Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. október 21, szombat, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Hírek

Parlamenti határozat marasztalja el a szlovákiai magyar pártot a budapesti fórum miatt

E-mail Nyomtatás

Képviselői esküjüknek megfelelő magatartásra szólította fel a magyar párt képviselőit a szlovák parlament kedden. A pozsonyi kormánypártok ellenzéki támogatás nélkül erről azért fogadtak el határozatot, mert a Magyar Koalíció Pártja (MKP) is részt vesz az Országgyűlés tanácsadó szerveként működő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának munkájában.
Bővebben...
 

Political Capital: A válságkezelő lépések nem enyhítik tartósan a kockázati tényezőket

E-mail Nyomtatás

A Magyarországnak nyújtott pénzügyi mentőcsomag egyelőre visszaállította a bizalmat a hazai gazdaság iránt. A válságkezelő lépések ugyanakkor tartósan nem enyhítik azokat a kockázati tényezőket, amelyek a fizetésképtelenség veszélyébe sodorták az országot és a befektetők bizalmát aláásták - derül ki a Political Capital elemzéséből, amelyet a hitelpiaci válság magyarországi politikai következményeiről készített. Az elemzés szerint a politikai kompromisszum-képtelenség miatt a kormányzat átmeneti megszorító intézkedései csak a csődhelyzet elkerülésére szorítkoznak, a strukturális átalakítások esélye inkább csökkent az utóbbi hetekben.
Bővebben...
 

Nem lesz népszavazás a több biztosítós egészségbiztosításról

E-mail Nyomtatás

Nem lesz népszavazás a több biztosítós egészségbiztosításról - tudta meg a Független Hírügynökség Sereg Andrástól, az Alkotmánybíróság sajtófőnökétől. Az Alkotmánybíróság hétfői döntésével megsemmisítette azt az országgyűlési határozatot, amelyben az Országgyűlés elrendelte az országos népszavazást a következő kérdésben: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"
Bővebben...
 

Magyarellenes rendőri brutalitás a Felvidéken - tüntetés a szlovák nagykövetségnél Budapesten

E-mail Nyomtatás

Magyar szurkolókat vertek szombaton szlovák rohamrendőrök a felvidéki Dunaszerdahelyen rendezett DAC–Slovan futballmérkőzésen. A részben azonosító nélküli rendőrök támadása során egy magyar drukker életveszélyesen, félszáz pedig könnyebben megsérült. A meccsen történtek miatt közel ezer tiltakozó gyűlt össze és gyújtott mécsest a budapesti szlovák nagykövetség kettős kordonnal elzárt épülete előtt, ahol a demonstrálók elégettek egy szlovák zászlót.

Bővebben...
 

90 év

E-mail Nyomtatás


A MIÉP 2008. október 31-én délután 14 órakor koszorút helyezett el a Tisza gyilkosság színhelyén, a volt Róheim-villánál, a Hermina út 45. számú épület előtt. A rendezvény elején Győri Béla szóvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Agárdi László színművész, a párt ferencvárosi képviselőjelöltje elszavalta Juhász Gyula: Halottaink c. költeményét.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Módosítás: ( 2008. november 03. hétfő, 06:33 ) Bővebben...
 

25 milliárd dolláros "mentőcsomagot" kap Magyarország

E-mail Nyomtatás

Több mint 25 milliárd dolláros hitelkeretet hagyott jóvá Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és Világbank. Az IMF közleménye szerint ezzel pénzügyi bizalmat akarják helyre állítani az országban.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar Fórumban - XX évf. 42. szám

Szombatra Gyurcsány összehívta a "nemzeti csúcs"-ot. Az egész nyugati világban egymást érik a csúcstalálkozók. Ezeken közös, összefogáson alapuló fellépéseket határoznak el. Nagykoalíciók alakulnak a válság menedzselésére. Korábban elméleteket gyártottak, amelyek szerint az egész modern pénzügyi rendszer egyetlen nagy buborék. Tulajdonképpen a világegyetem is egyetlen nagy buborék. A probléma az, hogy mindig szétpukkanás előtt áll, de sohasem pukkan szét.

Bővebben...
 

A bűnösöket meg kell nevezni!

E-mail Nyomtatás


Az állam és kormány a klinikai halál állapotába került. Ok: az eladósító politika. Ezért nem a szerencsétlen, adósságokba hajszolt, mindenétől megfosztott magyar nép a felelős, hanem idegen zsoldban álló bankárai és a kormány tagjai. A magyar állam vezetői hosszú évek óta az USA, és Európa liberális vezetőinek szavain, tettein csüggnek. Ha valamit egy nyugati szabadelvű politikus mond, az számukra hivatkozási alap. Mit is mondott a hónap elején Angela Merkel?

Bővebben...
 

A MIÉP elnökségének állásfoglalása

E-mail Nyomtatás


A magyar társadalmat a jelenlegi kormány szándékosan félrevezeti. Nem tárja fel előtte, hogy mit jelent az az 5 milliárd eurós overnight, azaz egynapos kölcsön, amit az EU bizottsága nyújt neki - naponként megújítva. Nem tárják fel és a szolgálatkész sajtójuk sem teszi meg ezt, hogy ez nem más, mint egy a klinikai halál állapotába jutott állam újraélesztése. A magyar állam csődje már évek óta érlelődik, de visszafordíthatatlan ténnyé most vált, amikor kénytelenek voltak elismerni, hogy az „állampapírpiac befagyott.” A magyar állam szívverése megállt.

Bővebben...
 

Az MDF-piac

E-mail Nyomtatás

Határozottan közlöm, nem vállalok politikai szerepet - üzente a 2006-os választások előtt Csányi Sándor a gyenge pénzügyi helyzetben lévő MDF-nek. Aztán Schmuck Andorral (vagy Leisztingerrel?) kötöttek üzletet, és az így szerzett pénzből óriási sajtókampányt produkált a Poli-tical Capital Dávid Ibolya alá. Éppen 5%-kal bekerültek a parlamentbe.
2 évre rá gyökeresen megváltozott a helyzet.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség