Hírek

Csurka István: Dr. Utólag Visszaemlékezése

E-mail Nyomtatás


SOROS –FÉLE VACSORÁZTATÁSI TECHNIKA

Ma már nem is nagyon értem, hogyan nem jöttem rá eszköz-emberi, kellék mivoltomra. Nyolcvanötben már futott a Pesti Színházban, pontosabban még futott, mert korábban írtam az Eredeti helyszín című darabom, amelyben az Aczél-féle vacsoráztatási technikát is megírtam. Aczél a hetvenes évek elejétől, régi ismeretségek révén és az asszonyoknak nyújtott kisebb beszerzési szívességekkel, vagyis az általa is teremtett hiánygazdaságba bevezetett elvtárs-szájú bőségszaruk segítségével beférkőzött Illyés Gyula, Németh László és időnként Déri Tibor otthonába és közös vacsorákon vett részt. Pontosabban rendeztetett magának. Ezeket aztán úgy tartotta és tartatta titokban, hogy azért a pártközpontban és a sajtó berkeiben terjedjen el a híre. Olykor a felvetett téma is kiszivárgott. Az asztaltársaság tagjaira vessen rossz fényt a vele vacsorázás, meg irigylést is váltson ki, főként a kommunista írókból, akikkel Aczél soha sem ült le vacsorázni. Ez is elterjedt. Ezeket a vacsoráztatásokat én a nevek említése nélkül megírtam, mert nekem se tetszett. De miért nem ismertem fel, hogy ugyanarról van szó itt a Margit utcai Margitkert vendéglőben is? Soros most engem vacsoráztat, meg a barátaimat. Egy másik nemzedék tagjait. Ennyire különbözik az író felismerő képessége a politikusnak készülő emberétől? Persze nem készültem én politikusnak akkor még, de írói éberségem már kint hagytam, lent a városban. Vagy tulajdonképpen csak azt nem vettem észre, hogy egy VIP személyként vagyok etetve, itatva? Akit majd felhasználnak valamire.

Bővebben...
 

Bergfahrt*

E-mail Nyomtatás

Álságos idealisták és gonosztevők álltak össze

Sem az embercsempészek közreműködésével egész Európát elárasztó, hazánkat átjáróházként használó migránshordáról, sem az önállóságunkat mindenestől felzabálni akaró idegen diktátum ránk erőszakolási szándékáról nem vesznek tudomást, sőt üdvözlik azt.

Ha nem tudnánk a választ régről, hosszan töprenghetnénk azon, miért van az, ha a magyar nemzettel valóban eggyé válni szándékozók, vagy – mint 1990-ben történt – legalább ilyen ígérettel fellépők kerülnek kormányra, előbújik teljes vértezetében a siserahad.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk

E-mail Nyomtatás

A címben szereplő mondatot Orbán Viktor a nemzeti konzultáció eredményinek összegzésekor a Parlamentben elmondott beszédéből vettük. A kormányzati törekvés nemcsak beszédek szintjén, de a gyakorlatban is a címben megfogalmazott irányba mutat. A kormányzat magyar érdekű, Magyarország iránti elkötelezettsége mindig fontos. Láthattuk a Gyurcsány-időszakban, hogy mit eredményez, amikor a kormány mindent fontosabbnak tart annál, mint hogy Magyarországon elsősorban a magyar érdek érvényesüljön.

Bővebben...
 

Csurka István: JELKÉPEK EREJE

E-mail Nyomtatás

Született egy film, melynek legtöbbször előtűnő gyönyörű jelképe: Lobog a zászló és kivágatában a Korona mellett megjelennek a 301-es parcella kopjafái, fel-feltűnik a Duna, az Országház, átsugárzik a lelkünkbe minden, ami volt, s amink volt, s minden, ami még van, meg ami még lehet. Háború a nemzet ellen. Ez egy olyan háború, amelyben az egyik felet addig pacifikálják, amíg bele nem pusztul. Az őslakosok közül azokat, akikre nincs szükség, úgy kell elpusztítani, hogy az a világ előtt önpusztításnak látszódjék. Ha közös erővel véget vetünk az egyoldalú háborúnak, akkor a rendszerváltás után húsz évvel végre szabadok leszünk.

Bővebben...
 

RIKÁCSOLÓK

E-mail Nyomtatás

Abba lehetne hagyni ezt a bizonyíték nélküli, korrupció a kormányoldalon kezdetű rikácsolást, különösen azok részéről, akiket az európai csalás elleni hivatal sok százmilliós csaláson kapott, illetve 18 milliárd forint elkövetési értékben csalással, okirat-hamisítással, hatalommal való visszaéléssel meggyanúsított. Különös bája van annak, hogy éppen a börtönviseltek párttársai emlegetik Szent László törvényét, mely kézlevágással és szemkitolással büntette a tolvajokat. Hogyan festene a patkóban például kitolt félszemmel a zsúrpubi frakciója és a hiányzó kacsókkal kalimpáló szocliberális csapat Lacival és Fletóval, Gordonnal, Simonnal, Hagyóval, Demszkyvel? Brrrr.

Bővebben...
 

Zsák a foltját

E-mail Nyomtatás

Az egyik büdös bunkó radikális atlantistának vallja magát, s mint olyan börtönbe záratna ügyészeket, bírákat, konkrétan a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét – nem sokkal az után, hogy felröppent, esetleg megpróbálják azonosítani a bírói hatalomba befészkelődött Soros ügynököket. Ki mint él, úgy ítél, így nem meglepő az igazságszolgáltatás politikai célú felhasználásának szándéka a volt MSZP-s, jelenleg DK-s pártelnöktől. Pártjának közleményéből kiderül; ha 2018-ban hatalomra jutnak, saját embereiket kiengedik a börtönből, politikai ellenfeleiket viszont börtönbe küldik.

Bővebben...
 

Sunyi Jobbik

E-mail Nyomtatás

A Jobbik kimutatta a foga fehérjét. Tartózkodott, tehát parlamenti nyelven egy gyenge nemet nyomott kedden a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény szavazásakor. A fideszes Kósa Lajos, Gulyás Gergely, Németh Szilárd és Vitányi István által jegyzett indítvány 130 kormánypárti igen, 44 nem és 24 – jobbikos – tartózkodó szavazatot kapott.

Bővebben...
 

Märle Tamás :A MAGYAR ÉLETTÉR SZÍVE

E-mail Nyomtatás

Az idén egy hétvégére esik Trianon évfordulója, valamint a csíksomlyói búcsú, amely érdekes egybeesés mögött komoly összefüggés húzódik 2017 magyarjai számára. A két nap ugyanis egyszerre festi elénk a halált és az életet, a gyászt és a reményt.

Ha kitekintünk a világba, akkor a bevándorlás évszázados problémájával, 21. századi keresztényüldözéssel, vagy az európai népesség és a magyarság fogyásával találkozunk. Könnyen nekikeseredhetünk, és ahogy 1920-ban nem számíthattunk Londonra vagy Párizsra, úgy most sem remélhetünk segítő jobbot Brüsszeltől vagy Washingtontól. Trianonra gondolva először a sebzettség és a fájdalom támad fel bennünk, amely érzések jogosságát vitatni nem lehet, ugyanakkor nem ragadhatunk le ezen a ponton. Csak helyeselni tudjuk, hogy 2010 óta június 4-e nemcsak a szétszakítottságunkra való emlékezés, hanem összetartozásunk napja is, hiszen így ez a nap már nemcsak a múltba tekint vissza, hanem élhetővé teszi jelenünket és a jövőbe mutat.

Bővebben...
 

Csurka István: Az 1990-es januári jóslat a Vasárnapi Újságban ma is érvényes: jönnek az új Kun Bélák

E-mail Nyomtatás

Miért késik ilyen soká Demszky felelősségre vonása? Miért nem ásnak le a kutatók a választási csalásokig, a nyolcéves rendszer lényegéig, az egész társadalmi rétegnek a felelősségéig, amelyik ezt a Gyurcsány–Bajnai-rendszert életben tartotta, és a hasznát élvezte? Meddig kell várni a titkosszolgálatok idegenszolgálatának feltárásáig, a Jobbik megteremtése MSZP-s és titkosszolgálati összefüggéseinek leleplezéséig? Nem lehet megvárni, hogy az elsikkasztás megismétlődjék. Az 1990-es januári jóslat a Vasárnapi újságban ma is érvényes: jönnek az új Kun Bélák. Nem azok, akik akkor, hanem újak. Más szerelésben, baseballsapkában és meleg büszkeséggel, még csak lappangó liberalizmussal, de holnap követelőzővel. Nem lehet mindent a kormánytól várni. A magyar nemzeti keresztény rétegnek, magának a győztes tábornak kell kifüstölnie a liberálbolsevizmust.

Bővebben...
 

Kettévágott életünk, szétszabdalt tájaink, hetedelt hazánk

E-mail Nyomtatás

Aligha találhatunk még egy helyet a világon a mi Kárpát-medencénken kívül, ahol elmondható lenne egy emberről: hat országban lakott, de sohasem költözködött. A napvilágot az Osztrák–Magyar Monarchiában látta meg, kora ifjúságát Csehszlovákiában töltötte, érett férfiként éppen akkor lépett házasságra, amikor Szlovákiában lakott, de vállalkozni Magyarországon kezdett, a Szovjetunióban vesztette el fél szeme világát és csaknem száz évesen, Ukrajnában tért örök nyugalomra.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség