Hírek

Csurka István: A Jobbik története kreatúra-történet

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság a roppant adósságteher és adósságszolgálat, valamint a mohó tolvajlás és végkielégítésesdi következtében leállt, és jött a Magyarország által semmilyen irányba nem befolyásolható világválság. Ekkor arra az ismét zseniális felismerésre volt szükség, hogy nem szükséges, sőt ártalmas harsány kampánnyal minduntalan ütni-vágni a tolvaj és alkalmatlan kormányt, elég némileg elősegíteni a lelepleződéseket, és csendesen számolni a már előzetesbe került elvtársakat és elvtársnőket. Ha ebben a helyzetben túlságosan harsány lett volna a Fidesz, amit szinte követeltek is tőle az ellenségei – Jobbik –, akkor nem éri el ezt a mai eredményt. A világválság természetét és következményeit azonban fel kellett ismerni. Mert ez jelentette azt, hogy ütött az óra, hogy itt az idő. Nem lehetünk álszerények: az utolsó két évben e hasábokon szinte másról sem volt szó, mint arról, hogy a világliberalizmus, a piacgazdaság rabló formája megbukott. Nekünk cselekvésre kevés lehetőségünk volt, de gondolataink széthullámoztak.

Bővebben...
 

A csiszlik egy napja

E-mail Nyomtatás

Győrkös István: a szélsőjobboldali bulikon, a Jobbiknál is, este már mindenki tökrészegen fetreng a földön

Végre felfakadt a burok és kibújt belőle a Jobbik, hogy miért is megy le kizárólag kutyába a politikusa a parlamentben, miért nincs egyetlen érdemi hozzászólása. Csak a hörgés. Képzeljük el, hogy a hétvégi pia és pogózás után Vona Gábor fáradtan megébred, majd összekapja magát, felkeresi kedvenc konditermét, benéz a kozmetikushoz kiszedetni a szemöldökét, leheletnyi make-upot is kér az arcára, meg egy csöpp szájfényt, hajára zselét kenet. Azonmód megy Gyurcsányékhoz, hogy átvegye az aznapra rendelt azonnali kérdéseket és így kistafírozva besétál a parlamenti ülésterembe. A főlépcső mögötti toalettben még egyszer elpróbálja a sokat gyakorolt kézmozdulatokat, melyek a számonkérés elhagyhatatlan elemei. A janicsárképzőn hallotta, hogy közel sem mindegy milyen kézmozdulatok kísérik a felszólalását és annak is koreográfiája van, mikor meregessen egy nagyot, akkorát, hogy belevillogjon a kontaktlencséje is. Amikor végez az azonnali kérdések óráján és a feladatot jól teljesítette, ami szerződése szerint azt jelenti, hogy legalább ötször elmondta, az előírt „Orbán mondjon le” szópárt, valamint a „Rogán, mutyi, helikopter, Pháraon, Lázár lézer és korrupció”-t, akkor kapja a jutalomfalatokat. Este bemehet Kálmán Olgához az ATV-be és a simicskista Hír Tv-be. Azt imádja a legjobban, hogy ott is kisminkelik.

Bővebben...
 

Miért hazudik?

E-mail Nyomtatás

Még rajta van Sándor Mária fenekén a politikai tojáshéj, de máris hazudik, mint a vízfolyás. Nemrég sápítozott az ATV-ben és azt bizonygatta, hogy piszkos politikai céllal, adatszerzési szándékkal törtek be hozzá. A fekete ruhás nővérként elhíresült nővel kapcsolatban a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, fejenagy Szabó Tímea letámadta Pintér Sándort, mondván, vallja be, hogy a nyomozás során felmerült-e, hogy valakik valójában információkat szerettek volna szerezni, amikor betörtek Sándor Máriához. Természetesen a kormányt, sőt egyenesen Orbán Viktort inszinuálták az ügy mögött. Az ápolónő 2015 eleje óta áll a magukat balliberálisnak nevezők szolgálatában. Azóta fizetik a magyar egészségügy tönkretevői, hogy járassa le azt a kormányt, amelyik éppen hogy próbál valamit adni az általuk szinte megjavíthatatlanul szétzilált egészségügy és a benne dolgozók számára. Sándor Máriát delegálták már mindenfelé, onnan lehetett tudni, kisebb gondja is nagyobb neki a magyar egészségügynél. Bántani nem akarom, de azt nem hallgathatom el, nagyon egyszerű szerkezetszegény feje. Annyi esze viszont van, hogy észrevegye, nála mennyivel hitványabbak milyen jól megélnek abból, hogy benn ülnek a parlamentben mint ellenzék, és ebbéli pozíciójukból eredően pofázhatnak jó pénzért össze-vissza, ahogy a csövön kifér.

Bővebben...
 

Szása, a szabadkőműves

E-mail Nyomtatás

Olyan zöld, mint a görögdinnye – mondják Kismartonban –, kívül zöld, belül vörös. Alexander van der Bellen, az új osztrák elnök ősei hollandok, németek és oroszok. Bankárok. A családja a második világháború alatt Németországban, majd Ausztriában élt, és a németek oroszok elől menekülő német származásúaknak ismerték el őket. Édesanyja észt. Mikor a szovjetek megszállták Észtországot, Németországban befogadták őket. A Német Birodalmon belül Bécsbe mentek, onnét viszont a szovjetek közeledte után tovább, az ország nyugati részébe, Innsbruck környékére. A holland és orosz ősök után a két háború között észt állampolgárságot is kapott a család, Van der Bellen ma is jogot formálhatna az ottani állampolgárságra. Az új elnök Bécsben született 1944-ben, evangélikusnak keresztelték, ám nem hisz Istenben.

Bővebben...
 

I am a big fan of Hungary

E-mail Nyomtatás

Magyarország nagy rajongója vagyok – mondta Donald Trump

36 évvel ezelőtt, amikor a szocializmus végelgyengülésében átalakult eredeti tőkefelhalmozássá, a széles tömegek azt gondolták, hogy az éppen megválasztott amerikai elnök majd mindig ezt fogja mondani. Majd érdekli, hogy ez a kis ország, mely elsőként lázadt fel a Szovjetunió és a Szovjetuniót kiszolgáló alja nép ellen, valami különleges helyet foglal el a szabadság hazáját vezető ember szívében. A széles tömegek – köztük én is – tévedtek. Az amerikai elnökök és a mögöttük álló hatalmas ország, mely országban több nagy hatalmi kör állandó egymásnak feszüléséből alakul ki az a meglehetősen kétes értékű politikai cselekvés, mely a világot egy évszázada jelentős mértékben alakítja, a legkisebb figyelemre sem méltatta hazánkat. Kizsákmányolható gyarmati területnek, birodalmi csatolmánynak, érdektelen kisállamnak tartották.

Bővebben...
 

Csurka István: Eddig két csiszlikpárt volt: az MSZP és az SZDSZ.

E-mail Nyomtatás

Most már legalább három van. A Jobbik a legkülönösebb.

Húsz, huszonkét évvel ezelőtt Moszkva elengedte Kádár–Aczélék, Grószék kezét. De Aczél előrelátása következtében már rendelkezésükre állt az akkori legendás ellenállók csapata, a szamizdatosok hősi társasága. Mindenki bedőlt nekik, sokáig, bevallom magam is. Akkor nem Magyar Gárda volt az érdem, az úttörés, a hősi hivatkozás, hanem jól szerkesztett szamizdat. Elkobzott stencilgépek, amelyeket azonnal pótoltak. Szamizdatbutik és legenda minden mennyiségben. Ebből lett az SZDSZ. És a dicső szamizdatosok 1994-ben frigyre léptek a volt karhatalmista Horn Gyulával és Demszky, a Kádárral is elégedetlen volt maoista majdnem húsz éve főpolgármester Budapesten. És milyen város ma Budapest? És ki mert ezzel szembeszállni, ki merte ezt leleplezni 15 évvel ezelőtt? S kinek lett igaza? Akkor az MSZMP-ből MSZP-t csináltak és megpróbáltak a fékezett változások élére állni, de az új MSZP-be már bele volt szerkesztve a szamizdatos liberális lelkiség, a vezetői egyszerre voltak szocialisták és szabaddemokraták. Rendkívüli mohósággal vetették magukat a gazdasági, pénzügyi pozíciókra és magára a pénzre, az új tőkés réteg, a nómenklatúraburzsoázia kifejlesztésére. Ez akkor sikerült nekik. Most másféle eljárást választottak. Sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint akkor voltak. Sokkal gyengébbek és sokkal inkább lelepleződtek. De teljesen most sem esélytelenek, mert a magyar sajtó, a politológusok és a politikusok kórusban szajkózzák a Jobbik valódiságát.

Bővebben...
 

Märle Tamás: Nem mentheti fel a történelem

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság szóvivője a bizottság nevében elhatárolódott a svéd Cecilia Malmström kereskedelmi biztostól, aki diktátornak nevezte a hétvégén elhunyt Fidel Castrót.

Az MSZP-s Horváth Csaba ekképp fogalmazott a halálhír kapcsán: „Róla és politikájáról lehet rosszat és jót írni egyaránt, de egy biztos, hogy egyedi és korszakos alakja volt az elmúlt évtizedeknek. Che már várta, a mennyei kávéházban (bodegában), ahol várják a szivarok, a rum és a salsa… RIP”. Bár a nácikkal szemben nem szokás ilyen megengedőnek lenni, és mi nem úgy képzeljük el a Mennyországot, hogy annak társaságát tömeggyilkosok alkotnák, akár Hitler, akár Che Guevara, kicsit vizsgáljuk meg Fidel Castro életét. Mennyi fér a jó és mennyi a rossz cselekedetek serpenyőjébe?

Bővebben...
 

Nem mese ez gyermek!

E-mail Nyomtatás

A történetet erdélyi barátnőnk osztotta meg velünk

Az unokaöcsém és a felesége Svédország északi felén laknak. 1992-től vannak kint. Öcsémnek agrármérnöki diplomája van, amit itthon szerzett Erdélyben, felesége gyermekorvosi diplomával rendelkezik. Agrármérnöki státus Svédországban nem létezik – oktatása sincs – a feleségének a gimnáziumtól újra kellett végeznie a nyelvvizsga után mind a 10 évet, tehát érettségi, és orvosi egyetem a 0-ról. Ennyit a történetük előzményéhez. No, most megjöttek a migránsok, akiknek abban az épülettömbben adtak lakásokat, ahol unokaöcsémék laknak. A 8 tagú migráns család kapott egy 5 szobás, 2 fürdőszobás, 3 WC-s lakást, ami egy fél emeletet elfoglal. Kevesellték az 5 szobát, mondván nekik otthon is 6 szobájuk volt. Ez az 5 szobás lakás 125 négyzetméteres. Idegen nyelvet ezek nem beszéltek, kaptak hát tolmácsot. Akitől megkérdezték: mégis mit képzelnek ezek a svédek, hogy ők nyomorogni jöttek ebbe a kimondhatatlan nevű svéd városba, ide a messzi északra? Egyébként azt mondták Szíriából jöttek, nyelvismereten kívül ezeknek szakmájuk nincs, mégis annyi pénzt kapott egyetlen család a svédektől, amennyiért öcsém 3 hónapot dolgozik.

Bővebben...
 

Märle Tamás Egyenrangú államok szövetsége

E-mail Nyomtatás

A közelgő ausztriai elnökválasztás kapcsán az egyik hazai napilapnak adott interjút Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje, aki világossá tette, hogy győzelmét határozott lépések fogják követni. Csakúgy, mint Orbán Viktor, Hofer is üdvözölte Donald Trump győzelmét, amelytől egy békésebb világot remél, ezért is vette tervbe egy mielőbbi Trump–Putyin találkozó bécsi megszervezését. A mi szempontunkból pedig még fontosabb, hogy Merkel politikájával szembemenve a visegrádiakhoz akar közelíteni Hofer. A Burgenlandban élő politikus gyakorta jár a sárvári gyógyfürdőbe, a minap ott tartott magánjellegű találkozót Orbán Viktorral, hiszen megválasztása után azonnal meg akarja erősíteni a magyar–osztrák kapcsolatokat. Ausztria népessége kisebb, mint Magyarországé, gazdasági ereje azonban a jóval nagyobb Lengyelországéval azonos. Szövetségük mind hazánk, mind a visegrádi tömörülés megerősödését szolgálná.

Bővebben...
 

Csurka István: Lefelé menekülni

E-mail Nyomtatás

A lefelé menekülés eszköze a Jobbik. Ez látszólag jobboldali szélsőséges párt, valójában egy új SZDSZ, s ugyanúgy a bomlasztást, a magyarellenességet szolgálják, mint az SZDSZ. Csak Demszky hiányzik belőle, de majd megérkezik bele, ha kell. Egy anarchista, nemzetinek álcázott párt beékelése az új felállásba, amely mindent kontráz, minden intézkedés ellen népi elégedetlenséget szervez, mindent jobban tud. Az SZDSZ is mindig mindent jobban tudott. Tudta, merte, tette. Vona nem tudja, de meri és mindent megtesznek helyette a szervek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség