Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. június 20, szerda, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Hírek

Kifehérített gazdaság, pöttyös tízezresek

E-mail Nyomtatás

Titokzatos módon új tízezer forintosok kerültek forgalomba Magyarországon. Dr. Boros Imrénél, az MNB egykori,  1981-88-ig a deviza-
kereskedelmi osztálynak a vezetőjénél érdeklődünk, hogyan lehetséges ez?
- A helyzet az, hogy a bankjegycímletcserék  esetén  rendkívül körültekintő, szoros  szabályokat kell követni. Többek között sorszámokkal és vízjelekkel látják el a pénzjegyeket. Sokszor  volt baj  a magyar bankjegyek biztonságával, mindig is fedeztek fel  hamis bankjegyeket másutt is, de itt is szép számmal. A tízezresen újabb biztonsági szabályokat, vízjeleket meg egyéb biztonsági jelöléseket vezettek be. A mese úgy szól, hogy ezeket az újonnan nyomtatott és új jelekkel ellátott bankókat egy későbbi időpontban, jövő év elejétől akarták forgalomba bocsátani, és itt van az érdekes dolog, valahogy egy sofőr tehet arról, hogy véletlenül  forgalomba kerültek, hát én nem tudom, hogy hány tucat szabályt kellett ehhez megszegni, minden-esetre úgy látom, hogy felelősök nincsenek, mint ahogy sok egyéb esetben sem.
Bővebben...
 

Egy magányos harcos

E-mail Nyomtatás

Dr. Bencze Izabella jogász
- A magyar állam tulajdona, nemzeti vagyon. A Magyar Köztársaság alkotmánya, 10. § (1) bekezdése rendelkezik így.
Bővebben...
 

Mélyülő válság

E-mail Nyomtatás

Feltűnően gyanús, hogy a kormány nem veti fel a nyilvánosság előtt a forint erősödésének a kérdését, hanem kerülgeti azt, mint macska a forró kását. Reméljük, hogy a közelgő országgyűlési választásokat megelőző kampányban az ellenzéki pártok országos vitát fognak indítani erről a sorsdöntő problémáról, és a kormány nem tud többé kitérni a válaszadás elől. Külföldi tapasztalataim és a spekuláció tanulmányozása, ami mindig szívügyem volt, az első válasz felé húznak.
Bővebben...
 

Elbocsátások a Malévnél

E-mail Nyomtatás

A Malév cáfolja, hogy anyagi gondokkal küzdene; a légitársaság szóvivője szerint az utóbbi időszak megszorításai csak a magas kerozináraknak köszönhetőek.
Amiket a vezetés középterveiben elhatározott, most pedig megvalósít, azok mind a cég érdekeit szolgálják - mondta Németh Krisztina. A pilóták szakszervezete szerint viszont a Malév a csőd felé közelít, hisz csaknem száz dolgozójáról válik meg a közeljövőben.
Bővebben...
 

Október 11-én és 12-én Szárszó Konferenciát rendeznek Püskiék

E-mail Nyomtatás


A Püski család 1989-ben tért viszsza hazájába. A Krisztina körúti könyvesház ma is szellemi központ. A pátriárka korú „könyves ember” munkáját fiai, Püski László és Püski István folytatja. És a munkában részt vesznek az unokák, Püski Attila és Püski Csaba is. Püski István kérdésünkre elmondta: édesapjuk, Püski Sándor teljes szellemi frissességben él családja környezetében.

Október 11-én és 12-én Szárszó Konferenciát rendeznek Püskiék

Püski Istvánnal készített interjút olvassa el a legfrissebb Magyar Fórumból.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás


A LÁMPÁS PROGRAM-ra, SZEGEDRE
CSURKA ENDRE
2008. október 2-án, csütörtökön 18 órakor
Aktuális gazdaságpolitika címmel tart előadást.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk az Alsóvárosi Kultúrotthonba
(6725 Szeged, Rákóczi u. 1.)
Házigazda: Hajdú András, a MIÉP szegedi elnöke.

 

 

Demszky politikai blöffjei

E-mail Nyomtatás

Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét kérdeztük Már az ügyészség is nyomoz a fővárosi útfelújítások ügyében. A budapesti önkormányzatnak a 2006-os felújításokat követően hétszázmillió forint kamatokkal terhelt állami támogatást kellett viszszafizetnie. Azóta több vizsgálat is megállapította, hogy az elszámolás nem valós értékek alapján történt, és tucatnyi esetben nem teljesült a műszaki tartalom. A botrány azt követően tört ki, hogy a több mint 4,4 milliárd forintos pályázattal 126 útszakaszra elnyert támogatás elszámolásakor a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács ellenőrző és monitoring bizottsága 580 millió forint felhasználását találta szabálytalannak. A felújítási elszámolások egy részét személyesen Demszky Gábor ellenjegyezte. Frakcióvezető úr, mit szól ehhez a hírhez?
Bővebben...
   

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban- XX évf. 37. szám

A hangulat nem valóságismeret. A hangulat fizikai, lelki, családi és közösségi állapotok következményeként alakul ki, sőt még az időjárás is befolyásolja. A magyarság ma nagyon rossz hangulatban van, és azt hiszi, ez megfelel a valóságismeretének, sőt valódi léthelyzetéből következik. Ugyanakkor tény, hogy a magyarság nem ismeri a saját valóságát. Ha pontosan beláthatná, hogy miben él és minek mi a következménye, valószínűleg még rosszabb, netán öngyilkos hangulatba kerülne. Vagy pedig fellázadna.
Bővebben...
 

Már ötletük sincs

E-mail Nyomtatás

Minden összeomlik. Közlekedés, pénzrendszer, építés, oktatás, egészségügy. Lopják a síneket, a szobrokat, a kormány az emberek zsebében turkál, fenyegetőzik és csapkod. A helyzet szégyenteljes a nemzetre nézve, csupán amiatt, mert ezt eltűri.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség