Hírek

Csurka István: Eddig két csiszlikpárt volt: az MSZP és az SZDSZ.

E-mail Nyomtatás

Most már legalább három van. A Jobbik a legkülönösebb.

Húsz, huszonkét évvel ezelőtt Moszkva elengedte Kádár–Aczélék, Grószék kezét. De Aczél előrelátása következtében már rendelkezésükre állt az akkori legendás ellenállók csapata, a szamizdatosok hősi társasága. Mindenki bedőlt nekik, sokáig, bevallom magam is. Akkor nem Magyar Gárda volt az érdem, az úttörés, a hősi hivatkozás, hanem jól szerkesztett szamizdat. Elkobzott stencilgépek, amelyeket azonnal pótoltak. Szamizdatbutik és legenda minden mennyiségben. Ebből lett az SZDSZ. És a dicső szamizdatosok 1994-ben frigyre léptek a volt karhatalmista Horn Gyulával és Demszky, a Kádárral is elégedetlen volt maoista majdnem húsz éve főpolgármester Budapesten. És milyen város ma Budapest? És ki mert ezzel szembeszállni, ki merte ezt leleplezni 15 évvel ezelőtt? S kinek lett igaza? Akkor az MSZMP-ből MSZP-t csináltak és megpróbáltak a fékezett változások élére állni, de az új MSZP-be már bele volt szerkesztve a szamizdatos liberális lelkiség, a vezetői egyszerre voltak szocialisták és szabaddemokraták. Rendkívüli mohósággal vetették magukat a gazdasági, pénzügyi pozíciókra és magára a pénzre, az új tőkés réteg, a nómenklatúraburzsoázia kifejlesztésére. Ez akkor sikerült nekik. Most másféle eljárást választottak. Sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint akkor voltak. Sokkal gyengébbek és sokkal inkább lelepleződtek. De teljesen most sem esélytelenek, mert a magyar sajtó, a politológusok és a politikusok kórusban szajkózzák a Jobbik valódiságát.

Bővebben...
 

Märle Tamás: Nem mentheti fel a történelem

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság szóvivője a bizottság nevében elhatárolódott a svéd Cecilia Malmström kereskedelmi biztostól, aki diktátornak nevezte a hétvégén elhunyt Fidel Castrót.

Az MSZP-s Horváth Csaba ekképp fogalmazott a halálhír kapcsán: „Róla és politikájáról lehet rosszat és jót írni egyaránt, de egy biztos, hogy egyedi és korszakos alakja volt az elmúlt évtizedeknek. Che már várta, a mennyei kávéházban (bodegában), ahol várják a szivarok, a rum és a salsa… RIP”. Bár a nácikkal szemben nem szokás ilyen megengedőnek lenni, és mi nem úgy képzeljük el a Mennyországot, hogy annak társaságát tömeggyilkosok alkotnák, akár Hitler, akár Che Guevara, kicsit vizsgáljuk meg Fidel Castro életét. Mennyi fér a jó és mennyi a rossz cselekedetek serpenyőjébe?

Bővebben...
 

Nem mese ez gyermek!

E-mail Nyomtatás

A történetet erdélyi barátnőnk osztotta meg velünk

Az unokaöcsém és a felesége Svédország északi felén laknak. 1992-től vannak kint. Öcsémnek agrármérnöki diplomája van, amit itthon szerzett Erdélyben, felesége gyermekorvosi diplomával rendelkezik. Agrármérnöki státus Svédországban nem létezik – oktatása sincs – a feleségének a gimnáziumtól újra kellett végeznie a nyelvvizsga után mind a 10 évet, tehát érettségi, és orvosi egyetem a 0-ról. Ennyit a történetük előzményéhez. No, most megjöttek a migránsok, akiknek abban az épülettömbben adtak lakásokat, ahol unokaöcsémék laknak. A 8 tagú migráns család kapott egy 5 szobás, 2 fürdőszobás, 3 WC-s lakást, ami egy fél emeletet elfoglal. Kevesellték az 5 szobát, mondván nekik otthon is 6 szobájuk volt. Ez az 5 szobás lakás 125 négyzetméteres. Idegen nyelvet ezek nem beszéltek, kaptak hát tolmácsot. Akitől megkérdezték: mégis mit képzelnek ezek a svédek, hogy ők nyomorogni jöttek ebbe a kimondhatatlan nevű svéd városba, ide a messzi északra? Egyébként azt mondták Szíriából jöttek, nyelvismereten kívül ezeknek szakmájuk nincs, mégis annyi pénzt kapott egyetlen család a svédektől, amennyiért öcsém 3 hónapot dolgozik.

Bővebben...
 

Märle Tamás Egyenrangú államok szövetsége

E-mail Nyomtatás

A közelgő ausztriai elnökválasztás kapcsán az egyik hazai napilapnak adott interjút Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje, aki világossá tette, hogy győzelmét határozott lépések fogják követni. Csakúgy, mint Orbán Viktor, Hofer is üdvözölte Donald Trump győzelmét, amelytől egy békésebb világot remél, ezért is vette tervbe egy mielőbbi Trump–Putyin találkozó bécsi megszervezését. A mi szempontunkból pedig még fontosabb, hogy Merkel politikájával szembemenve a visegrádiakhoz akar közelíteni Hofer. A Burgenlandban élő politikus gyakorta jár a sárvári gyógyfürdőbe, a minap ott tartott magánjellegű találkozót Orbán Viktorral, hiszen megválasztása után azonnal meg akarja erősíteni a magyar–osztrák kapcsolatokat. Ausztria népessége kisebb, mint Magyarországé, gazdasági ereje azonban a jóval nagyobb Lengyelországéval azonos. Szövetségük mind hazánk, mind a visegrádi tömörülés megerősödését szolgálná.

Bővebben...
 

Csurka István: Lefelé menekülni

E-mail Nyomtatás

A lefelé menekülés eszköze a Jobbik. Ez látszólag jobboldali szélsőséges párt, valójában egy új SZDSZ, s ugyanúgy a bomlasztást, a magyarellenességet szolgálják, mint az SZDSZ. Csak Demszky hiányzik belőle, de majd megérkezik bele, ha kell. Egy anarchista, nemzetinek álcázott párt beékelése az új felállásba, amely mindent kontráz, minden intézkedés ellen népi elégedetlenséget szervez, mindent jobban tud. Az SZDSZ is mindig mindent jobban tudott. Tudta, merte, tette. Vona nem tudja, de meri és mindent megtesznek helyette a szervek.

Bővebben...
 

Matiné

E-mail Nyomtatás

Álruhát ölt, közölte a Terry Black és Zuschlag János által állítólag ok nélkül meleg hírbe hozott szórakoztatóipari vállalkozó, alias Zsúrpubi. Zsúrpubi a Gyurcsány-epigon, eredetileg Zazrivec, ezt a másodfrissességű ötletet egy sajtótájékoztató keretében osztotta meg jövőbeli tevékenységével kapcsolatban önmagáról. Nem világos előttünk, miért döntött pont most az álruha mellett, nincs még farsang. Lehet matinén képzeli magát, ahol gyerekeknek mesél arról, hogy álruhában jár-kel majd, és vállalja: minden hónap 18. napján 18 vállalását a ’18-as országgyűlési választásig.

Bővebben...
 

Mágusveszély

E-mail Nyomtatás

A Magyarországon született nagy zsidó mágus, Soros, nem a ködös múltban, hanem idén januárban a svájci Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon jelentette ki: Donald Trump esélye a nullával egyenlő, és Hillary Clinton földcsuszamlásszerű győzelmet arat majd. A Reuters szerint a Davosban összegyűlt pénzügyi elit okkal feszengett, ha Trump versenyben akar maradni, akkor saját pártja hiába dobja be a törölközőt, ő elindul az elnöki posztért vagy a republikánusok jelöltjeként, vagy függetlenként. Ebben az esetben a Soros által maga előtt tolt tökéletesen alkalmatlan, múltja miatt erősen támadható öreg hölgy bukik. Trump tudniillik brutálisan népszerű volt az amerikai fehér középosztály körében. A liberálisok hiába hitegették magukat azzal, hogy „a Trump-láz nem fenntartható folyamat, és nem fog győzelmet hozni a jelöltnek”. A Huffington Post vezetője nyíltan megmondta, ők megpróbálták komolytalannak beállítani Trumpot, mások nevetségessé akarták tenni, a McKinsey tanácsadócég az Egyesült Államokra, sőt az egész világra leselkedő veszélyként festette le. A CNN amerikai hírtelevízió által készíttetett felmérések valódi adatait rendre elhallgatták, és gyakorlatilag a teljes amerikai sajtó Hillary Clinton szekerét tolta.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Jobbra át

E-mail Nyomtatás

A bal-, a liberális oldal visszaszorulóban van világszerte. Nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is jelentős térvesztés látható. A republikánusok az elnökválasztás megnyerésén túl uralják a kongresszust, a szenátust, sőt több kormányzójuk is van, mint a demokratáknak. A liberális, demokrata, bal pártok vagy mondhatnánk ’68 örökösei az elmúlt 50 év meghatározó erői voltak. A Nyugat társadalmait, de tulajdonképpen az egész világot megváltoztatták. Sőt magukat a jobboldali, konzervatív pártokat is.

Bővebben...
 

Csurka István: A gyöngyösi katlan

E-mail Nyomtatás

A 2006-os választások után a szoros eredmény lehetővé tette az MSZP számára, hogy egy, a Fidesz színeiben megválasztott megyei képviselő átcsábításával átvegye a megye irányítását. Megszervezték a Hospinvest kórházi inváziót Gyöngyösön és Egerben is, és a megye az MSZP politikai-választási elnyomó és csalással működő alakzatainak, technikáinak gyakorló terepévé vált. Most ugyanez a gépezet nem az MSZP, hanem a Jobbik hadgyakorlatainak színterévé változtatja ezt a valamikor keresztény alapállású megyét. A művelet nagyon érdekes, tanulságos és önmagáért beszél. Mindaz, ami eddig az MSZP és az SZDSZ uralma érdekében történt ebben a megyében, az most a Jobbik érdekében történik. Különösen Gyöngyösön készülnek nagy és bevált csalások, erőszakosságok alkalmazására. Itt indul ugyanis a főnöknek kinevezett fickó, V. Gábor, s ahhoz, hogy a második fordulóra maradjon ütőerő, s a Jobbik sikerességének a képét fenn lehessen tartani, itt átütő eredményt kell elérni. A gyöngyösi katlan legyen a Fidesz Sztálingrádja – ez a terv. Emellett természetesen Heves megye más városai, községei is fontosak. Legyen Heves megye – Jobbik megye.

Bővebben...
 

Korpa között

E-mail Nyomtatás

Itt van ez a jobbikos parlamenti vezérkar, mely mint a többnapos moslék bűzösen bugyog a széles nyilvánosságban és a magukat liberálbal eszmerendszer védelmezőinek vélők, az ún. demokrata férfiak vérre mennek értük, különösen Vonáért. Egyszerűen nem értjük. Mint ahogy azt sem, milyen sérelem érte a kormány részéről a kispályás Vonát tulajdonképpen? Miért kellett sürgősen, kapkodva, éppen a megcsalt asszonyt alarmírozni? Milyen ízlésre vall ez? Hogy ebben a körben az erkölcsöt ne is említsük. Egyszerűen nem értjük, miért nem Terry Black férjének (feleségének), vagy Zuschlag Jánosnak ír nyílt levelet Vonáné? Ahelyett, hogy Vona Terry Blackkel és Zuschlag Jánossal egy hírtévés pubi társaságában megvitatná, egymással tisztázná, hogy ki kivel, hol, mikor és miért haragszik meg a másikra, esetleg szerelemféltésből vagy más miatt. Biztosan kapnának helyet az ATV-ben is erre a nagy közös coming outra.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség