Hírek

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban- XX. évf. 44. szám

Azok, akik ennek a világválságnak a magyar részét hajtják, erőszakolják és a maguk össze-vissza, kapkodó, zavaros módján irányítják és a még függő tulajdonjogú magyar földvagyon és egyéb javak megszerzésére törnek, ezek most nyílt erőszakot nem alkalmazhatnak. Ez ennek az erőszakos korszaknak, a posztkommunizmus korának legnagyobb ellentmondása. Az úgynevezett rendszerváltáskor ők maguk mondtak le az erőszak alkalmazásáról azért, hogy rejtve, burkoltan, áttételesen hatalomban maradhassanak, hogy ne kelljen felelni sortüzeikért.
Bővebben...
 

Tüntetésre készül 40 ezer rendvédelmis

E-mail Nyomtatás

A mintegy 40 ezer rendőrt, katonát, tűzoltót, vámost, börtönőrt, polgári védelmi és nemzetbiztonsági dolgozót tömörítő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöksége – miután kiderült, hogy a kormány 2009-re tervezett megszorító intézkedései nettó bércsökkenéshez vezetnek a fegyveres és rendvédelmi szférában – az elmúlt héten megalakította demonstrációs bizottságát.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban- XX. évf. 43. szám

A hétvége válsághírei között volt egyetlen komoly, az egész folyamat álságosságát leleplező is. Valószínűleg véletlenül. Az FBI gazdasági osztálya, lényegében az amerikai titkosszolgálat, már négy évvel ezelőtt jelentette a kormánynak, az elnöknek, hogy a jelzáloghitelezés összeomlással fenyeget és ebben megengedhetetlen és törvénytelen dolgok történnek. Az amerikai vezetés elengedte a füle mellett az értesülést. Nagyjából ugyanúgy, mint valamivel korábban azt a másikat, amely azt jelentette, hogy Irakban nincs tömegpusztító fegyver, Szaddám Huszein képtelen ilyet    előállítani.

Bővebben...
 

Parlamenti határozat marasztalja el a szlovákiai magyar pártot a budapesti fórum miatt

E-mail Nyomtatás

Képviselői esküjüknek megfelelő magatartásra szólította fel a magyar párt képviselőit a szlovák parlament kedden. A pozsonyi kormánypártok ellenzéki támogatás nélkül erről azért fogadtak el határozatot, mert a Magyar Koalíció Pártja (MKP) is részt vesz az Országgyűlés tanácsadó szerveként működő Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának munkájában.
Bővebben...
 

Political Capital: A válságkezelő lépések nem enyhítik tartósan a kockázati tényezőket

E-mail Nyomtatás

A Magyarországnak nyújtott pénzügyi mentőcsomag egyelőre visszaállította a bizalmat a hazai gazdaság iránt. A válságkezelő lépések ugyanakkor tartósan nem enyhítik azokat a kockázati tényezőket, amelyek a fizetésképtelenség veszélyébe sodorták az országot és a befektetők bizalmát aláásták - derül ki a Political Capital elemzéséből, amelyet a hitelpiaci válság magyarországi politikai következményeiről készített. Az elemzés szerint a politikai kompromisszum-képtelenség miatt a kormányzat átmeneti megszorító intézkedései csak a csődhelyzet elkerülésére szorítkoznak, a strukturális átalakítások esélye inkább csökkent az utóbbi hetekben.
Bővebben...
 

Nem lesz népszavazás a több biztosítós egészségbiztosításról

E-mail Nyomtatás

Nem lesz népszavazás a több biztosítós egészségbiztosításról - tudta meg a Független Hírügynökség Sereg Andrástól, az Alkotmánybíróság sajtófőnökétől. Az Alkotmánybíróság hétfői döntésével megsemmisítette azt az országgyűlési határozatot, amelyben az Országgyűlés elrendelte az országos népszavazást a következő kérdésben: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"
Bővebben...
 

Magyarellenes rendőri brutalitás a Felvidéken - tüntetés a szlovák nagykövetségnél Budapesten

E-mail Nyomtatás

Magyar szurkolókat vertek szombaton szlovák rohamrendőrök a felvidéki Dunaszerdahelyen rendezett DAC–Slovan futballmérkőzésen. A részben azonosító nélküli rendőrök támadása során egy magyar drukker életveszélyesen, félszáz pedig könnyebben megsérült. A meccsen történtek miatt közel ezer tiltakozó gyűlt össze és gyújtott mécsest a budapesti szlovák nagykövetség kettős kordonnal elzárt épülete előtt, ahol a demonstrálók elégettek egy szlovák zászlót.

Bővebben...
 

90 év

E-mail Nyomtatás


A MIÉP 2008. október 31-én délután 14 órakor koszorút helyezett el a Tisza gyilkosság színhelyén, a volt Róheim-villánál, a Hermina út 45. számú épület előtt. A rendezvény elején Győri Béla szóvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Agárdi László színművész, a párt ferencvárosi képviselőjelöltje elszavalta Juhász Gyula: Halottaink c. költeményét.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Módosítás: ( 2008. november 03. hétfő, 06:33 ) Bővebben...
 

25 milliárd dolláros "mentőcsomagot" kap Magyarország

E-mail Nyomtatás

Több mint 25 milliárd dolláros hitelkeretet hagyott jóvá Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és Világbank. Az IMF közleménye szerint ezzel pénzügyi bizalmat akarják helyre állítani az országban.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás


Megjelent a Magyar Fórumban - XX évf. 42. szám

Szombatra Gyurcsány összehívta a "nemzeti csúcs"-ot. Az egész nyugati világban egymást érik a csúcstalálkozók. Ezeken közös, összefogáson alapuló fellépéseket határoznak el. Nagykoalíciók alakulnak a válság menedzselésére. Korábban elméleteket gyártottak, amelyek szerint az egész modern pénzügyi rendszer egyetlen nagy buborék. Tulajdonképpen a világegyetem is egyetlen nagy buborék. A probléma az, hogy mindig szétpukkanás előtt áll, de sohasem pukkan szét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség