Hírek

Csorja Gergely: Putyin Magyar Fórumot olvas

E-mail Nyomtatás

Vagy csak annyira nyilvánvaló a két héttel ezelőtti számunkban megjelent következtetés, hogy Putyin sem hagyhatta ki megemlítését – esetleg úgy is, hogy az újság nem került a kezébe. Két hete azt írtuk, hogy az orosz diplomaták kitiltása az Egyesült Államokból elsősorban Trump legitimitását hivatott kétségbe vonni. És ezen az alapon próbálják majd megszervezni a zavargásokat, esetleg forradalomszerűséget Trump hivatalba iktatása után. Az MTI tudósítása szerint Putyin kedden a következőket mondta: az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását, azok pedig, akik hamis kompromittáló anyagot rendeltek meg ellene, „rosszabbak a prostituáltaknál”.

Bővebben...
 

Csurka István: A manipuláció

E-mail Nyomtatás

Az őszödi beszéd óta eltelt idő, a megindult folyamatok, a lezajlott események elemzése, valamint a kormányzó hatalom és a társadalom viszonyának kutatása magától értetődően óriási méretű és szerteágazó. Mi lesz mindebből, ki kezdte, miért csinálja, egyáltalán irányítja-e valaki, valami, hol a vége, mi a vége? A gondolkodás ezeken a hasábokon is folyt és folyik, úgyszólván másról sem volt itt szó. Most eljutottam, s talán közösen is eljutottunk az olvasókkal és a kíváncsi és nem belenyugvó, önfeladó magyarokkal együtt az ellenállás szükségszerűségének és mással már nem helyettesíthetőségének gondolatáig. Ez eredmény és talán válasz is a történtekre, mégis a dolgokban és a válaszokban, az elemzésben némi bizonytalanság hullámzik. Elégedetlenek vagyunk az ok-okozati összefüggések egyértelmű bemutatásával.

Bővebben...
 

ORBÁN SIKERÉNEK TITKA

E-mail Nyomtatás

Európában rengetegen gondolják úgy, hogy egy nemzet problémáját csak úgy lehet megoldani, ha annak erőskezű vezetője kilép a jelenlegi szabályrendszerből.

22 ország összesen több mint 16 ezer állampolgára válaszolt arra a kérdésre, hogy szükségük van-e egy olyan vezetőre, aki hajlandó szakítani a régi szabályokkal, hogy rendbe tegye országa helyzetét.

Franciaország 80%-a vágyik egy erőskezű államfőre.

 

Cz.

 

Szentendrei választás

E-mail Nyomtatás

Jobbik vezetőjének hazudozása káoszosra sikerült, mikor kiderült a bukta, azt mondta ő nem is akart összefogni a balliberálisokkal, egyszerűen nem volt képes jelöltet állítani!

A nagy lehetőség kapujában az egységes ellenzék oszlopa, a 21. századi Jobbik-elnöke. Mögötte a teljes eszdéeszes gerontokrácia. Amikor a technikai népfrontot Vona mentora Heller filozófusnő meghirdette, maga sem gondolta, hogy a Szentendrei választás mint a 2018-ra álmodott összefogás dobbantója, teljes bukásukat hozza. Pedig nem tették magasra a lécet. Szentendre egyetlen választási körzetét szemelték ki. Ágnes úgy képzelte, hogy a szépség és az ész eszményi párosa, Heller+Vona valami nagyszerű eredményt produkál. Ágnes a szépségét, Vona meg az eszét dobta be a közös vállalkozásba, melynek erkölcsi alapkövét a borzalmas tagság, a debreceni jobbikosok szombati tüntetése a sarkából dűtötte ki. A demonstrálók – valamennyien a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők – a Nagytemplom előtti Kossuth-szobortól transzparensekkel vonultak a Jobbik helyi irodájához.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM JANUÁRI SZÁMA

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Szent László-év

P. Reisz Pál, a sümegi ferences kolostor házfőnöke Szent László Jézus Krisztus hős lovagja

Szent László Magyarország és főként Erdély patrónusa. Hite és jelleme által a magyar hagyomány a magyar háromkirályok között tartja számon, mert Istvánnal és Imrével együtt a kereszténység csillagát követve ők vezették el a magyar népet Krisztushoz. Jellemében a harcos nomád férfieszmény és az európai lovagideál ötvöződött, ezért a szentek egy másik csoportjával, a harcban segítő szentekkel is (Mihály arkangyal, György, Jakab stb.) országpatrónus lett. Különösképp tisztelik égi patrónusukként a katonák, a határőrök, a vámosok, bírák, gombkötők, mészárosok. Ünnepe – ereklyéinek kiemelésének napja –, június 27-én van. Szent László király! Könyörögj érettünk!

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Észak–dél konfliktus

E-mail Nyomtatás

Túlélhet-e egy alig tízmilliós ország ekkora nyomást? Kibírunk-e még egy tatárjárást, Mohácsot, Trianont? Jön-e még egy tartárjárás, Mohács vagy Trianon? Ezek a kérdések ma sokadlagosak. A kormányzat ugyan napirenden tartja a hosszú távú stratégiai kérdéseket, de a közvéleményt ez nem érdekli. Ezzel nem lehet tematizálni a közbeszédet. Se itt nálunk, se tőlünk nyugatabbra. A távlatos gondolkodás ma a Kelet kiváltsága, ezen belül is egyedül Kínában látszik évtizedeken keresztül ívelő stratégia. Kína ezért megállíthatatlanul emelkedik.

Bővebben...
 

Csurka István: KÉKSZALAG TERV

E-mail Nyomtatás

Nem lehetetlen, hogy Soros György és a Rothschild bankház valamilyen közös nagy felajánlásával próbálkoznak. Ilyesmivel Soros már próbálkozott a kilencvenes évek legelején. Ez volt a Kékszalag Terv. Megvette volna a magyar adósságot a teljes magyar vagyonért cserébe. Felcsillantják majd most is, hogy lesz pénz, adósságelengedés, tartozásátvállalás, mondjuk annak fejében, hogy nekik adjuk a Balaton déli partját – Aligát már megszerezték –, és még több száz lakóparkba úgy fogadunk be menekülteket, mindjárt állampolgárrá téve őket, mint a szegény délvidékiek a Boszniából kiebrudalt szerbeket. Ez a betelepedés természetesen már folyik, ezért nekik nem kéne pénzt áldozniuk, már minden így is az övék, főváros, vidék, Dunántúl, Alföld, puszta és fürdő, nekik azonban a magyar nép hozzájárulására van szükségük. Hódoljon meg előttük a magyarság, tegye a saját nyakába az örökjáromot. Ha a magyarság elfogadja, hogy más minőségű, összetételű állama lesz, mint eddig volt, megosztott föld, feleskolbász – liba és ló: egy liba, egy ló –, és az elfogadás törvényerejű lesz, önkéntes és boldog, csak akkor lesznek nyugodtak, mert csak akkor lesz visszavonhatatlan. A felére alkusznak, de az egész az övék lesz, és hivatalosan is bent vannak az unióban. A magyarság, mint államalkotó tényező megszűnik.

Bővebben...
 

Így írtok ti

E-mail Nyomtatás

A brüsszeli Politico hírportál Csalással fertőzött budapesti metrórendszer címmel közölt egy cikket, melyben az Európai Csalás Elleni Hivatal egyik határozatáról ír, amely szerint a 4-es metró beruházása kapcsán az arra kapott összeget vissza kellene fizetnie Magyarországnak. Csak azt nem hangsúlyozzák, hogy éppen a Fidesz 2010-es választási győzelmét követően kezdtek foglalkozni a metrókocsik beszerzésének ügyével a magyar hatóságok.

Bővebben...
 

Az ellenzéki melegpopsi, mint alapvetés

E-mail Nyomtatás

Nem akarunk kötözködni, de nem értjük mi Vona meleg popsijával a baja épp az MSZP-snek, mikor nem olyan rég még a személyzeti miniszter bizonyos, Szetei úr coming outját ünnepelte Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára szervezésében. Már most jelezzük, hogy bennünket az ellenzékben lévő liberálbolsevikok és kriptonácik ferdültsége, mint egy jövendő politikai képződmény jellemző vonása hidegen hagy, sőt ott forduljon fel minden pecsovics, amennyiben két szerető, meleg férfiszív tiszta búzája közé ocsút akar hinteni.

Bővebben...
 

Bartus László: Szarok vagytok, Soros-bérencek

E-mail Nyomtatás

A címadó négy szót Bartus László újságíró, író, lapkiadó, szociológus, tanár, az Amerikai Magyar Népszava tulajdonosa és publicistája, oknyomozó újságíró, tényfeltáró újságcikkek szerzője írta le. Nincs szerencsénk ismerni a szerzőt, ezért felőle a Wikipédiánál érdeklődtünk, s e szerint nevezett szerző balliberális, akinek munkásságát Soros-díjjal, Tolerancia-díjjal és egy citybankos díjjal ismerték el, méltán, mert papírra vetett szavaiból is kitűnik, hogy nemcsak toleráns, hanem szintetizáló elme is. Stilisztikai bravúrként értékelhető rejtett alany használata ellenére olyan jól ragadja meg az írása tárgyául szolgáló szereplők lényegét, hogy kétségünk sem támad afelől, Bartus az ellenzékről szól. Jól kifejezi az ellenzéki együttműködés szereplőinek minőségét. A lényeget adó legkisebb közös többszörös megtalálása csak az igazán nagyok sajátja: Szarok vagytok, Soros-bérencek. Későbbiekben e négyszavas szikár tényállítás mellé olyan hangulatfestő modulokat rak fel palettájára, mint: mert nincs bennetek semmi tisztesség, becsület, bátorság és elvszerűség, legyőzött és megalkuvó szarok vagytok.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség