Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. április 19, csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Hírek

Csurka István: November 4-e és a Magyar Megmaradás Közössége szándékai

E-mail Nyomtatás

1956. november 4-én a szovjet tankhadosztályok hadműveletével harmadszor is bevégződésre ítéltetett a magyar történelem. Az első ilyen végzést 1920. június 4-én a Trianon palotában hirdették ki az I. világháborúban győztes nagyhatalmak. A már létező Szovjet-Oroszország ebben még nem vett részt, mert a saját bajaival és polgárháborújával volt elfoglalva, ámde Magyarország elítéléséhez mégis nagyban hozzájárult, hogy 1919-ben egy maroknyi zsidó kommunista rohamcsapat szovjet kommunista rendszert, bolsevik fiókot nyitott hazánkban és 133 napra terrorba és vérbe borította az országot. A második végzés 1945-ben született, amikor Sztalin Vörös Hadserege megszállta és megbecstelenítette az országot és hazahozta a ’19 után hozzá menekült és egy kicsit megtizedelt és megfegyelmezett társaságot, Rákosi, Gerő, Farkas Mihály, Révai József négyes fogatát, akik még az itthoni kommunisták egyes elemeit is félretolták és a szovjet zsarnokság legdurvább formáját vezették be.

Bővebben...
 

Pozsgay Imre: A Jobbik nem őszinte szervezet

E-mail Nyomtatás

– Az SZDSZ szétesett, az MSZP térdreomlott, saját identitásával küzd, de ahelyett, hogy a saját térfelükön keresnének szövetségeseket, akár a szociáldemokraták között, akár más liberálisok vagy pártonkívüliek között, maguk helyett építik a Jobbik-féle új proletárpártot.

– Ez a politikatörténetben nem először fordul elő.

– Az a baj, hogy ezek valamennyien másról beszélnek, és mást csinálnak.

– Nem őszinte szervezet a Jobbik az én felfogásom szerint. Az őszinteség hiánya a választás után fog igazán nagy csalódást okozni a társadalomnak. Remélem, hogy addig is kiderül róluk egy s más, és az emberek rájönnek, hogy az elégedetlenségüket nem jelszavakhoz, hanem programokhoz kell kötni.

– Csodálkozva tapasztaltam, mert megszámoltuk, hogy maga a Népszabadság több mint 300 alkalommal foglalkozott a Jobbikkal, kicsit dorgálta, de inkább népszerűsítette, állandó jelenlétben tartotta őket. És ezt teszik a televíziók is és soha nem kérdezik meg, honnan ez a rengeteg pénz a buszokra, óriásplakátokra, vagy miből utaznak, bérelnek színházakat ?

–Azt hiszem, hogy a társadalmi tájékozatlanságot használják ki. Döbbenetes az összjáték. Én aggasztónak látom ezt a fajta kibontakozást. Ugyanis az én reményeim ahhoz kapcsolódnak, hogy lesz egy olyan fajsúlyos és becsületes politikai erő, amelyik az alkotmányozás erejével is bír és a társadalmat mind a közjogi, mind a gazdaság szempontjából a megfelelő irányba tudja vinni ekkora pusztítás után, amelynek, ha igaz, a vége felé járunk, remélem…

Bővebben...
 

Szégyelljék magukat!

E-mail Nyomtatás

Jól jegyezzük meg a mai dátumot: 2016. november 8-án, élén a Jobbikkal, piti, idegenek által előírt pártpolitikai érdekből szavazott az ellenzék ellenünk, magyarok ellen. Reméljük egyszer megfizetnek ezért a (saját terminológiájuk szerint is) hazaárulók. Vona és a többi szarházi, nem hogy a magyar parlamenti helyet, de még a levegőt sem érdemli meg! Szégyelljék magukat! Egy konkrét példát produkált nekünk az élet arra, miért is lett volna fontos a kétharmadot követelő Alaptörvénybe beleírni, hogy erőszakosan és csoportosan ne lehessen idegeneket Magyarországra betelepíteni.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Európai határrevíziók?

E-mail Nyomtatás

Székelyföld határain újra fellobbantak az őrtüzek. Székelyföld minden szempontból jogos autonómiájának elhúzódása, bizonyos fokú kilátástalansága a magyar emberek javában szomorúságot és, valljuk be, sértettséget okoz. A mélyből feltörő és a lélekbe nagy erővel csapódó miértek előbb utóbb eltalálják a legtöbbünkben már alig-alig rezgő húrt. Ez a húr egyetlen hangon szól, a lelket eluraló hullámok egyetlen szóban artikulálódnak: revízió.

Bővebben...
 

Csurka István: A szabadság puskája

E-mail Nyomtatás

Az 1956. október huszonkilencedikéről harmincadikára virradó éjszakát ismét a diákszállóban töltöttem, a Vorosilov út 96-ban. Az előző napokban nem minden este jutottam haza. Ennek három oka volt: először is olthatatlan vágyat éreztem a forradalom pezsgése közben beteljesült és beteljesületlen szerelmeimmel együtt lenni, szeretni. Másodszor a harcok állása is megakadályozott. Mindennap messzire elbarangoltam. Mindent látni akartam. Kibontakozófélben lévő írói ösztönöm és szomjam ösztönzött erre. A városban ezekben a napokban estére ki-kialakultak olyan éles frontvonalak, amelyeken csak nagy kockázattal lehetett áttörni, vagy olyan óriási gyalogos kerülőutat kellett tenni, ami nem érte meg. Egy-egy útkereszteződésbe, hosszan belátható főútra beállt a szovjet tank és lőtt minden mozdulatra. Más csomópontokat pedig a felkelők tartottak tűz alatt és ők is lőttek válogatás nélkül.

Bővebben...
 

A liberálbal halálba szereti a hatalomért ácsingózó Jobbikot

E-mail Nyomtatás

Hiába, a nép, az istenadta nép ilyen. Kis hazugságot hosszú ideig elvisel, a nagyon nagyot is beveszi, rövid ideig, de a hosszú időn keresztül tartó olyan orbitális félrevezetést, mellyel a Jobbik „örvendeztette meg” szavazóit, bünteti. Először talán örült a jobbikos szavazó, amikor felbukkant Kálmán Olgánál Vona Gábor. Amikor már reklámfilmet forgattak róla és valamennyi nemzetellenes orgánum és szerkesztő a Jobbikot idézte, sőt promotálta hónapokon keresztül, elkezdett gyanakodni. Amilyen ütemben vedlette lefelé nemzeti álcáját a liberálisok által kikövetelt és magyarázhatatlan elhatárolódásaival a jobbikos szóvivő, és a párt elnöke, olyan ütemben nőtt a jobbikos szavazók passzivitása. Egy új felmérés szerint mára a párt jelentős számú szavazóját veszítette el.

Bővebben...
 

1956 igazsága

E-mail Nyomtatás

A magyarok földje nem lesz többé idegen megszállók gyarmata

Az 1997. január 15-i Németországban, Münchenben megtartott 1956-os Veterán Szabadságharcosok Tanácskozásán az alábbi állásfoglalást fogadták el a tanácskozás résztvevői.

Bővebben...
 

A megtorlás napjai

E-mail Nyomtatás

1956. november közepe, Budapest VII. kerület, a Murányi utca és a Dembinszky utca sarkán…

Igen itt történt az a szomorú dráma, mely úgy látszik már csak az én emlékezetemben él. Bizonyítására nem tudok tanúkat magam mellé állítani, miután az eseményben szereplő személyek maguk az áldozatok, vagy ott azonnal meghaltak, vagy sebesüléseik, magas életkoruk miatt már nem élnek. Én magam akkor 24 éves voltam.

Bővebben...
 

Megszállás és deportálás

E-mail Nyomtatás

Annak ellenére, hogy az egykori Szovjetunió levéltárainak egy része még mindig titkosított, és megtekinthető dokumentumaihoz ma sem könnyű hozzáférni, azt igen sok adat bizonyítja, hogy a szabadságharc leverését Kárpátaljáról irányította a Vörös Hadsereg. A levéltári adatok mellett ezt helyi szemtanúk is bizonyítják, köztük kedves olvasónk, a munkácsi Lazarik Lygia is, akinek sorait alább olvashatják.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Kinek a felelőssége Szegedi Csanád és a Jobbik dúlása?

E-mail Nyomtatás

Szegedi Csanádról film készült. A Maradj csöndben! című dokumentumfilmnek álcázott véleményfilmből kiderül, hogy a magyar zsidóság fél. Fél, mert történelmi tapasztalata, hogy a többségi társadalom utálja. Ezért aztán Szegedi Csanád nagymamája, a haláltábort megjárt néni kimondja a címben megfogalmazott tanulságot. Mit lehet tenni egy zsidónak Magyarországon? – kérdi Csanád. Nem tudom… Csendben maradni, válaszol a nagymama. Nem kétlem, hogy a nagymama ezt komolyan gondolja, neki vannak rossz tapasztalatai. Egyetlen komoly kétely azonban nem hagy nyugodni: Vajon amikor a Jobbik 2006-ban berobbant a magyar közéletbe Morvai Krisztina által, aki magunkfajtára és magukfajtára osztotta a társadalmat, vajon akkor miért nem szólt egyetlenegy prominens vagy nem prominens zsidó, miért nem készített filmet senki arról, hogy Morvai Krisztina zsidó származású. Miért nem leplezte le – önvédelemből – a zsidó társadalom, hogy Szegedi Csanád zsidó.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség