Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. április 21, szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Hírek

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban- XX évf. 37. szám

A hangulat nem valóságismeret. A hangulat fizikai, lelki, családi és közösségi állapotok következményeként alakul ki, sőt még az időjárás is befolyásolja. A magyarság ma nagyon rossz hangulatban van, és azt hiszi, ez megfelel a valóságismeretének, sőt valódi léthelyzetéből következik. Ugyanakkor tény, hogy a magyarság nem ismeri a saját valóságát. Ha pontosan beláthatná, hogy miben él és minek mi a következménye, valószínűleg még rosszabb, netán öngyilkos hangulatba kerülne. Vagy pedig fellázadna.
Bővebben...
 

Már ötletük sincs

E-mail Nyomtatás

Minden összeomlik. Közlekedés, pénzrendszer, építés, oktatás, egészségügy. Lopják a síneket, a szobrokat, a kormány az emberek zsebében turkál, fenyegetőzik és csapkod. A helyzet szégyenteljes a nemzetre nézve, csupán amiatt, mert ezt eltűri.
Bővebben...
 

Az 1 %-os SZDSZ uralkodik a társadalmon

E-mail Nyomtatás

Komáromi István pécsi MSZP-s, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a párton belül Gyurcsány Ferenc leváltásáért. A szocialista párt alapító tagja, és a párton belül egy alapszervezet titkáraként dolgozik. Ez a pozíció a párthierarchián belül egyáltalán nem mondható magasnak, arra azonban elegendő, hogy gondokat okozzon az MSZP bebetonozott vezetőségének.
Bővebben...
 

Az unió nem népszerű

E-mail Nyomtatás


- 7- 8 ezer milliárd forint EU-s pénz  jön be állítólag  Magyarországra és az elmúlt 2-3 esztendőben mindössze 30 milliárd forintot használhattak fel a magyarok,  ugyanakkor a pályázati intézmény üzemeltetéséhez már elköltöttek 5 milliárdot. Hol a pénz? Bod Péter Ákost, az MNB volt elnökét, volt minisztert, most egyetemi tanárt, de a titkok tudóját köszöntöm.

Bővebben...
 

Bálnadráma, magyar szentenciával

E-mail Nyomtatás

Csak fél füllel figyeltem, nem emlékszem a tévés hír részleteire, csak a lényegre. A világóceán valamelyik csücskében egy csecsemő- korúnak számító kisbálna - akit vagy elvesztett, vagy elűzött az anyja -, egy luxusjacht után szegődött, mert azt az anyjának vélte. Öt napon és öt éjen át követte a teljes kimerülésig, és néha kétségbeesetten szopni próbált belőle. A halálosan kimerült állatot végül jótét lelkek elkábították, a partra vonszolták, és ott szabályos euthanázia alkalmazásával örökre elaltatták. Itt ér véget a kisbálna drámája, és itt kezdődik a mienk.
Bővebben...
 

Tényekkel rombolom a szovjet rendszer mítoszát

E-mail Nyomtatás

Rózsás János, könyvelő, író, német-orosz tolmács. 1926-ban született Budapesten. 1944- 1953 között a gulágon raboskodott. Ott ismerkedett meg Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicinnel. 2001. augusztusában a köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozta a gulágon fogva tartott magyarok sorsának tárgyilagos és művészi ábrázolásáért. Nagykanizsa város díszpolgára (1993). 
Bővebben...
 

Iskolakezdés

E-mail Nyomtatás

1 millió 363 ezer diák indult iskolába szeptember elsején. Az általános iskolákban 14 ezerrel kevesebb gyermek tanul, mint egy évvel korábban, és csökkent a létszám a gimnáziumokban, szakiskolákban is. Azt továbbra sem tudni, hány pedagógust bocsátottak el szeptemberig. A hatvani tanévnyitón Hiller István oktatási miniszter nem tudott pontos adatokat mondani. Nem erősítette meg saját tárcája korábbi közleményét sem, amiben azt írták, hogy: idén nyáron több mint kétezer pedagógusnak szűnt meg az állása. Az oktatási miniszter az óvodák erősítésétől az informatikai beruházásokig, az idegennyelv-oktatás fejlesztésétől a pedagógusok megbecsülésének visszaállításáig mindent megígért.
Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét kérdeztük a 2008-2009-es tanévről.
Bővebben...
 

Négy-öt magyar összehajol

E-mail Nyomtatás

Utópia a kommunisták nélküli világról
Az elmúlt század, de különösen az elmúlt hatvan év történelmét alapvetően a kommunisták írták Magyarországon. Ez önmagában véve is tragédia, pontosabban szólva: ez a magyar tragédia alapvető oka. A kommunisták - akárcsak a Bourbonok - nem tanulnak és nem felejtenek, azaz mindennemű valódi változásra képtelen doktrínerek. Nyugodtan elmondható róluk, hogy aki egy kommunistát ismert, az mindet ismerte. Kun Béla vagy Szamuelly Tibor működésének ismerete önmagában rejti Gerő Ernő, Kádár elvtárs, Horn Gyula, vagy az Apró-család, benne Gyurcsány Ferenc tökéletes, kimerítő ismeretét is.
Bővebben...
   

2008. Szent István napján Csurka István ünnepi beszéde a Hősök terén

E-mail Nyomtatás

Csurka istván ünnepi beszéde. (hang)

Ma, Szent István napján, az államalapítót ünnepeljük. Akkor, amikor államunkat az idegenek szétrágják, és tönkre akarják tenni, nagyon fontos minden szó, minden tett, mert az életünkről van szó.
 Szent István alakját, történelmi nagyságát sok oldalról megközelítette már a történelemtudomány, de abban valamennyien egyek, hogy államot alapított és ez az állam akármilyen viszontagságok között, akármennyire meggyengítve, ma is fennáll. Amikor Szent István előtt kb. 150 évvel a második hullámban, a második honfoglalás alkalmával eleink Árpád vezetésével ide megérkeztek, tudták, hogy hova jönnek és tudták azt is, hogy innen már nem lehet tovább menni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség