Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. október 21, szombat, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Hírek

Tényekkel rombolom a szovjet rendszer mítoszát

E-mail Nyomtatás

Rózsás János, könyvelő, író, német-orosz tolmács. 1926-ban született Budapesten. 1944- 1953 között a gulágon raboskodott. Ott ismerkedett meg Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicinnel. 2001. augusztusában a köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozta a gulágon fogva tartott magyarok sorsának tárgyilagos és művészi ábrázolásáért. Nagykanizsa város díszpolgára (1993). 
Bővebben...
 

Iskolakezdés

E-mail Nyomtatás

1 millió 363 ezer diák indult iskolába szeptember elsején. Az általános iskolákban 14 ezerrel kevesebb gyermek tanul, mint egy évvel korábban, és csökkent a létszám a gimnáziumokban, szakiskolákban is. Azt továbbra sem tudni, hány pedagógust bocsátottak el szeptemberig. A hatvani tanévnyitón Hiller István oktatási miniszter nem tudott pontos adatokat mondani. Nem erősítette meg saját tárcája korábbi közleményét sem, amiben azt írták, hogy: idén nyáron több mint kétezer pedagógusnak szűnt meg az állása. Az oktatási miniszter az óvodák erősítésétől az informatikai beruházásokig, az idegennyelv-oktatás fejlesztésétől a pedagógusok megbecsülésének visszaállításáig mindent megígért.
Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét kérdeztük a 2008-2009-es tanévről.
Bővebben...
 

Négy-öt magyar összehajol

E-mail Nyomtatás

Utópia a kommunisták nélküli világról
Az elmúlt század, de különösen az elmúlt hatvan év történelmét alapvetően a kommunisták írták Magyarországon. Ez önmagában véve is tragédia, pontosabban szólva: ez a magyar tragédia alapvető oka. A kommunisták - akárcsak a Bourbonok - nem tanulnak és nem felejtenek, azaz mindennemű valódi változásra képtelen doktrínerek. Nyugodtan elmondható róluk, hogy aki egy kommunistát ismert, az mindet ismerte. Kun Béla vagy Szamuelly Tibor működésének ismerete önmagában rejti Gerő Ernő, Kádár elvtárs, Horn Gyula, vagy az Apró-család, benne Gyurcsány Ferenc tökéletes, kimerítő ismeretét is.
Bővebben...
   

2008. Szent István napján Csurka István ünnepi beszéde a Hősök terén

E-mail Nyomtatás

Csurka istván ünnepi beszéde. (hang)

Ma, Szent István napján, az államalapítót ünnepeljük. Akkor, amikor államunkat az idegenek szétrágják, és tönkre akarják tenni, nagyon fontos minden szó, minden tett, mert az életünkről van szó.
 Szent István alakját, történelmi nagyságát sok oldalról megközelítette már a történelemtudomány, de abban valamennyien egyek, hogy államot alapított és ez az állam akármilyen viszontagságok között, akármennyire meggyengítve, ma is fennáll. Amikor Szent István előtt kb. 150 évvel a második hullámban, a második honfoglalás alkalmával eleink Árpád vezetésével ide megérkeztek, tudták, hogy hova jönnek és tudták azt is, hogy innen már nem lehet tovább menni.
Bővebben...
 

Baranta

E-mail Nyomtatás

Augusztus 8-9-10-én Kunszentmiklós mellett, Bösztörpusztán rendezték meg a II. Magyar-Madzsar találkozót. Vendégem ennek a találkozónak a főszervezője és vezetője, Vukics Ferenc őrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára. Tárgyai: harcászat, lövészeti felkészítés, túlélés, speciális felkészítés, hegyi kiképzés, katonai humánökológia, robbantás speciális felkészítése. Civilben a Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet gyalogos szakágának elnöke.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban: XX. évf. 34. szám 2008. augusztus 21.

Ha külön is adnék címet ezeknek az írásaimnak, ennek az volna most a címe: " az ősz kérdései". A 2008-as ősznek, több, előre nem látható kérdés mellett három fő problémája lesz. A költségvetés milyensége és elfogadása, vagy esetleges elvetése, az október 23-ával összefüggő és esetleg egy nagyobb népmozgalomban kirobbanó elégedetlenség, amelyet a megélhetési nehézségek váltanak ki, de az ellenzéki pártok és a nemzeti keresztény civil szervezetek és mozgalmak szerveznek meg nagy erővel és tudatosan, valamint Gyurcsány Ferenc leváltásának és felcserélésének szándéka és ennek kivitelezése az Országgyűlésben.
Bővebben...
 

Az alkotmányozó nemzetgyűlésről

E-mail Nyomtatás


A MIÉP készül az előre hozott országgyűlési választásokra. Dr. Fenyvessy Zoltánt, a MIÉP alelnökét, a jogi kollégium vezetőjét kérdezzük. Min dolgoznak önök?
- Azt hiszem, nagy meglepetést nem árulok el, hogy azon, ami a nevéből is következik. Azokat a jogi anomáliákat, amikkel minden állampolgár találkozhat, feltárja, elemzi, aztán megpróbál a lehetőségekhez képest megoldási javaslatokat tenni. Azért mondom, hogy a lehetőségekhez képest, mert tudni kell, hogy EU-tagságunk korlátozza a lehetőségeinket, hiszen aláírtuk azokat a megállapodásokat, amelyek alapján az EU-s jogszabályok, ha ütközésben vannak a magyar jogszabályokkal, elsőbbséget élveznek. Nem egészen az történik, amit akarunk, hanem amit mások megszabnak, és annak a keretein belül lehet mozognunk.

Bővebben...
 

István nyitott sírja mellett

E-mail Nyomtatás

Boldog a nép, amelynek ezeréves nemzeti ünnepe van, hiszen ez egyben ezeréves múltat, ezeréves tapasztalatot, ezer év együtt átélt és felhalmozott történelmi bölcsességét is jelent, amely olyan vulkánkitörésekben testesült meg, mint Balassi, Zrínyi, Katona, Madách, Petőfi, Ady, Szabó Dezső vagy Móricz. Mit nem adnának a körülöttünk ricsajgó kis operett  nemzetek a maguk egy-két évtizedes állami múltjukkal (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna), vagy az alig másfél száz éves európai középhatalmak (Németország, Olaszország, Norvégia), ha megtehetnék, hogy egy, a Krisztus utáni 1038. esztendőhöz fűződő eseményre emlékezhessenek, mint folyamatos állami létük kiemelt dátumára.
Bővebben...
 

Szent királyunk öröksége

E-mail Nyomtatás

Szent István király ünnepe minden évben számvetésre késztet: múltunk tükrében nézzük a jelent és a jövendőt. Mit jelent ma magyarnak és kereszténynek lenni Európában és Magyarországon? Államalapító királyunk több mint ezer éve szinte megoldhatatlannak tűnő feladatra vállalkozott: megóvni a hazát a szomszédos birodalmak befolyásától, viszont átvenni minden szellemi és kulturális értéket a nálunk fejlettebb országoktól. Szent István szellemi örökségéről páter Varga Kapisztrán, ferences szerzetest kérdezem.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség