Hírek

Családbarát ország

E-mail Nyomtatás

A pusztulás alig száz éve kezdődött, írja a harmincas években Illyés.

Az egyke eddigi irodalma megannyi jajkiáltás, mely hirtelen elnémul. Mintha mindenki, aki a sebet eddig kitakarta, megriadt volna a további fölismerés veszélyétől, attól az áldozattól, amit az igazi gyógyításnak csak a kísérlete is jelent. Egyáltalában jogában áll a nemzetnek, hogy ilyen kérdésbe beavatkozzék? Föltétlenül jogában áll, hisz egész életét fenyegeti. Ha az eleven test vérébe valahol méreg kerül, az egész test azonnal védekezésbe fog, mozgósítja mindenünnen a sejtecskéket a küzdelemre, melytől az egész test sorsa függ.

Csak a beteg szervezet nem védekezik, nyugodtan, szinte örömmel várja a halált.

Bővebben...
 

Helyre kell állítani a természetes reprodukciót Európában! Ez „A” nemzeti ügy!

E-mail Nyomtatás

Most három napig Budapestre figyelt a világ a családok tekintetében, hiszen a Családok Budapesti Világtalálkozója a Budapesti Demográfiai Fórum 2-vel vette kezdetét, amely péntek–szombaton a Családok XI. Világkongresszusával folytatódik, a hétvége első napján kiegészülve az Európai Életvédő Fórum II-vel, s amelyet vasárnap egy nagyszabású családi fesztivál zár majd a budapesti Andrássy úton.

A budapesti Demográfiai Fórum 2-n Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, köszöntötte az egybegyűlteket.

Arról beszélt, hogy a család kifejezés mögött emberi sorsok és életek vannak. A családi közösségek jól léte miatt dolgozunk – tette hozzá a politikus. Elmondta, hogy ki kell állni értékvesztett világunkban is azokért a dolgokért, ami sokaknak egyértelmű… A következő napokban Budapesten lesz a családok fővárosa – mondta, kiemelve: tudatosítsuk magunkban, hogy milliókat képviselünk!

Orbán: 2030-ra 1,5-ről 2,1-re emeljük a népesedési rátánkat!

A miniszterelnök a magyar kormány nevében köszöntötte a konferenciára érkezőket. Elmondta, hogy 2015-ben (az előző konferencia idején) az illegális migránsok ostroma alatt állt az ország. Ezen emberek balkáni útvonalát mára sikerült lezárni. Majd a betelepüléspárti politika felülvizsgálata is elkezdődött az EU-ban. Elmondta: Európa öreg, gazdag, gyenge és fogy. Akik ide jönnek: fiatalok szegények erősek. Ahonnan jönnek azok az országok népessége nő. Kitért arra is, hogy most jogvédők és embercsempészek bizarr koalíciója van. Szerinte Brüsszelben a migrációról való beszéd a politikai korrektség foglya.

Az, hogy megvédjük déli határainkat azért fontos, mert így családunkat és fiataljainkat is meg tudjuk védeni.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: „Különleges vezető felelősség”

E-mail Nyomtatás

Miközben Brüsszel a magyar kormányt ekézi a hetedik cikk mumusával, Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német–francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről. A továbbfejlesztés kifejezés némileg finomkodó megfogalmazása annak, amire Németország és Franciaország készül. Ugyanis azért kell „továbbfejleszteni” az euróövezetet, mert az Európai Unió nem tekinthető jól működő szervezetnek sem pénzügyi, sem gazdasági, sem védelmi, sem politikai szempontból. A továbbfejlesztés lényegében központosítást takar, ahol a két legerősebb tagállam, Németország és Franciaország határozná meg az euróövezet vállalatainál alkalmazható adósávokat, létrehoznák a bankuniót és az IMF-hez hasonló alapot, mellyel a szegényebb és problémát okozó európai államokat kényszerítenék térdre.

Bővebben...
 

22 „keresztessel” végzett

E-mail Nyomtatás

Pokolgépes merénylet történt május 22-én éjjel az észak-angliai Manchester legnagyobb rendezvényközpontjában, a Manchester Arenában. A kedd esti adatok szerint a támadásban 22-en életüket vesztették, 59-en megsérültek. A halálos áldozatok és a sérültek között is sok a gyermek és a tizenéves fiatal. A legfiatalabb azonosított áldozat egy nyolcéves kislány. Ahogy Theresa May brit kormányfő fogalmazott, „hideg számítással” elkövetett merényletről van szó, amelynek elkövetője a brit társadalom legfiatalabb tagjait vette célba.

Bővebben...
 

Csurka István: Helyzet van

E-mail Nyomtatás

Tény az, hogy a magyar keresztény oldal ébred és távlatos terveket állít szembe a rombolás programjaival, acsarkodásaival. Az új Magyarország tehát roppant nehéz körülmények között, de reménykedve és elszánásokkal, végre-valahára kifejeződő akaratokkal indul. A liberális piacgazdaság összeomlása, a globalista erőszak lelepleződése, a hazug mítoszok korszakának vége a felszabadulás élményével tölti el a felébredő nemzettudatokat. Tudjuk, látjuk, mennyi talmiság, léhaság és gazemberség vesz még körül bennünket, lesz még sok gondunk, bajunk a rombolás programjával indulókkal, az ötszázalékos törpe kisebbség program nélküli nagyszájúival, de végre látjuk, hogy fordult egyet a csillagóra. Most a gondolkodó, becsületes, tevékeny, bensőleg szabad és bátor emberek kora köszönt ránk. Sok-sok küzdelemmel, fájdalmas veszteségekkel és vérrel, verítékkel, de mégiscsak a mi saját időnk jön el végre.

Bővebben...
 

VÁLASZTÁS-GYULA

E-mail Nyomtatás

Kiss Szabolcs, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte Gyulán a vasárnapi időközi képviselő-választást, amelyet a korábbi fideszes képviselő, Balogh Lajos váratlan halála miatt kellett kiírni.

Május 21-én a Jobbik ugyanúgy, mint Zuglóban, nem indított jelöltet, ezzel a Molnár (MSZP)–Gyurcsány (DK)–Karácsony (Együtt) triász jelöltjének győzelmét akarta elősegíteni. A gyulai képviselői helyért a Fidesz–KDNP, a Gyulai Városbarátok Köre, a Magyar Munkáspárt, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt indított jelöltet, és indult egy független jelölt is. A névjegyzékben 2662-en szerepeltek.

Bővebben...
 

Ki kérjen bocsánatot

E-mail Nyomtatás

Kísértet járja be az ellenzéki sajtót, a liberálbolseviki terrorizmus kísértete. Egy Bruck nevű terrorista a tehetségtelen üres fej által főszerkesztőként jegyzett És c. sajtótermékben megírta, hogy amikor majd a liberálbolsik megnyerték 2018-ban a választásokat, akkor az ellenzékbe jutott Fidesznek már nem lehet joga semmihez. Ki kell őket iktatni (esetleg irtani?). Börtön, vagyonelkobzás, köztulajdonba vétel, közélettől eltiltás. A másik, a Fekete Győr nevű terrorista betört az Origo szerkesztőségébe, végigvonult az asztalok között. Bruck szavai és Fekete Győr léptei nyomán Szamuely szelleme és a győri beszéd sejlett fel: „A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!”

(Szamuley Tibor 1919. április 20-án Győrben elhangzott beszéde)

Botka László pedig az MSZP „Fizessenek a gazdagok!” jelszava jegyében kampányol.

Bővebben...
 

Bombák és határozatok össztüzében

E-mail Nyomtatás

Átmentünk a törmeléken és utána már csak azt hallottuk, hogy durrog a kocsinak az oldala és az autónak a baloldalát és a jobb hátsó üvegét betondarabokkal egyszerűen betörték – nyilatkozta Mészáros Károly, a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára. Az említett iskola három pedagógusa és öt diákja kisbusszal tartott egy szakmai versenyre Londonba, amikor Calais közelében bevándorlók egy csoportja kövekkel és betondarabokkal dobálta meg őket.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Orbán és a keleti nyitás

E-mail Nyomtatás

A világgazdaság központja a New York-London-Berlin tengelyről áttevődik a Csendes-óceán térségébe. Peking, Hong Kong, Szingapúr, Jakarta köré fonódik a világ népességének nagyobbik részét magáénak tudó kontinens hatalmas gazdasága. A Kelet és annak legnagyobb népességű és gazdasági erejű hatalma, Kína ma már kikerülhetetlen, elszigetelhetetlen nagyhatalom. A csendes-óceáni térség gazdasági dominanciája ma már nem kérdés, nem valamiféle jövőbeni lehetőség, hanem tény. Magyarországon erről a tényről ugyan sokat beszéltek, de valódi lépéseket kelet felé a magyar politikában először Orbán Viktor mert tenni. A sokat támadott Magyar Nemzeti Kereskedőház felállítása, a miniszterelnöki utakat kísérő üzleti delegáció szervezése, Kína mellett, Indonézia, Irán, Mongólia, Dél-Korea, Kazahsztán vagy éppen az ezekhez képest közeli Georgia (közkeletűen Grúzia) miniszterelnöki szintű megkeresése, és a magyar vállaltok bemutatása komoly jelentőséggel bírhat a magyarság jövője szempontjából.

Bővebben...
 

Csurka István: Lebegtetett letartóztatás

E-mail Nyomtatás

Egy héttel október huszonharmadika előtt, október 15-én hétfőn kézhez vettem a PKKB végzését, amely visszavonja a 7B 24799/2005/20. szám alatt ellenem október 4-én kiadott elfogatóparancsot. A feloldást a PKKB negyedik emeleti helyiségében kihirdető bírónő azt a tanácsot adja átadáskor, hogy egy darabig hordjam magammal ezt az iratot, mert egy kis időbe kerül, amíg átmegy az ügyintézés váltóin, és ha velem szemben fellépnének a letartóztató közegek, ennek felmutatása esetén kötelesek elengedni. Az irat le van pecsételve. Ismerem az efféle iratokat. 1957-ben például a Gyűjtőfogház egyik hűvös helyiségében többedmagammal aláírtam egy olyat, hogy kérem közbiztonsági őrizetbe vételem, tekintettel arra, hogy szabadlábon veszélyes lennék a társadalomra és a társadalom is veszélyes volna rám, mint ellenforradalmárra, és akár meg is lincselhetnének, ha egy pillanatra kiteszem a lábam a szabadba. Ennek a furcsa kis papírnak, ami most a kezemben van, az alján van egy bekeretezett sorszám, és mellette az áll: „Elfogatóparancs visszavonása.” Szabályszerű itt minden. Megszokásból megfordítom a lapot. Ott ez áll:

FIGYELEM!

A nyomtatványt négy példányban írógéppel vagy nyomtatott betűvel kell kiállítani. Az eredeti példányt a tanács elnöke írja alá és azt a bíróság hivatalos pecsétjével kell ellátni. Ezt az iratokhoz kell csatolni. Az egyik másodpéldányt a vádlott utolsó lakóhelye – tartózkodási helye, illetve ezek hiányában a nyomozást folytató szerv székhelye szerint illetékes rendőrkapitányságnak kell megküldeni, a másikat a vádlottnak kell kézbesíteni, a harmadikat az előállító rendőrnek kell átadni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség