Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

Hírek

Csorja Gergely: Nemzetek, államok vagy konglomerátumok

E-mail Nyomtatás

Mi Soros György szerepe a politikában, mit képvisel, ki áll mögötte és miért vált több országban, köztük hazánkban első számú közellenséggé? Ez a kérdés ma sokakat izgat, számtalan teóriát ismerhetünk, sőt bizonyos ténytöredékek is a rendelkezésünkre állnak. Azonban ha a Soros-jelenség lényegét szeretnénk megragadni, akkor világosan kell látnunk, hogy itt nem elsősorban Soros személyéről van szó, hanem egy történelmi léptékű konfliktusról, melynek tétje, hogy valójában kié lehet a politikai hatalom, hogy valójában ki dönt egy állam vagy az összes állam fontos ügyeiben: a választott képviselőkből álló hatalom, vagy pedig egy üzleti, vagyoni és származási alapon szerveződő konglomerátum. A harc nem mostanában kezdődött.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A szabadság mítoszai

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor a szabadság ellensége, aki diktatúrát épít Magyarországon. Az Orbánt kritizáló propaganda tulajdonképpen erre az egy mondatra építi, ezzel indokolja, hogy miért kell megbuktatni a közel kétharmados támogatottságú kormányt, hogy miért kell beavatkozni Magyarország belügyeibe.

A szabadság az elmúlt fél évszázad meghatározó, lényegében mindent meghatározó propagandakifejezése. Minden a szabadság élményén keresztül szűrődött át, az életet, az egyes politikai rendszereket, a gazdaságot, a mindennapok közérzetét a szabadság fokmérőjével mértük. Van a szabad világ, a Nyugat, ahol mindez, az élet, a politika, a gazdaság jól működik, mert alapvetően szabad, és van ezzel szemben minden más, ami rossz, mert diktatórikus, mert korlátozott, és mert valamiféle elnyomatást hordoz magában.

Bővebben...
 

MI az igazság Gyurcsány?

E-mail Nyomtatás

Tisztelt Gyurcsány Ferenc DK-elnök!

Tudomásul kellene vennie, hogy Magyarországon 4%-nyi nyugdíjason kívül nem nagyon támogatja Önt más. Ön nem egy választást vesztett el, hanem egy ország kormányzását, ezért utálja Önt 94%-nyi választópolgár. El kellene gondolkodni, hogy vissza kellene vonulni a politikai életből, a pártot adja át feleségének. Most még szépen fogalmaztam, de később, ha nem tesz eleget a magyar nép kérésének, nyíltabban fogunk megszólalni és nyilatkozni ebben az ügyben. Mielőtt végleg visszavonulna, rúgja ki a pártból Géczi Zsolt pártszóvivőt, Varjú László pártszervező alelnököt, Élő Norbert, magát Budapest elnöknek nevező tehetségtelen elnökségi tagot. Több mint 2 év alatt 35-40 millió forintot tüntettek el a pártkasszából büntetlenül és családi botrányokat okoztak, mivel belekóstoltak egymás feleségeibe. Magyarul a pártkasszát saját nőiknek fizetésére és jogtalanul beszervezett dolgozók ellátására használták el. Nem tud felmutatni olyan kongresszust, hogy megszavaztuk volna, hogy pártalkalmazott legyen, mert én tudom, hogy csak beszervezett aktivisták dolgozhatnak a pártban.

Bővebben...
 

Hálózat vagy maffia

E-mail Nyomtatás

A maffia gőg, arrogancia, kapzsiság, önzés, erő és uralom mindenki felett és mindenkivel szemben.

A maffia nem elvont fogalom, nem irodalmi fordulat. […] A maffia bűnszövetkezet, melyet nem írott szabályok, de fegyverek és könyörtelen törvények irányítanak.

A vakmerő és nagylelkű fenegyerek mítoszát el kell felejtenünk, mert a maffiózó mindennek pont az ellentéte.

Bővebben...
 

Nem tudták zavarba hozni a CEU-s kérdésekkel sem

E-mail Nyomtatás

Teljesíthető feltételnek nevezte a köztársasági elnök azt, hogy a CEU ügyében előzetes megállapodás jöjjön létre az Egyesült Államok kormánya és a magyar kormány között.

Áder János az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban a Fenntarthatósági témahét alkalmából tartott előadásán, kedden Budapesten, kérdésekre válaszolva beszélt erről. A diákok a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán a Central European Universityről (CEU) is kérdezték az államfőt, amiről elmondta: vélekedése szerint viszonylag könnyen teljesíthető feltétel az, hogy előzetes megállapodást kössön az Egyesült Államok kormányával a magyar kormány, ami sokkal lazább jogi kategória, mint a nemzetközi egyezmény. Jóhiszeműség kell hozzá mindkét fél részéről, amit a törvény aláírásakor kiadott nyilatkozatában is említett - fűzte hozzá.

Bővebben...
 

Pofon után jobban lehet hisztizni

E-mail Nyomtatás

Hogy a macedóniai civilek és a CEU-sok között lehet-e párhuzam, azt Önökre bízzuk...

CEU-s kitűzőjük miatt támadtak meg három fiatalt Pesten - szól a hír.

Bővebben...
 

Csurka István: Kitört a béke

E-mail Nyomtatás

Amikor 1945 áprilisában, több mint egy hónapi menekülés után egy vak muraközi ló vonóerejével, a felmálházott szekerünkön, amelyen a legnagyobb érték a hatalmas, teli zsírosbödön volt, amelyet még bihari tájakon töltöttünk meg, megérkeztünk a bajorországi Lichting nevű községbe, amely mindössze tízvalahány házból állt, másnap reggel az elöljárótól apám megkapta számunkra a kenyér- és burgonyajegyeket, amelyekre még május nyolcadika után is kaptuk a krumplit és a kenyeret. A történet további része most nem ide tartozik, apámat elvitték amerikai fogságba, ahonnan ötven kiló súlyveszteséggel, kiéhezve, a halál elől szökött meg, s később hazajöttünk.

Bővebben...
 

Szolgalelkek

E-mail Nyomtatás

Hát az mekkora tett volt magyar ellenzéki pártok európai képviselőitől, az Európai Uniót arra kérni, hogy ne adjon egy fillért se a nacionalista, fasiszta magyaroknak. Feltéve, hogy ezt a törvénytelenséget, mármint a magyarok pénzének visszatartását egyenesben mégsem lehetne lejátszani, arra az esetre azt ajánlották, hogy mandinerből, koholt vádak alapján zárják ki az EU-ból Magyarországot, a Fideszt pedig a Néppártból. Ott kezdődik, hogy aki a spekulánst és simlis egyetemét, a CEU-t a magyar törvények betartására akarja kényszeríteni, az antiszemita. Ám hiába jelentkezett be Sorosnál hazaárulás céljából szinte a kinn lévő teljes ellenzék, mégis a szép arcú belga, a Guy lett ennek a liberális hadműveletnek a vezérszónoka. Hogy Soros ötlete volt a Hitlerájt vádként bevetni, elképzelhető, mert feltehetően Sorosnak több fogalma van a Hitlerájról, (ha igaz, dolgozott is nekik), mint Verhofstadtnak Márairól. Mégis a balga belga, Márai könyvek égetésével és más kizárólag a nácizmus és bolsevizmus kiváltságai közé tartozó elképzelt tettekkel heccelte hosszú perceken át és gyalázta az összes magyart, aki csak jelen volt ott a helyszínen és idehaza a képernyők előtt. Mivel szám szerint 256 olyan képviselő van az EP-ben, akik mind Soros tenyeréből esznek, nincs kizárva, hogy Verhofstadt közéjük tartozik. Ezen az ágon is.

Bővebben...
 

Nyerges otthagyta Simicskát

E-mail Nyomtatás

Nyerges Zsolt nemcsak közeli üzlettársa, hanem jó barátja is Simicska Lajosnak. A két milliárdos viszont az elmúlt időben egyre távolodik egymástól: Nyerges otthagyta Simicska cégeinek vezetését, most pedig a Közgép egyik leányvállalatát vásárolta ki.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM ÁRPILISI SZÁMA

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

KÉTSZÁZ ÉVE SZÜLETETT ARANY JÁNOS

Móricz Zsigmond: Arany János írói bátorsága

Férfiat énekelek, ki sokat s nagy messze rikoltott. Sőt tett is valamit, (kártyára kivált.) Így kezdődik Arany János legelső költői műve, «Az elveszett alkotmány». Szatírikus hősköltemény hét énekben. Százötven nyomtatott oldalon. Az eposz kiment a divatból. A regény állott a helyére. Még száz évvel ezelőtt eseményt nem szoktak az írók máskép elmondani, csak versben. Azóta megtanultak prózában írni s nekünk már nem kell a szótagokat felfűzni zsinórra, mint a gyöngyöt, ahogy például Vörösmarty tette, akinek a hexameterei valóban úgy hatnak ma ránk, mintha a magyar nyelv összes rövid és hosszú szótagjai leltározva volnának. Ha ma valaki a Zalán futását meg akarná írni, nagyon komoly történelmi kutatással kellene kezdenie a dolgot s restaurálni, vagy megteremteni annak az ezer év előtti kornak a nyelvét, vagy egy nyelvet, amely illúziót ad. Ma reális szemmel néz az író s életet akar teremteni, bár ma is megvan a létjogosultsága annak, hogy a maga teremtette stílusban közölje a világképet.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség