Hírek

Gyurcsányi károkozás

E-mail Nyomtatás

Miután az Európai Bizottság szabálytalan közbeszerzéseket tárt fel az előző Gyurcsány vezette kormány alatt, a 2007-ben kezdődött uniós gazdasági ciklus ellenőrzésekor, Magyarországot összesen 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezik. A kifogásolt ügy az EMIR-projekt, amely a Gyurcsány alatti uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelt. A vizsgálatok során kiderült, hogy a felelős állami szervek a Welt 2000 Kft. részére a közbeszerzési szabályokat súlyosan megsértve, a magyar állam érdekeivel ellentétes módon juttatták el üzleti köröknek annak az informatikai rendszernek a működtetését, amely 12 ezer milliárd forintot kezelt.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM MÁJUSI SZÁMA

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

LUTHER MÁRTON –A REFORMÁCIÓ ÉVFORDULÓJA

Luther Márton (1483. november 10. – 1546. február 18.)

Luther 1514 óta nem csak a wittenbergi teológia professzora, hanem prédikátor is a várostemplomban, ezért az emberek lelkével és lelkiismeretével is neki kell törődnie. Bizonyos idô után észrevette, hogy sokan wittenbergiek közül nem hozzá járnak gyónni, hanem a brandenburgi és anhaltsi városokba -mint pl. Jüteburgba vagy Zerbstbe- utaznak búcsúcédulát (elsősorban a Peter búcsúcéduláit ) vásárolni. A búcsúcédula árusítása, amely tulajdonképpen a gyónást helyettesítette, a lelki üdvösség Tetzel búcsúcédulákat árul megvásárlását jelentette, amit Luther teljes mértékben helytelenített. Szilárdan hitt abban, hogy mindenkinek egész életében Isten kegyelmében alázatosan bízva kell élnie. A búcsúcédulákkal való kereskedés 1507-től kezdve drámaian megnôtt, mert a római kúriának és a búcsúlevelek németországi árusításával megbízott Albrecht von Brandenburg püspöknek egyre gyakrabban akadtak pénzügyi problémáik. Johann Tetzel dominikánus szerzetes Anhalt és Brandenburg tartományokban árulta a búcsúcédulákat, mint egy vásári kofa, ezért sok legenda keletkezett róla. A korabeli tudósítások szerint Tetzelnél még a halottak bűneit is meg lehetett gyónni. Tetzel szólásmondása volt: “Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt”, azaz, “Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen”. Luther ezt élesen elítélte és heves tiltakozás váltott nála ki.

Bővebben...
 

A békétlenség napja

E-mail Nyomtatás

Oroszország, Ukrajna, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Franciaország és az Egyesült Államok május 8-án, illetve 9-én ülték a Győzelem napját. A napot, amikor a Szövetségesek térdre kényszerítették a Harmadik Birodalmat, és megszabadították a világot a náci rémuralomtól. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem. Adolf Hitler a Mein Kampfban egy új világot vázolt fel, egy új Európát új határokkal és egy óriási kiterjedésű Harmadik Birodalmat, amelyet számos nép szolgál. Az élettér-elmélet megvalósításához már a háború előtt hozzálátott, majd a háború első éveiben folytatta is egészen a fordulatig, mígnem a Szövetségesek keresztülhúzták számításait. Csakhogy a Szövetségesek által Jaltában felosztott világ semmivel sem lett jobb, mint az élettér-elméletben felvázolt.

Bővebben...
 

Csurka István: Magyar, „Légy Résen!”

E-mail Nyomtatás

Soros Györggyel, aki első ideérkezése idején kijelentette, hogy nem ad semmit sem erdélyi, sem „magyar ügyekre”, mert „amikor a magyarok Erdélyről kezdenek beszélni, utána mindjárt a zsidókérdés következik, meg a sárga csillag”, azóta megértették, hogy adnia kell az Erdélybe való liberális behatolásra, mert különben a magyarországi behatolás lelassul. Ezért adott. Sajtót vett Erdélyben és embereket.

Bővebben...
 

VÁDALKU ÉS KÖRNYÉKE

E-mail Nyomtatás

Vádalkut ajánl a Jobbik Simicska Lajosnak, tudta meg a sajtó a párt frakcióvezető-helyettesétől, elnökségi tagjától Zircen. Sneider szerint megnézik majd, hogy Simicska Lajos mennyit lopott. Mint ismeretes, a volt szkinhedvezér, az egykor Roy nevet is viselő Sneider Tamás, a kilencvenes évek eleji egri cigány–szkinhed háború domináns figurája, amint Jobbikos lett, gyámság alá akarta helyeztetni édesanyját, apját pedig gyilkossági kísérlettel vádolta meg. Nem lenne ebben semmi látnivaló, tovább lehetne haladni: annyi történt, hogy a családja üldözője, Vona Gábor védelmezője, a Jobbikban úgy szocializálódott, hogy „a maffiózókkal is jóban kell lenni”. Ezt tőle magától tudjuk. Náluk nyilván a mindennapi lét velejárója a vádalku, mint olyan, miután többek között kampányfőnökük a kezdettől fogva játéktermeket üzemeltetett. A létnek ebben a formájában világos, hogy a lé határozza meg a tudatot. Ha a lé a játéktermesnél van, azt tőle el kell fogadni, ha az öreg szüléknél, azt tőlük el kell perelni, ha ez a módszer nem vezetne eredményre, ki kell verni belőlük. Akinek ez nem tetszik, az mehet amerre lát. A Jobbikban nem maradhat. Eddig pampoghatott és nem tovább az egri pártszervezet vezetője erkölcsről, becsületről és Faragó Tamás játéktermes kampányfőnök alvilági kapcsolatáról – mondta volt anno Vona és úgy kivágatta a törvényes helyi vezetőt a pártból, mint a huszonegyet.

Bővebben...
 

Értelmiségiek hét éve a Jobbikról

E-mail Nyomtatás

A pénzt Oroszországból meg egy délre található országból szerzik

Makovecz Imre építőművész

Nem kell sokat beszélni a Jobbikról, de azt el kell mondani, mert nyilvánvaló, hogy külső hatalmi erők építették fel Magyarországon, és ők is irányítják. Önmagukat jobboldali pártnak minősítik. De ez nem számít. Értéktelenek. Ha ők jobboldaliak, akkor én baloldali vagyok – mondotta Makovecz Imre, mert az értékeket mi képviseljük, beleértve a polgári baloldal értékeit. Gondolja meg: nekem Budapesten egyetlenegy épületem sincs, Budapesten nem építkeztek általam. Az elmúlt 20 év hozta ezt az eredményt, és ezt a szocialisták gründolták, meg a hozzájuk hasonló jobbikosok. Én Orbán Viktorban bízom egyértelműen.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Nemzetek, államok vagy konglomerátumok

E-mail Nyomtatás

Mi Soros György szerepe a politikában, mit képvisel, ki áll mögötte és miért vált több országban, köztük hazánkban első számú közellenséggé? Ez a kérdés ma sokakat izgat, számtalan teóriát ismerhetünk, sőt bizonyos ténytöredékek is a rendelkezésünkre állnak. Azonban ha a Soros-jelenség lényegét szeretnénk megragadni, akkor világosan kell látnunk, hogy itt nem elsősorban Soros személyéről van szó, hanem egy történelmi léptékű konfliktusról, melynek tétje, hogy valójában kié lehet a politikai hatalom, hogy valójában ki dönt egy állam vagy az összes állam fontos ügyeiben: a választott képviselőkből álló hatalom, vagy pedig egy üzleti, vagyoni és származási alapon szerveződő konglomerátum. A harc nem mostanában kezdődött.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A szabadság mítoszai

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor a szabadság ellensége, aki diktatúrát épít Magyarországon. Az Orbánt kritizáló propaganda tulajdonképpen erre az egy mondatra építi, ezzel indokolja, hogy miért kell megbuktatni a közel kétharmados támogatottságú kormányt, hogy miért kell beavatkozni Magyarország belügyeibe.

A szabadság az elmúlt fél évszázad meghatározó, lényegében mindent meghatározó propagandakifejezése. Minden a szabadság élményén keresztül szűrődött át, az életet, az egyes politikai rendszereket, a gazdaságot, a mindennapok közérzetét a szabadság fokmérőjével mértük. Van a szabad világ, a Nyugat, ahol mindez, az élet, a politika, a gazdaság jól működik, mert alapvetően szabad, és van ezzel szemben minden más, ami rossz, mert diktatórikus, mert korlátozott, és mert valamiféle elnyomatást hordoz magában.

Bővebben...
 

MI az igazság Gyurcsány?

E-mail Nyomtatás

Tisztelt Gyurcsány Ferenc DK-elnök!

Tudomásul kellene vennie, hogy Magyarországon 4%-nyi nyugdíjason kívül nem nagyon támogatja Önt más. Ön nem egy választást vesztett el, hanem egy ország kormányzását, ezért utálja Önt 94%-nyi választópolgár. El kellene gondolkodni, hogy vissza kellene vonulni a politikai életből, a pártot adja át feleségének. Most még szépen fogalmaztam, de később, ha nem tesz eleget a magyar nép kérésének, nyíltabban fogunk megszólalni és nyilatkozni ebben az ügyben. Mielőtt végleg visszavonulna, rúgja ki a pártból Géczi Zsolt pártszóvivőt, Varjú László pártszervező alelnököt, Élő Norbert, magát Budapest elnöknek nevező tehetségtelen elnökségi tagot. Több mint 2 év alatt 35-40 millió forintot tüntettek el a pártkasszából büntetlenül és családi botrányokat okoztak, mivel belekóstoltak egymás feleségeibe. Magyarul a pártkasszát saját nőiknek fizetésére és jogtalanul beszervezett dolgozók ellátására használták el. Nem tud felmutatni olyan kongresszust, hogy megszavaztuk volna, hogy pártalkalmazott legyen, mert én tudom, hogy csak beszervezett aktivisták dolgozhatnak a pártban.

Bővebben...
 

Hálózat vagy maffia

E-mail Nyomtatás

A maffia gőg, arrogancia, kapzsiság, önzés, erő és uralom mindenki felett és mindenkivel szemben.

A maffia nem elvont fogalom, nem irodalmi fordulat. […] A maffia bűnszövetkezet, melyet nem írott szabályok, de fegyverek és könyörtelen törvények irányítanak.

A vakmerő és nagylelkű fenegyerek mítoszát el kell felejtenünk, mert a maffiózó mindennek pont az ellentéte.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség