisztesség, becsület, bátorság és elvszerűség, legyőzött és megalkuvó szarok vagytok.

Bővebben...
 

NAGY GÁSPÁR SZOBRA

E-mail Nyomtatás

/Orbán Viktor miniszterelnök beszédének szó szerinti leirata, amely 2017. január 7-én hangzott el Nagy Gáspár, Kossuth-díjas költő mellszobrának avatásán, Budakeszin./

Kedves Márta Asszony! Tisztelt Budakeszi Polgárok!

Kell lennie valaminek az elszántságon túl, ami ennyi embert rávesz, hogy szombat délután a farkasordító januári hidegben önként kockáztassa a fagyhalált, és mindezt egy szobor felavatása érdekében. Ez az elszántságon túli valami pedig maga a szeretet. Szerettük Nagy Gáspárt, ezért vagyunk ma itt. Gyakran mondjuk temetői búcsúbeszédek zárásaként: emléke legyen áldott, és most azért jöttünk össze, hogy szobrot állítsunk áldott emlékű, szeretett barátunknak, Nagy Gáspárnak. „Szerethetett engem az Isten, mert teremtményének engem is elfogadott, sárból, agyagból, apám s anyám álmaiból.” Ezekkel a szavakkal búcsúzott tőlünk tíz évvel ezelőtt Nagy Gáspár, az örök nyár hírnöke. Ebben az utolsó négy sorban minden benne van, amit ember magáról mondhat: sziklaszilárd és mégis alázatos hite, a pannonhalmi bencés gimnázium szellemisége, és ott van a bérbaltavári szülői ház melegsége. Nagy Gáspárra úgy emlékszünk, mint aki személyes küldetésének tekintette az ’56-os mártírokra való emlékezés örök érvényű keresztény parancsát, és ezzel a nyolcvanas évek derekán elevenébe talált az akkor harminc éves júdásfa árnyékában hűsölő elvtársaknak.

Bővebben...
 

Märle Tamás : Eljött a hőn áhított átláthatóság

E-mail Nyomtatás

A honi sajtó java része előszeretettel fogalmaz úgy – különösen szalagcímeiben –, hogy az oroszok meghackelték az amerikai választásokat, hogy Putyin elrendelte az elnökválasztás elleni kampányt. Szögezzük le, mielőtt bárki azt hinné: nem hackelték meg Putyin emberei az elektronikus szavazógépeket, egyáltalán nem avatkoztak bele a választási eredményekbe.Az említett sajtó cikkeiben aztán maga sem állítja, hogy meghackelték volna a választásokat az oroszok, legfeljebb azt, hogy lejárató kampányt folytattak Hillary Clinton ellen. Mindezt olyan felháborodással, mintha idáig nem hallottak volna ilyesmiről, mintha nem is találkoztak volna még például Ron Werber nevével.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Zavargások előszele Amerikából

E-mail Nyomtatás

Barack Obama amerikai elnök Szilveszter előtt jelentette be, hogy szankciókkal sújt öt orosz szervezetet és négy orosz személyt a Demokrata Párt ellen elkövetett hackertámadások miatt. A támadások miatti, Oroszország elleni szankciókról szóló rendeletet a tisztségéből januárban távozó Barack Obama amerikai elnök csütörtökön írta alá. Eközben 35 orosz diplomatát kiutasítottak Amerikából, nekik 72 órán belül el kell hagyniuk az országot. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai tisztségviselő elmondta: az amerikai hatóságok két orosz kézben lévő épületet is bezárattak San Franciscóban és Washingtonban.

Bővebben...
 

Csurka István: Lámpás

E-mail Nyomtatás

A liberalizmus is felvilágosítással, magával a Felvilágosodással (Aufklerung) kezdődött. Az első megtévesztés az, hogy a mai liberalizmus – az eszmék, de valójában csak a tőke szabad áramlása – még mindig ugyanaz, ami egykoron volt, s ami a történelem egyik fejezete. Ez nem igaz. A mai liberalizmus a pénz hatalmának ideológiája. Ha kell, egy kasztrendszer kiszolgálója, megcsontosodott és ha szükséglete úgy kívánja, diktatúrát is alkalmazó, háborúkkal terhes rendszere. A liberalizmus, amely nemzeteket teremtett, ma nemzetközi és minden nemzeti-népi összetartozás szétoldására játszik, mert a globális tőke érdekei így kívánják. A liberalizmus szekularizációt, az állam és az egyház szétválasztását hirdeti, de valójában keresztényellenes. Célja a hit nélküli tömeg, a minden magasabbrendűségtől és istenitől megfosztottan élő, csak bambán fogyasztó ember.

Bővebben...
 

A hazug

E-mail Nyomtatás

Szerető Szabolcs a Magyar Nemzet valamikori szerkesztői-újságírói gárdáját erősen blamálva hozza önmagát, az újévben is hazudik, mint a vízfolyás. „Mintha a Fidesz halálosan komolyan venné Csurka István elhíresült kijelentését – a szakértelem olcsó bolsevista trükk –, amellyel a rendszerváltás idején a pártállami gyökerű nómenklatúra eltávolítását sürgette inkább sikertelenül, és félresöpörné a mindentudó politika akaratának útjában álló szakmai megfontolásokat. Így vált mára a szakmaiság a gyors és határozott döntéseken alapuló, eredményesnek gondolt, demokratikus felhatalmazással bíró hatalomgyakorlás nem kívánt, kiiktatandó fékjévé és ellensúlyává.” (Magyar Nemzet online 2017.01.01.)

Bővebben...
 

Orbán kikezdte az 1945 utáni politikai rendszer megszokott kereteit

E-mail Nyomtatás

Jól tette, mert ennek a rendszernek a magyarság a kárvallottja lett, haszonélvezői pedig kizárólag Sorosékhoz voltak köthetők. A korábbi haszonélvezőkhöz és a tocsikolásban kiteljesedő pártállami privatizátorokhoz és külföldi támogatóikhoz alázatos kérést intézni, lássuk be, kontraproduktív cselekedet lett volna Orbán részéről. A 2010-ben, majd 2014-ben is 2/3-dal megválasztott nemzeti kormány feje nem is választotta ezt a megoldást, mert a magyar nép sem akart kompromisszumot kötni, nem azért adta a jelentős, Európában példa nélküli felhatalmazást a nemzeti kormánynak, hogy az a rabló liberális hatalommal kiegyezzen, sőt azt kívánta, kívánja, hogy a rablott holmit vegyék vissza tőlük. A magyar nép elszámolást követel mind a mai napig, noha sejti, hogy annak végrehajtása ellen a nemzetközi erők mindent bevetnének.

Elszámolás nélkül pedig bajos a kiegyezés.

Bővebben...
 

Puccsisták

E-mail Nyomtatás

Az MSZP év végi közleményében az áll, hogy az MSZP vezetése és elnöke, Molnár Gyula, támogatja Botka Lászlót abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, mert az ő személye a garancia az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez. Botka László, az MSZP szegedi polgármestere bejelentette: vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. A DK visszavakkantotta: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt a kiválasztása.

Bővebben...
 

Iskola, motiváció, tandíj

E-mail Nyomtatás

A Magyar Fórum 2016. december 15-i számában jelent meg Csorja Gergely Nehézségek az oktatásban című publicisztikája. Barátom, mint volt iskolás és egyetemi hallgató, valamint jelenleg mint édesapa lát bele az iskolai élet mindennapjaiba, ezért mint tanár szeretném teljessé tenni a képet, továbbá eszközölni néhány ellenvetést, illetve kiegészítést. Nem egy esetben olyan igazságokat olvashattunk az említett cikkben, amelyek „furcsamód” nem hangzottak el a „pedagógus” tüntetéseken. Ezek közé tartozik, hogy számos esetben a tanterv és a tanárok nem veszik figyelembe a gyerekek életkori sajátosságait, akár egyetemi szintű anyagok is elhangzanak egy-egy órán. Szomorú tapasztalatom, hogy a diákok igen jelentős része ki nem állhatja a magyar irodalmat és nyelvtant, pedig nem ezt kellene a legjobban megszerettetnünk velük? A gyerekek még ly-nal írják a muszáj-t, de már olyan definíciókat tanulnak, amelyek tudása bőven elegendő lenne az egyetemen, és olyan verseket elemeznek, amelyeket még meg sem értettek. Szintén jogosan említette meg Csorja Gergely, hogy a különböző tantárgyak szinte egyáltalán nincsenek összehangolva, a legtöbb tanuló nem is tudná egy korba helyezni József Attilát és Horthy Miklóst. Ezt nehezíti, hogy gyakorta óriási tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek, ami ráadásul többször már nem is kerül elő, így aztán még nehezebb magukban összeilleszteni a különböző ismereteket.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség